Kada niste u traktoru, vozite

Od 2014. bez carine na uvoz automobila

Autor: mondo.rs

Od 1. januara 2014. se više neće naplaćivati carina na uvoz automobila, saopšteno je iz Uprave carina.
26.12.2013. | 16:08 > 16:234

A- A A+

auto.jpg
Foto: Guliver/Getty/Thinkstock
Carina se ukida na uvoz automobila sa benzinskim motorima do 1.000 i preko 3.000 kubika, za dizelaše do 1.500 i preko 2.500 kubika.
Carinska stopa za ovu vrstu vozila do sada je iznosila 2,5 odsto.
Početkom 2013. je ukinuta carina za dizelaše zapremine od 1.500 do 2.500 kubika, kao i za benzince između 1.000 i 3.000 kubnih centimetara.
Novo ukidanje carine bi trebalo da snizi cenu automobila od 100 do 200 evra, procenjuju prodavci

Otkada je to? Ja kupujem čim se pređe most, na Šepku. Nisam imao problema ali od ove godine nisam uzimao.

Nisam nikad vozio dizelku, ali kako kažu modifikacije koje su uradjene na tom PSA motoru nisu bile dobro osmišljene. Naročito karter i usis uljne pumpe.

Јеси ли возио обе? Шта не ваља?

Vozio sam obe.
Benzinku imam preko 20 godina, i znam je napamet.
Kod mene su zastoka brda,i kada padne sneg treba ti brzina i obrtaji da bi izlazila..
Dizelka original sa Pezo motorom uopste nema te karakteristike dinamike voznje. Jednostavno suvise je troma da bi izletela uz neku uzbrdicu.
Ima snagu ali nije za ovo auto. Odrzavanje tog motora je preskupo u odnosu na ruski benzinac(koji radi lepo sa plinom).
Probao sam i one varijante gde ugradjuju Golfov motor i to je po meni suvise slabo(50-60ks), original motor je 80ks.

Znaci moze, ali ko koristi u ravnici..

Nije valjda da milicija zeza i za kuku? Ni prethodni vlasnik nije imao nikakav papir od kuke inace je fabricka i moza da se skine odvrtanjem dva srafa. Ne kacim cesto prikolicu (ne mogu je registrujem) al sta i kad zakacim registrovanu jel mogu da pisu kaznu ako nemam atest od kuke?

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока

I moja se skida na 2 šrafa. Nema veze što ti je prikolica registrovana. Ako kuka nije atestirana sleduje ti kazna.

Ugradjivao sam Bosalovu evro kuku na auto,pre 5 godina.Papiri su tada predati u SUP.Naknadno su menjane tablice i saobracajne.U saobracajnoj nista ne pise za kuku.Prethodnih godina nisam imao nikakvih problema.Jel sad traze nesto dodatno :sta:

SAMA, koliko znam kuka mora biti atestirana, isto kao što se i TNG atestira. Dobija se papir na kojem piše da je atestirana.[/QUOTE]
Pa dobio sam papire od kuke i papir iz ovlascenog servisa za ugradnju.Ti papiri su predati u SUP.Buni me sto je na predhodnoj saobracajnoj pisalo izdata treca tablica,sto bi se moglo,ili trebalo povezati sa atestom iste.U novoj saobracajnoj nema,niti je predvidjen ni jedan podatak da vozilo poseduje KUKU.Znaci li to,da se taj atest mora stalno nositi u vozilu,mimo saobracajne.
Inace sam nasao na netu,o kukama.Ispadne da je skidanje kuke obavezno,samo u zemljama bivse Jugoslavije.Gospoda iz ostalih zemalja se ne moraju saginjati,a ja treba svaki dan cca 15 puta,da je skidam i montiram.:sta:

Nazad
Vrh