Kada niste u traktoru, vozite

Znaci ipak je moguce tj.nemoguce vratiti km kao nekad pre(meh.satovi) ja kad bih ovde kupovao auto nebi zalio posteno platit dijagnostiku al da budem siguran

Gledaju pogrešna auta i komentarišu.Ja pre 5 g. kupio auto Reno Laguna 1.6 16v. 2001.g. prešao 80 000.Ugradio sekvent plin 600 e. Sin je snimatelj na jednoj lok. televiziji i gazi je svaki dan ,gde god neki dogadjaj odoše. Nisam na njoj izgubio mnogo ,a i da sam izgubio sve nije puno. Da sam mu uzeo ovakav BMW. koji je tada bio 25000 km. do sada bi izgubio na njemu jednod Fergu. Ova Laguna za 5 g. me iznenadila . Nije se kvarila. Meni jednom otkazala ona remenica na alternatoru što se sama doteže i ostao na putu izmedju Modriče i Dervente i to noć .Nije bilo prijatno.

To ti je spaner PK kaisa nije menjan na vreme, nije ni malo jeftin kompletan spaner kosta oko 120evra. Veliki servis za Lagunu recimo 1,9 ne moze da se uradi bez 450evra i to bez majstorskih ruku.

golf 3 ,97.god,1.8,ide na plin i benzin,trosi oko 10l plina u gradskoj voznji.....vozim u njemu sve i svasta od semeske robe i komponenti do telica i jagnjadi....

imam u planu kupovinu bmw serije 3,voleo bih da cujem koomentare onih koji ga voze ili su ga vozili,preporuke,mane i tome slicno:ppozdrav:

Ja imam Daciu sandero 1.6MPI(TNG STAG 4).Uzeli smo je novu 2009 i ja jednu reč zamerke za auto te cene,te klase nemam.Sada gledam nešto oko 2008-2012god tipa Opel Insignia ili neki od BMW familije.Ne žuri mi se sa kupovinom ,a i što duže čekam više para skupim.

@Gorski@ Radilo se baš o remenici alternatora. Imaju neke lamele ,pa kad ocepiš turažu one klize i nedaju da alternator prepunjava nego te lamele regulišu br. obrtaja alternatora u zavisnosti od opterećenja.To je se raspalo i remenica spala ,otišo remen i upalila se lampica. Ovo je fin motorić od Renoa .Jako flexibilan, vuče i na malim obrtajima . K4 16 16v .Mislim da ga još ugradjuju.

@Petar @Meni je lijep.Mi smo svi u kući većih gabarita .Mislim da ja nebih mogao da se uvučem nazad . Jednom davno se vraćali sa sahrane i sticajem okolnosti ja sedam sa rodjakon u BMW 5 i to nazad ,iza njega.Totalno razočarenje. Kad sam otvorio vrata nemoš staviti noge a da neukosiš stopalo pa zakukaš ispod sedišta .Sve sam mu sedište isprljao ,šteta.

Oduševljenje sam doživio kad sam prvi put sjeo u q7 sa čovekom. Stepenište ko da ulazim u autobus ,nemoram dase motam u kičmi ko sajla ,a sve me bole. A izmedju nas prostora ko na Tamićevom motoru.I kad smo poletili ,to je bilo to.Ali "daleko je sunce."

Poslednja izmena:
@Gorski@ Radilo se baš o remenici alternatora. Imaju neke lamele ,pa kad ocepiš turažu one klize i nedaju da alternator prepunjava nego te lamele regulišu br. obrtaja alternatora u zavisnosti od opterećenja.To je se raspalo i remenica spala ,otišo remen i upalila se lampica. Ovo je fin motorić od Renoa .Jako flexibilan, vuče i na malim obrtajima . K4 16 16v .Mislim da ga još ugradjuju.

Punjenje regulise regler, nikako remenica.

Laguna je dobar i izdrzljiv auto, imam ja Lagunu 1,9dti 1999god. francuske tablice, prodajem je.

Rekao sam br. obrtaja a ne punjenje . Da netupim više, to je specijalna remenica koja štiti remen i alternator od udarnih opterećenja. KAD BI STAVIO OBIČNU ČVRSTU NEBI VALAJLO.Novu kupio u Tuzli za 45 e.

To ti je spaner PK kaisa nije menjan na vreme, nije ni malo jeftin kompletan spaner kosta oko 120evra. Veliki servis za Lagunu recimo 1,9 ne moze da se uradi bez 450evra i to bez majstorskih ruku.

Jedna stvar su španeri a druga stvar je je remenica alternatora koja u sebi ima ugrađeno kvačilo koji košta 45e nov jer sam i ja nedavo menjao. A veliki sevis za lagunu 1,6 16v 79kw koštao prošle godine oko 23.000din sa vodenom pumpom zajedno.

@lalo,imam trenutno w210 oko 3 meseca,i mogu ti reci da ne moze ni da prismrdi 123 ili 126,ok je ne kvari se i sve je super,ali je suvise "plastican"
Mislo sam na prve serije modela w210, iz perioda 1994.-1998. pre fejslifta .
A ima i iz drugog švapskog tima fenomenalnih igrača - E34, E32, E38(moj favorit), E39, E46, E90(ja prezadovoljan sa ovim autom), F10...

Rekao sam br. obrtaja a ne punjenje . Da netupim više, to je specijalna remenica koja štiti remen i alternator od udarnih opterećenja. KAD BI STAVIO OBIČNU ČVRSTU NEBI VALAJLO.Novu kupio u Tuzli za 45 e.

Lepo si napisao da alternator ne prepunjava, tako sam te i razumeo, na prethodnoj strani si takodje napisao remenica koja zateze kais, pa sam pomislio na spaner jer nista sem spanera ne zateze kais. Sve u svemu nismo se razumeli.

- - - - - - - - - -

Jedna stvar su španeri a druga stvar je je remenica alternatora koja u sebi ima ugrađeno kvačilo koji košta 45e nov jer sam i ja nedavo menjao. A veliki sevis za lagunu 1,6 16v 79kw koštao prošle godine oko 23.000din sa vodenom pumpom zajedno.

Nisam skoro radio kompletan servis na benzincu, radio sam na dizelu i kosta poprilicno mnogo za 15god star auto delove narucujem u Panter Novi Beograd...
Od svih delova za veliki servis spaner PK kaisa je najskuplji.

Kad vec spominjete lagunu ja znam da su mnogi ljudi u mojoj okolini najvise izgubili upravo na tim kolima.To je jedno vreme kupovano masovno,svaki drugi polovnjak Laguna i to obavezno 1.9 dci.I tako su ljudi na cenu vozila gubili za 2 godine po 2000e i naravno jos za razne popravke pa sad za njih niko nece ni da cuje.

Gresis,ja posedujem renault lagunu od 2007 i platio sam je 9000 eur,uporedjivao sam sa mnogim proizvodjacima svima je isto pala cena,svi smo pukli. Moj kum je tad kupio golf-a 4 i iskesirao je 12000 eura a sad nemoze dobiti 3000,drugar pre 2 godine kupio audi a 6 dao 16700 sad nemoze dobiti 11000. Svima je pala cena takvo je vreme doslo da kolima jako brzo pada cena. Sad prodavci ne zaradjuju na kolima nego na delovima. Ja sam sa lagunom zadovoljan bilo je ulaganja,nije da nije ali mi je to normalno,zato sto nisam kupio novu nego polovnu,i mislim da svako laze ko kaze da nista nije ulagao u auto zato sto se svaki auto trosi i haba.

Neki ljudi nikako da shvate da je auto potrosna roba, od njegove kupovine pa na dalje cena auta moze samo da pada nikako ne moze da raste.
Prosla su vremena kad je na primer Golf 2 drzao cenu godinama, sad su neka druga vremena.
Reno laguna nije kvarljiv auto kao sto je na primer opel Vektra u njenoj klasi. Na Vektrama to godiste odavno ljudima menjam pragove,rubove i krpim patose. Pre neki dan sam radio pragove na Opel astru G istrulela i pored toga sto je "pocinkovana", cudio sam se kako je istrulela za 2002 godiste...

Uuuu Lalo, meni je bolna tacka 750i ili cak iL E38 :D

Drugar je pre nekog vremena imao 735i E32 1987. godiste i paralelno sa njim Audi A4 2001. godiste. Mislim da im je kilometraza bila slicna ali je u Bendzaminu sve bilo u boljem stanju i na putu je bio fenomenalno udoban. Bendza je prodat zbog potrosnje i registracije a Audi zato sto se razisao skroz.

Nazad
Vrh