Kada niste u traktoru, vozite

Čak je još kritičnije za začepljanje mjesto na hladnjaku na koje sa spaja to crijevo koje ide na bocu , znači plastični izlaz sa hladnjaka koji se može proširiti malom burgijom . Ko što kaže Spasoje prvo provjeriti kako se ponaša u različitim režimima i mjeriti temp vode ali nekim servisnim termometrom .

Ajde nemojte pisati nebuloze,prvo i da mu nedostaje litar tečnosti opet mora postojati kružni tok,zato i služi posuda da u njoj ima i viška vode,drugo po čemu je kritičnije mesto za začepljenje na hladnjaku nego na posudi,da mu je začepljeno na hladnjaku onda mu tečnost ne bi curila slobodnim padom,kako je on sam napisao,prema tome pišete svašta samo ono što treba ne pišete,bolje nemojte zbunjivati čoveka.

Nahvaliste i BMW i Mercedes u nekoliko poslednjih strana :osmeh: Zar niko nije fan Hyundai, Toyota, Nissan, Opel, itd?
Prateci cene, finansijski je najlosije kupiti nov auto. Jos ako je BMW ili Merc za 3-4 godine gubi i do 50% vrednosti. Medjutim, ko ima para za tako nesto ne razmislja o tome, vec ga kupuje da mu bude prvi vlasnik. Ovo me podseti na mog jednog prijatelja koji u svojim 60 godinama kupuje nov Kia Sportage za 22-23 hiljade eura. Briga ga koliko kosta, hoce da vozi u NOVOM autu. Zemlje ima 30kj i ne znaci mu nista da kupi jos 2-3 jutra - hoce da uziva u zivotu.:ppozdrav:

Nisu sve BMWovi na poslednjim stranama, jesi li video šta sam ja pazario :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

a mozda je i veca razlika
zar nije kia oko 22.000e

Koliko ja znam Sportage novi je u standardnoj verziji oko 19 000e

Najčešće mjesto gdje se voda zaustavi na vw vozilima 80 ih i 90ih godina je na izlazu iz hladnjaka , i to je tako . Za njega neznam , al to je najčešće usko grlo i zato sam napisao tako.

danas na onoj tojoti rav4 d4d, sto sam pisao na predhodnim stranama i nema 415hkm nego 515000km, menjao turbinu zveknula pre neki dan skroz i cistio karter i sito uljane pumpe,mogu vam reci da je bilo djubreta u karteru i sito onako zaprljano 1/3,a turbinu stavili sa rava slupanog sa 140000km.

Sto se tice VW grupacije na malom crevu sto ide u bocu za vodu nikad ni ne kruzi voda to sluzi da ima gde da izadje vazduh iz sistema posto voda u sistem motora ulazi na velikom crevu ispod boce za vodu, jer ako se pogleda malo bolje, mesto gde ulazi to crevo je najvislja tacka rashladnog sistema...
Uput na VW su mahom sistemi za hadjenj zatorenog tipa,tako da nikako ne pustati motor u rad bez cepa jer ce veoma brzo prokuvati,
zato sto je njima boca ustvari ekspanziona posuda u njoi se na razlicitim temp. sabija vazduh po potrebi...
Nadam se da sam pomogao...

Ta boca konkretno na Auti 80 (1.6d) je veliko sranje!!!!! Evo pre nekih mesec dana sam stavio novu i vec je prcurela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vise ensznam sta da radim sa tim!!! U medjuvremenu sam nasao polovnu orginal kad ona bila napukla na onom izlazu za ono malo crevi i dzabe sam se mucio da je skinem sa jednog slupanog Audija!!!

Zasad curi po malo (gde je lepljena) ja dolivam antifriz i trazim enko drugo resenje da ubudzim od nekog drugog auta ako moze!!!

A sta mislis zasto znam sistem rada...
Proveri dali se stvara prevliki pritisaku cevima oce kad ode dihtung glave da pocne a curi na sve strane. Meni se desilo tako, pa pocnem da menjam sve gde curi I na kraju sam morao da skidam glavu.

- - - - - - - - - -

A da i tesko da se moze druga boca staviti...

PA kupio sam i drugi cep isto me Matic savetovao i evo opet procurela!!!!!!!!!!! Neznam kako da proverim dal ima veci pritisak u crevima nego sto treba!!??? :sta:

- - - - - - - - - -

Moguce da pravi veci pritisakje jer je na izdisaju motor jer je stvarno izvozan... Ali necu da ga diram dok ne odapne!!! Posle cu da vidim dal se isplati raditi ga ili ne....

Kod mene na 1.6 Td je počeo da duva creva da ih bukvalno ne možeš stisnuti.Probao sam da ga vozim sa popuštenim čepom i išlo je tako dok ne izbaci deo vode napolje.Kada je skinuta glava,iznenađenje.Pukla glava i izgorela 2 klipa.Da li na čepu ventil dekle ima bele skrame?

Ovaj ne duva creva,niti ima problema sa temperaturom.... Ali boca procuri tamo gde je zalepljena... Ja sve sumnjam da su ove boce sto ja kupujem neko sranje i deluju mi bedne nekako!!!!
A polovnu dobru nemogu da nadjem nigde...

- - - - - - - - - -

Ovaj ne duva creva,niti ima problema sa temperaturom.... Ali boca procuri tamo gde je zalepljena... Ja sve sumnjam da su ove boce sto ja kupujem neko sranje i deluju mi bedne nekako!!!!
A polovnu dobru nemogu da nadjem nigde...

- - - - - - - - - -

MAticu nema bele skrame na ventilu...

Bre ja prosle god kupio novu febi-jevu i za sad ko doksa....
Ali mi se desilo da na Sharan-u 2001god sa 220 000km menjam dihtung glave, ali je pre toga bio pregrejavan.
I mogu reci da sam se odusevio za stanje motora tj hilzni posle te kilometraze, znaci ko novo...

- - - - - - - - - -

Pa ako ti curi boca i ne moze da naduva creva, i creva cu tvrda kad ima radnu temperaturu, na ladno nece da ih naduva ako propusta dihtung...

Sacu opet da je zamenim,ali sa nekom boljom po mogucnosti da skinem sa otpada orginalnu!!!!

Pazi ovako,njegova prava nije pukla,ja sam je polomio onaj izlaz za malo crevo,posle je zamenio sa nekom i ta nije trajala gotovo nista,evo ni ova sad...
Pa sad ja razmisljam kako nije pukla ta orginal???? Ja provozam auto i kad se ugreje stanem otvorim cep i nema neki nenormalan pritisak... To mi je cudno,ako ponovo pukne onda glava ide dole i radi se komplet!!!!!!

Ni ja nisam čuo reeči hvale za te nove fordove.Uglavnom suprotnu ,ali nepoznajem dobro taj automobil.
Zapravo znam za jedan problem koji su imali ovde ljudi a to je kvačilo.
Često moraju seći auto i zameniti onaj hidraulični set kvačila jer procuri .

Nazad
Vrh