Kada niste u traktoru, vozite

1200cm3 ili nesto nisi dobro napisao ili ja nisam razumeo?

Nekada se iz 4000 kubika izvlačilo dvadesetak konjića. Ti motori nisu mogli izgurati ni 30000 km. Prije 20 godina imaš iz duplo manje zapremine oko 150 ks i bez problema idu recimo 200-300 hiljada.
Normalno je da tehnologija napreduje, samo nam se čini da je to sve nemoguće ako uzmemo u obzir ono na šta smo navikli.
Gleda se na sve načine smanjiti masa i potrošnja, a dobiti više prostora i bolju sigurnost putnika.
Gvožđe nije "IN", sad su u modi polimeri, aluminijum i lake legure.

Nije ni cilj da gaze tolike kilometre.
Sad su auti konstruisani da predju 200 000km bez problema,a posle tog nek se pati ko ga kupi od babe koja ga je vozila do pijace.

Ako ćeš uzeti Audija sa 2.5 TDI motorom gledaj da bude od 2004 godine nikako stariji da izbegneš njihovu boljku.

Poslednja izmena:
Maticu 2004 god je vec pocetak vladavine 3.0 tdi motora...skoro vrlo retko da se moze naci 2.5 a posebno nemoguce problematicni od 150ks...pretpostavljamo da ste imali nameru reci da se generalno izbegne motor 2.5 tdi od 150ks a izabere 2.5 tdi od 180 ks

Ja cu ici iskljucivo na onaj od 180 ks,mada moze da se desi i neki cist benzinac,iako sam plinom zadovoljan,u novija kola ne bih plin,a ako se dovoljno strpim,cekacu jos neko vreme,pa ce onda biti 3.0 tdi,ali A6,a ne A4.

Skoro sam se prvi put vozio u A6,predzadnja generacija,malo predjenih kilometara sa 3.0TDI masinom i bas sam bio neprijatno iznenadjen da onoliki auto unutra i nema nesto mnogo mesta.Ja sam visok oko 186-7cm i kad sednem na suvozacko da bi iza mene ostalo dovoljno mesta za osobu moje visine meni kolena skoro udaraju u prednju konzolu,a leva noga konstantno guli o siroku centralnu konzolu.Uz sve to i glava je jako blizu krova jer je soferka mnogo zakosena i velika pa dolazi skoro iznad glave.Jedino je gepek ekstra veliki i pravilnog oblika.Potrosnja mu se krece od 9l do 12l u normalnoj voznji jer je automatik.

Fino trosi taj u kom si se vozio. Ja sam vozio a6,3.0 tdi,isto automatik,kvatro pogon,karavan,2007 godiste,po sipanju dizela na pumpi prosek 8 litara na 100 km,sto je zaista prihvatljivo za taj auto,bar po meni.

Ja ga nisam vozio,samo sam se vozio u njemu i limuzina je,a 12l trosi na auto putu pri 180 km/h.Kad se vozi normalno po lokalnim putevima trosi oko 9l,a preso je svega nesto vise od 40000 km.Uglavnom ima dobru voznju,ali je dosta tesan.

Nazad
Vrh