Sapatnik
Član
Без зезања, али овде возе без пратње. И било је контрола обично око 10 сати увече крену да заустављају. Само погледају возачку и вози даље.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko položi sa 17 godina recimo,njemu probna traje 4 godine tj do navršenih 21.Sa navršenih 18 opet mora da čeka 3 godine tj do navršenih 21.Ko u trenutku kad položi ima navršenih 19 on opet ima probnu do 21 tj dve godine.Nešto ste pomešali,i kod mene je aktuelno ćera položila pre 6-7 m.
Sme da vozi sama od 05 h do 23 h ali auto do 80kw.
Noću ne sme da vozi i ne sme sama da vozi auto veči auto od 80 kw.
Ja sam uzeo u septembru A klasu sa tim parametrima ali džaba kad sad na studije u Rumuniji ne može da pređe granicu sa probnom.
Dobrodol нема везе колико има година (и са колико година је положио возачки...мислим преко 19 година). Могао је да има и 34 године и да има пробну возачу која важи две године. И на таква лица се примењују те одредбе закона.Ljudi, moj kolega iz prethodnog Posta, je položio sa 24 godine starosti, i imao je probnu 2 godine, sva ta pravila su se odnosila i na njega...
А шта је ту лоше што неки „тазе“ возач не сме да „жваће“ преко телефона? Значи, стави у возило 3 особе и „жваће“ преко handsfree uredjaja и тиме поред осталих учесника у саобраћају угрожава и оне у возилу....
Isto tako ne sme sa probnom da vozi više od 3 osobe, a što je najveće **greška u mozak ne sme da koristi ni handsfree uredjaj.
Meni se cini da su 3 sekunde kao neko pravilo za drzanje rastojanjaЗа избегавање препреке на путу возачу брзина кретања изражена у километрима на сат не значи скоро па ништа. Треба да буде свестан колики пут пређе за 1 секунду што се узима за време потребно да се реагује (на пример да се стисне кочница) и треба најмање 40 метара да се возило заустави ако се кретало 100 километара на сат. Дакле, при тој брзини пређе око 67 метара (под условом да је све идеално - да је на време видео препреку, да је коловоз сув итд). Долази се до тога да је јако битно растојање између оног испред и датог возила што би у овом случају било најмање 70 метара. У случају употребе телефона све се погоршава јер одвлачи пажњу.