Kada niste u traktoru, vozite

Da,njegova cerka zivi u padini,maher je za mecku,radio je kolko znam u fabrici dugo godina.

Kad smo već kod Mercedesa, ovo je od mene, za Ciru, PKB i ostale ljubitelje klasike :osmeh:

88' godište. Desni je 84'-to. :osmeh:

-Milan

E koju sam ja raspravu jednom vodio sa komsijom koji je imao W123 300D.Prica on kako to ide,kako dobro vuce,a ja sve nesto ne verujem.Na kraju da bi mi docarao te njegove performanse kaze "ide bolje nego benzinac".Ja ga pitam "bolje nego benzinac od 3000ccm"?Kaze komsija mrtav ladan "bolje od benzinca 3000ccm" i tu sam prekinuo svaku raspravu.
Mnogi ljudi ne prave razliku izmedju dizelaskih i benzinskih konja.Dobro,konji su konji sto jes,jes.Medjutim dizelaski konji su izvuceni,bar u to vreme bili iz mnogo vecih zapremina i samim tim su imali i bolji obrtni moment i to na nizim obrtajima.Pogotovo TD motori,a upravo to je stvaralo privid boljih performansi.Sad da objasnjavam sta je obrtni moment ne mogu,ali ko bas ne zna to je ono sto omogucuje vucu beraca bez problema.
I tako raspisa se ja dosta,a poenta je da nemaju svi iste zelje i mogucnosti pa vozi ko sta zeli,ili ko sta moze.
Ja licno volim i kola pre 90-ih,a i ona koja privlace zenske osobe rodjene posle 90-e.:osmeh:

Ne može ići baš bolje od benzinca od 3000ccm, ali dobro. Svak hvali svog konja.
Ovo je w126, levi je 3000ccm TD, desni je 2.5 TD sa klimom, električnim podizačima, električno podesiva sedišta, servo, abs, interkuler...Sonderklasse :osmeh:. Oba su sa automatskim menjačima. Ali samo je levi moj :osmeh:

-Milan

Zavidim ti koju masincinu imas.... :osmeh:

- - - - - - - - - -

E sad bolje ide 300d od 300 benzinca pa to nemoze ni pijan da tvrdi... Taj mercedes 300d nemoze da ide ni sa benzincem od 2000 kubika... To nije auto za brzu voznju niti ja to trazim od njega,vazno da je mrcina... Gde da vozim ja auto 250???? :sta: Jedino tockovi da mi ispadnu... Ja moj mercedes nepamtim kad sam vozio preko 140 i netreba mi vise...

Pa to je poenta da dizel nekad i stvori privid da ide dobro,ali bolje od benzinca ipak ne moze.
Sto se tice brzine od 250km/h,na nasim putevima stvarno previse rizicno.Medjutim nekom je bitno koliko brzo ce da razvije 100 ili 140,a to su ipak neke razumne brzine.Nije isto kad auto od 0-100 ide za 15s i od 0-100 za 10s,razlika se bas oseti.
Inace najtromiji auto koji sam ja vozio je 190D 2.0.

Onda neznas sta znaci voziti AUDI 1.6d (obican ne turbo) ... Svaki put ga lepo zamolim dok ne primi gas... Ali ide kao traktor... Ma kakva brzina izaslo mi je to iz glave prvi put kad me upecao radar... Od tad vise ne!!! :haha:

- - - - - - - - - -

Trebalo bi da je 124 200D tromija jer je teza od 190-ke,a menjac i motor isti.

Troma je ubi boze... Zato kad sam gledao da kupim 124 gledao sam da bude 250 ili 300.. Ali naleteh na dobru 250 pa sam je pazario inace sam vise gledao 300...

Ciro da znas kako je lepo voziti 80-ku jaje 1.8benzin sa lose ugradjenim plinom i kad ga zamolim nece preko 115km/h,kad sam isao za BG 115km/h,kad sam se vracao Bog me pogledao i dunuo u ledja pa sam isao okruglo 120km/h,kad obilazim sleper ako je neka relativna guzva prvo prebacim na benzin... :osmeh:

Nema šta da zavidiš, nemaju ovi auti neku vrednost sada. Samo za one koji ih vole. Evo kad predaš pšenicu, možeš odmah da ga kupiš :osmeh:

EVo ti onda još jedna slika, gde se naziru mislim 2 124-ke, kao tvoja, samo rasturene :osmeh:

I da, ova plava 126 ima stvarnih samo 170 hiljada km. :osmeh: Ima recimo PP aparat u vozačevom sedištu, enterijer je kao fabrički očuvan, merač spoljnje temperature, podesive farove, ekonomija vožnje, centralna brava, elektronska antena...Nije loše za auto od skoro 30 godina :osmeh:

-Milan

I ja mislim,al kasno sam se setio.
Zaboravio sam da ti odgovorim na PP.Razumeo sam sta si mi rekao al nisam imao vremena da isprobavam.

@jbrtka,
:haha: ja zaboravio da je ta mecka stigla od Doroca kod tebe :haha:
nisam smeo nista vise da napisem jer ce me neko opet prozivati kao za 240km/h
zato sam samo napisao da je 4stepena a trosila nam do Montenegro 4l na 100km

Kad ste vec kod Mercedesa, da li svaki dizel Merdzan sa klasicnim ubrizgavanjem ima mehanicku blokadu u papucici gasa? Drugar je to na 190-ci 200D otkrio slucajno jer je ta plastika ispala kad je slucajno sutnuo pedalu gasa dok je sedao u auto. Kada je plastika ispala, auto je prosto bolje vukao i isao dosta brze (kad kazem dosta, po njegovom satu je isao 160 a pre nije hteo ni do 140 kako treba) ali ne znam sta je bilo sa potrosnjom posto je on ubrzo vratio tu plastiku. Inace, 'tromost' se lako resi na PVP, samo ko ume. Kod nas su obicno 200D preradjivali na 240D kad su radili generalnu..

Ja sam napisao da je 190D 2.0 najtromoji auto koji sam JA vozio,cisto da razjasnimo.W124 200D nisam nikad vozio,mozda je tromiji.Vozio sam recimo G II 1.6D i on bolje ubrzava od 190D 2.0,bar ti sto sam ih ja vozio.
Kad smo vec kod Mercedesa,moj komsija ima W115 iz 75-e godine.Godima ga vec ne registruje,ali ga cuva jer mu zao da ga proda.On mu je ubacio sedista sa elektricnim podesavanjem iz XM-a,ubacio mu servo i valjda diskove pozadi.I to je tromo pa nema gde,ali ga nisam vozio.

Ciro da znas kako je lepo voziti 80-ku jaje 1.8benzin sa lose ugradjenim plinom i kad ga zamolim nece preko 115km/h,kad sam isao za BG 115km/h,kad sam se vracao Bog me pogledao i dunuo u ledja pa sam isao okruglo 120km/h,kad obilazim sleper ako je neka relativna guzva prvo prebacim na benzin... :osmeh:

Dodji da probas "audi 80 cc" 1,8 sa plinom kako ide. Ne bi mu tvoj malisa ni prasinu video.:osmeh:

Nazad
Vrh