kombajner
Član
Da se nadovezem na aktuelnu temu automatski menjac, probao sam ne gotivim ali ne planiram da pljujem po tome... Licno moj stav je da bez kvacila nista ne ulazi u moje dvoriste.. Ovo sa slike mi je najdraze

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izvin'te što se mešam ali zar nije Nikoli Klek napisao za manuelne menjače da oni imaju plivajući zamajac i da to podiže cenu održavanja manuelca?"Da je automatski menjac za trke stavili bi ga u formulu...Ja sam misljenja da se automatski menjac mnogo lakse odrzava cak sam citao i na nekom forumu gde je jedan clan i objasnio razlike. Kod manuelnih menjaca ima i plivajuci zamajac koj je jako i osetljiv i skup.."
Da Vi poznajete ovu materiju ne bi pisali ovakve gluposti.Prvo formula 1 je snabdevena sa visoko automatizovanim menjačem čije se ručice nalaze na volanu (sekvencijalni menjač elektro-hidraulični).Nije ni malo jeftin za održavanje kada siledžija sedane za volan i svoje performanse pokazuje tek na automobilima veće kubikaže i snage.Za sve automobile proizvedene u Evropi automatske menjače proizvodi poznata nemačka firma ZF (Audi, BMW, Porsche, Range Rover, Jaguar .....) drugo nema plivajući zamajac nego hidrodinamičku spojnicu i treće ako ne znate neke pojedinosti bolje je ne pisati nego lupati gluposti.
Ovi ameri kad bi mogli i na biciklo bi stavili automacki mjenjac
Ovakvi pogoni su neuništivi.Traju dok traje mašinjist.
nemci, nemci...![]()
Skrećemo s teme, vozim već 5 godinu b,5.5 automatik, kilometara na satu preko 200k, žena kaže da je automatik zakon,o potrošnji niko nepriča ali je povećana za 0.6 litri na sat, i još nešto da dam savet ko nije vozio automatik da dok ne navikne levu nogu stavi ispod setišta da slučajno ne stisne kvačilo jer će da se nabije na volan
Sto mi ovo poznato. Za malo nisam proleteo kroz soferkuSkrećemo s teme, vozim već 5 godinu b,5.5 automatik, kilometara na satu preko 200k, žena kaže da je automatik zakon,o potrošnji niko nepriča ali je povećana za 0.6 litri na sat, i još nešto da dam savet ko nije vozio automatik da dok ne navikne levu nogu stavi ispod setišta da slučajno ne stisne kvačilo jer će da se nabije na volan