Kada niste u traktoru, vozite

Bas tako, najbolje je licno otici preko i kupiti auto, a ovi odavde sa placeve koji su isto iz uvoza su najgori moguci odande! Ne prodjes jeftinije ako ga sam uvezes ali je auto odrzavan, proveren i regularan 100%! Pre mesec dana sam dosao sa jedne turneje po evropi i sam se uverio u to! Nadjes momke koji trguju od preko sa automobilima da idu sa tobom i da te vode po placevima i pomognu ti oko toga, paltis im za to i sam dovezes auto!

Moj drug je pre dve godine kupio tako G IV karavan,odnosno rodjak mu kupio u DE.Jeste da je za te pare mogo i kod nas da bira,ali ima pravih 160000 km,servisnu dokumentaciju,dva kompleta tockova,svuda prva farba i sto je jos vaznije tokom 2 godine dinar jedan nije ulozio u njega sem servisa.Sad ce da mu menja aku i to je to.

Mi sve mislimo da su nemci i francuzi glupi pa neznaju koliko kosta auto u dobrom stanju i isti takav ali odron koji se kod nas nalicka. Nasim dilerima je jednostavno bitno da sto manje plate a sto skuple prodaju kola. Tako tamo traze sto jeftinije i posto niko nije blesav da im proda dobar auto za male pare, kupuju sta ima. Mozda ste videli nekad slepere natovarene sa tek pristiglim automobilima iz evrope. Nema koji nije cuknut, manje ili vise. Meni su se smejali kad sam platio Lagunu jedared 500 skuple od proseka, vele ima Laguna i za manje para. Naravno da ima samo na sta lici :)

Obrati paznju na sve, posebno na zmlju odakle je uvezen. Ako je iz Italije zaobidji ga. Obavezno povedi iskusnog majstora sa sobom i srecno :ppozdrav:

Moze i iz Italije da se pogodi auto da valja.

- - - - - - - - - -

Na cega obratiti paznju pri kupovini polovnjaka kod nas,izgleda da cu morati da uzmem auto kod nas ovde.

Ne zuri pri kupovini auta i obavezno pre nego sto padne pogodba auto prikljuciti na auto-dijagnostiku, na placu ili u servisu. Ona ce reci sve od validnosti kilometraze do potrosnje goriva i ispravnosti auta.

Ima dosta stvari koji se mogu menjati i u kompjuteru auta i da ispiše ono što kupac želi da vidi npr. mala kilometraža, redovan servis idt. Najbolje je da na izabrani plac ili kod fizičkog lica budeš tamo pre nego se spremi auto za probu, rano ujutru pa da vidiš kakvo mu je prvo paljenje kao se ponaša hladan a posle probe i vruć. Najbolje je ako ima neki put u blizini van naseljenog mesta da vidiš kako se ponaša u vožnji. Menjač isto tako probaš kako se ponaša kad ga prebcuješ iz veće brzine u nižu i obrnuto dali lepo prima brzine zatim ubaciš u najveći stepen i usporiš na 40-50km/h i naglo mu nabiješ gas da i vidiš dali nešto zvecka ili landara jer tako opteretiš kolko tolko motor i menjač. I ako kupuješ dizela pratiš dali dimi na auspuhu a kad je motor zagrejan odvrnaš čep od ulje motora i samo spustiš nazad na mesto dali je motor pod pritiskom i dali dimi na otvoru od ulja ako dimi traži drugi auto jer ima sigurno preko 300-400.000km bez obzira kolko ima na satu. Jer ako to gledaš kolko km piše na sato to hoće da prevari.

Obrati paznju na sve, posebno na zmlju odakle je uvezen. Ako je iz Italije zaobidji ga. Obavezno povedi iskusnog majstora sa sobom i srecno :ppozdrav:
Radi čega da se zaobilazi auto iz Italije ajde me prosvijetli životati.Da li radi toga što imaju odlične puteve ili što skoro i ne koriste so (barem u većini zemlje) ili radi toga što je možda u drugim državama "zakonom obavezan" redovan servis.

Radi čega da se zaobilazi auto iz Italije ajde me prosvijetli životati.Da li radi toga što imaju odlične puteve ili što skoro i ne koriste so (barem u većini zemlje) ili radi toga što je možda u drugim državama "zakonom obavezan" redovan servis.

I moj je auto iz Italije, Ford Fiesta, nisam se pokajao sto sam ga uzeo,mozda je placen malo vise nego sto su tad bile cene tog automobila ali zato sam siguran u sve, i auto me sluzi da kucnem u drvo, jos ni jedan kvar nisam imao, redovan servis i gorivo, to je ulaganje.Kao da neki nemac ili svajcarac ne ganja auto pa ga posle proda kod nas,to su samo price.Platis vise i glava ti mirna.

Zato sto su presli po pola miliona kilometara. I zato sto su za 5 klase losiji automobili nego recimo iz Svajcarske.

Nisu vazni kilometri ,kultura servisiranja je ozbiljnija u nemackoj i svajcarskoj ljudi redovno servisiraju a to mnogo znaci za svaki auto,u tome je velika razlika,a naravno i autoputevi.

Šta mislite šta je bolje kupiti fokusa tddi karavana ili stila jtd,dali ima stilo bez plivajućeg zamajca i ako ima koliko je kw

Moj glas ide za Stila 1.9jtd. On ima 116ks i ide ko zmaj:osmeh: Motori su veoma dobri i pouzdani. Delova imas za fiata svogde. Nisam siguran, ali mislim da fiat nema plivajuci zamajac, koji je kad crkne veoma skup, a polovnog nigde nema::lose::

Nazad
Vrh