Kada niste u traktoru, vozite

Sta mislite o Reno Megan 2004 1,5 dizel,karavan,potrosnja ,cena delova odrzavanja itd?
Ja sam uvek govorio da cena govori vise od hiljadu strucnjaka .Ali kad spomenu ovaj auto ,mislim da ti par hiljada sto ces uloziti u njega, svakako ce opravdati .Ima ga sestra I svaki dan ga vozi ,+ sin mlad od 25 god. Nista to oni neodrzavaju ,a auto stalno ide .Vidim da su I gume celave.
Kad su ga uvezli iz Italije ja sam vozio u Bijeljinu na servis ,menjali smo dva podizaca stakala ,to im je slaba tacka.Ima mi badzo ali 2010 g. ali isti taj motor. On je zadovoljan takodje. Fino ide .Fleksibilan je motor. Malo trosi .Mislim da se nece pokoriti po kvalitetu njihovom 1.9 DCI .Kod njih je problematican onaj 2.2.Ja sam mu zamerio na kvalitetu plastike enterijera. Kao da sam seo u Daciu logan.

Prelistaj malo ali cini mi se da je neko baš pominjao negde neko delphi ubrizgavanje na tim 1.5 dci. Slabo se razumem u te renole. Osim 4:-D
a što se tiče budzenja ja nigde nisam rekao da ne treba ići u ovlascen servis i kupovati kineske delove. Ja sam prvi protiv kineza. A pošto smo se uhvatili italijana njihov uvoznik i ovlašćeni servis delta. Rame ili viljuska prednjeg trapa original ricambi je oko 120 evra zamena ko zna koliko. U ostalim radnjama zamenski deo birth ili neki drugi talijanski je do 60-70 eura i rad u nekom lokalnom servisu recimo 20 e. Realno svi idu na jeftiniju varijanti. A ako ćemo tako kako vi gledate i ovo je budzenje jer nije ovlasceni servis i original deo koji je fabrika ugradjivala
široka je tema kao i to koliko ko, i kako koristi vozilo, ali mislim da mojih 20000 godišnje nije baš malo a redovno se vozi brzinama do 150, za više nemamo puteve. Znaci za 80000 km mogu da garantujem da su predjeni sa termostatom od renola, zatvorenim egrom i izbacenim katalizatorom

Šta bi tek rekli kad bi znali da sam sam ubudzio tempomat na tastere i zamislite isto radi bez greske. Kad bi to pitali nekoga u servisu mislio bi da ste poludeli

Još jednom kolega grunt , 1.5 reno ni u ludilu. Pusti pojedinačne slučajeve što ljudi nisu inali problema , uostalom nikad nepitaj vlasnike kakva su vozila nego neke iskusne a iskrene majstore .

@grunt, ja imam sutra ce biti ravno dve godine megana 1.9 karavan 2005g. Uvezi ovih auta jedino sto mi je majstor rekao da ne uzimam sa 1.5 motorom. Ovaj moj je sa automatskom klimom, punom opremom-sve je ispravno, kad sam ga uzeo promenjene su zadnje plocice,eger ventil, motor za tecnost za brisace i dve sijalice, to je sve za ove dve godine. Juce sam bio produziti registracijui platio sam 29750din. Potrosnja mu je 5-7l. Ja neznam sta hoce da se kvari na 1.5 motoru ali kod ovog mi se svidja i to sto ima sestostepeni menjac.

Za polovne delove se slazem da nisu opravdana investicija,barem dobar deo njih,mada ima i onih koji sljakaju bez problema.Recimo ja sam kupio polovno krilo,nije udarano,nema koroziju,prva farba i jos u boji auta i ne vidim razlog zasto je to lose.Recimo ne slazem se sa tim da je stetno ili da je nebezbedno,nepouzdano...recimo izbaciti katalizator ili ubaciti termostat od Reno 4 u crevo,a on je za to i predvidjen.
Znaci prvo treba znati koji deo koju funkciju ima i kako funkcionise i onda malo inovacije nije na odmet.Kao da su se nekad termostati menjali sa kucistem pa je sad greh i nebezbedno ubaciti termostat bez kucista.Taj isti termostat od 400-500rsd oni upakuju u kuciste cepaju po 6-7 hiljada dindzi.
U principu niko nikog ni na sta ne nagovara,jednostavno ko sta voli nek izvoli.

Pod polovnim delovima koje ne treba ugradjivati nisam mislio na delove skoljke, nego na motor,trap i kocnice...

- - - - - - - - - -

Sta mislite o Reno Megan 2004 1,5 dizel,karavan,potrosnja ,cena delova odrzavanja itd?
Kupi benzinca 1,6 16v i nece glava da te boli. Dizeli manje trose ali kad se nesto pokvari popravke su enormno skupe pogotovo oko pumpe visokog pritiska, nemamo mi kvalitet goriva za tako nezne pumpe...

Imam ja taj 1.6 16 v. U trku bi ga menjao za 15 dci I iscupao bi ruku coveku iz ramena kada bi pazarivali.Svi su mi hvalili taj motor I sto kaze neko po forumima itd.
Presao 107 000 I ugradim Lovato sekvent plin .Bilo je sve dobro I poceo da zeza .Nece da upali .Nepusta elektronika .Jednostavno vergla ali nece .Mozda tek deseti put upali. Drzi nedaj ali niko nemoze da resi .Menjaju senzore svasta nesto ali kad hoce hoce kad nece nece. Ocdem u Bijeljinu u Monako gde sam radio plin I nije do toga, ali me uputi na coveka koji navlaci nove mape u racunar. Kaze ti kodovi su poje...ni.Odem kod coveka I odemo na se4rvis I naruccimo iz fabrike "mapu "softver za taj auto .Uplatim na paj pal 50 e. Doslo je u servis za dva dana nemogu reci I ovaj je prenio kod sebe I zove me da dodjem .
Kad je instalirao ,pali auto ,platim posao 150 km. I krenem .Na prvom gasenju u nekoj prodavnici nece da upalim .Zovem ga ,kaze dodji sutra. Dodjem sutra Samac BN. 80 km. al ajd .Kaze nevalja tvoj cip nece da primi mapu treba novi. Naruci novi cip ,on razvali moj racunar iscupa cip I zameni instalira onaj softver I teraj .Dodjem kuci opet nece. Zovem ga ,kaze jedno dva dana dok nelegne softver u novi cip .Tako je I bilo.Auto je palilo dve godine ,svaki puta na prvom zubu ,leto Zima ,EVO DVA DANA OPET NECE. Sin me juce zove sa posla ,da dodjem nece auto da upali. Na guranje pali na prvi zub.
Eto takav je moj 1.6 16 v. Kod drugih ljudi radi.

Spasoje i ja sam sa stilom 1.6 16v imao iste gluposti sa plinom kao ti. Neka sam se rešio te bede, iako sam izgubio na tom autu dosta novca nekako sam srećniji od kada ga nemam i mirnije spavam. Samo dizel, dizel, dizel. Plin je loša kombinacija za novije automobile zbog elektronike, jer majstori za plin kad nešto ne valja svaljuju na električare, električari na mehaničare i tako u krug. Svakom po 30 ili 50e i eto ti uštede na plinu :haha:

Potrevi se auto koji takoreci zeza, inace taj motor 1,6 16v je izuzetno dobar motor, taj tvoj je mozda 1 u 100 koji ima problem sa elektronikom. Sto se tice motora 1,5 dci, moj tast ima Clio 1,5dci 2007 godiste sa Delphi ubrizgavanjem i nije imao nikakvih problema auto presao 150 000km.
Imam Lagunu 19dti 1999god, taj auto ne zna da se pokvari od ozbiljnijih kvarova jednom mi je crkao druk lezaj i sj*be korpu pa sam zamenio ceo set kvacila i teraj dalje, auto ide kao zmija presao skoro 300 000km ne zna da stane. Da ne spominjem mog matorog koji vozi R21 87god presao 250 000 oko motora osimredovnih servisa nikad nista nije pipano.

Reno je to, reno ne pravi lose motore. Problem je u nasim trgovcima koji u inostranstvu kupre auto koji je svoje odradio, sa preko 300 000 predjenih kilometara. Uvezu ga kod nas, vrate kilometrazu na oko 150 000 i kad ga prodaju kupac u startu pocinje da ima problema sa autom. Vozac kao takav se registruje na neki od foruma i krece da pise svoje probleme sa autom ne shvatavsi da nije problem do automobila vec do trgovaca koji su na zapadu kupili krs i njemu prodali... Pogotovo taj motor 1,5dci koji je pored Pezoovog 1,4 HDI najmanji potrosac, za kratko vreme vlasnici sa njim pregaze veliku kilometrazu.
Obratite paznju na auto placevima gotovo svakom autu je vracena kilometraza na oko 150 000km, a najveci krsevi dolaze iz Italije, automobile iz te zemlje maksimalno izbegavajte...

Potrevi se auto koji takoreci zeza, inace taj motor 1,6 16v je izuzetno dobar motor, taj tvoj je mozda 1 u 100 koji ima problem sa elektronikom. Sto se tice motora 1,5 dci, moj tast ima Clio 1,5dci 2007 godiste sa Delphi ubrizgavanjem i nije imao nikakvih problema auto presao 150 000km.
Imam Lagunu 19dti 1999god, taj auto ne zna da se pokvari od ozbiljnijih kvarova jednom mi je crkao druk lezaj i sj*be korpu pa sam zamenio ceo set kvacila i teraj dalje, auto ide kao zmija presao skoro 300 000km ne zna da stane. Da ne spominjem mog matorog koji vozi R21 87god presao 250 000 oko motora osimredovnih servisa nikad nista nije pipano.

Reno je to, reno ne pravi lose motore. Problem je u nasim trgovcima koji u inostranstvu kupre auto koji je svoje odradio, sa preko 300 000 predjenih kilometara. Uvezu ga kod nas, vrate kilometrazu na oko 150 000 i kad ga prodaju kupac u startu pocinje da ima problema sa autom. Vozac kao takav se registruje na neki od foruma i krece da pise svoje probleme sa autom ne shvatavsi da nije problem do automobila vec do trgovaca koji su na zapadu kupili krs i njemu prodali... Pogotovo taj motor 1,5dci koji je pored Pezoovog 1,4 HDI najmanji potrosac, za kratko vreme vlasnici sa njim pregaze veliku kilometrazu.
Obratite paznju na auto placevima gotovo svakom autu je vracena kilometraza na oko 150 000km, a najveci krsevi dolaze iz Italije, automobile iz te zemlje maksimalno izbegavajte...

Nedavno sam bio da pogledam jedan renault megane caravan 1.9 dti (2000 ili 2001 godiste) iz italjije sto je uvezen sa 176 000 km... Bas je lep auto bio, ali mi se cini da je presao 1 760 000 a ne 176 000... ::000:: Odustao sam od kupovine tog automobila. :osmeh:

Spasoje i ja sam sa stilom 1.6 16v imao iste gluposti sa plinom kao ti. Neka sam se rešio te bede, iako sam izgubio na tom autu dosta novca nekako sam srećniji od kada ga nemam i mirnije spavam. Samo dizel, dizel, dizel. Plin je loša kombinacija za novije automobile zbog elektronike, jer majstori za plin kad nešto ne valja svaljuju na električare, električari na mehaničare i tako u krug. Svakom po 30 ili 50e i eto ti uštede na plinu :haha:
Plin nije loše rješenje, loše je što se prilikom ugradnje ide na najjeftiniju opciju kod dunđer majstora pa kad ovaj nešto zajebe na ionako izdrndanom motoru svi kukaju na plin.
Kad se dobro uradi bez budženja i škrtarenja na kvalitetnim dijelovina sve godinama radi bez problema. Izađe najjeftinije jer samo sipaš i redovno održavaš auto, a u prvom slučaju zbog prividne uštede od 50-200€ izgubiš živce i bar 300€ na pokušaje popravke.

Meni su se dizelaši smučili. Stariji loše idu i preticanje je jednako kamikaza napadu, a noviji osjetljivi na mazut koji se kod nas toči kao eurodizel, pa ta ušteda na maloj potrošnji se hiljadu puta obije o glavu kroz popravke. Priča o jednostavnosti više ne pije vode jer su elektronikom sva vozila jednako zakomplikovali, a u startu pri kupovini su skuplji od benzinca koju hiljadu.

@Philbi
U pravu si sto se tice plina, kad je pocela era ugradnje plina mnogi su "majstori" preko noci krenuli u ugradnju plina. Ne znam samo u kojim skolama naucise zanate za ugradnju gasa preko noci, ako uzmeno u obzir da se osnovno majstorko obrazovanje stice posle 3 godine skolovanja. Kad ti takvi "strucnjaci" ugrade plin mora nesto da za*ebu...
Sto se tice dizel motora sve zavisi sa koliko holjada predjenih kilometara dodje u tvoje vlasnistvo. Kroz vozacki staz vozio sam mnoge stare dizele, najvise problema imao sam sa Audijem 80cc 1,6 dizel stalno mu nesto falilo ali ne krivim auto zato sto je tad imao predjenih 550 000 kilometara, od toga 150 000 predjenih u mom vlasnistvu, Kad sam ga prodao posle njega kupio sam Audi jaje 1.8 benzinac i dan danas tvrdim da od tog motora ne postoji bolji benzinski motor...
Naj ozloglaseniji motor od starih dizel motora posle Opelovog 1,6d bio je BMW 324d. Godinama sam vozio BMW kockicu 324d nikad nikakvih problema nisam imao sa motorom, poznajem neke ljude koji su muke mucili sa njim...

Vozaci dizela mirno spavajte,odnosno vozite svoje ljubimce bez brige.U nasoj zemlji se vec neko vreme primenjuje nano tehnologija markiranja goriva tako da sad imamo najkvalitetnije gorivo u evropi,a i cene su u vrhu.:haha:

Jedino što je gore od Renoa 1.5dci , je kad se ugradi plin. Ovo što se desilo Spasoji dešava se stalno al se nečuje baš jer uglavnom nam plin hvale "srećni" vozači ili majstori koji ugradjuju.
Sad će mnogi da kažu kako je plin kod malo novijih auta dobar , bla-bla , al evo zapitajte se što neidemo da ga ugradjujemo u matične ovlaštene servise ili šta bi nam npr odgovorili u VW,Opel,Pežo ,..... servisu kad bi pitali naprimer dal gubimo garanciju na auto ako ugradimo plin negdje ? :haha::haha:

Nazad
Vrh