Kada niste u traktoru, vozite

Verovatno ti je neispravan neki grejac . Komsija od kako je kupio mercedesa 2004 3000 cm dizelka tesko pali svako jutro verglla vergla dok sastavi i kad sastavi brljavi jedno pet minuta i vise dok se nezagreje a i posle neradi bas nesto extra . Moja mazda na minus 10-15 dva puta na grejac pali kao mina na dodir kljuca .

Zao mi je motor je extra ali je limarija losa poprilicno na svim mazgama .

Sto mislite za taj 2.4 motor pa hvale ga dosta i on navodno prelazi podosta ,nznm jeste da srce dosta ali ide kao avion . Jos se razmisljam da ce pasti registracija od nove godine a malo su jeftiniji u startu pri kupovini zbog kubikaze i zato sto se teze prodaju ali su svi ti sa 2.4 sa vecim paketom opreme i verovatno su bolje odrzavani po meni .
Razmisljo sam i o lanciji libri ali ima bas podosta krseva .

Oticice tata danas do kuma, koji vazi za jednog od najboljih mejstora za Mercedesa u kraju da vidi sta ce on reci.
Kod mene tog brljavljenja nema. Radi koju sekundu neravnomerno, a posle se smiri i samo stekce. To sto tvom komsiji brljavi je verovatno lose nastelovan pritisak u diznama.

Alfa 166 je za mene predobar auto. Kupio bi je dizela, ali skupa registracija. Za 2.4JTD mnogi kazu da su odlicni motori. Nisu preterano skupe, ali zato registracija dere!

Poslednja izmena:
Imam problem sa Mercedesom. Motor 2.0 Dizel ima problem sa jutarnjim paljenjem. Zagrejem ga, cak i 2 puta, alnaser vitla kao lud a on nece da upali. Ponasa se kao da nema goriva u diznama. Posle duzeg verglanja pocne da se javlja i na kraju upali. Tokom dana nema nikakvih problema(cak i kada se motor ohladi u potpunosti). Ima li kakve veze sto tata izvlaci gorivo iz rezervoara pre paljenja, pa se smanji pritisak u cevima za dovod goriva? Nisam se setio da ga probam upaliti pre praznjrnja rezervoara.
Da napomenem. Problem je od pre 3 dana. Na onim manjim mrazevima (-3C) je palio odlicno (a sada je temp. oko 0, ali u +). Motor je dobar i na ove 3-4000km nisam prometio potrosnu ulja. Zagrejan na leru drzi pritisak ulja izmedju 1.5 i 2 bar. Cadi samo kada se doda gas.

Grijač (grijači ) 97% .
Dali ti svijetli lampica grijača na instrument tabli kada daš kontakt ?

Svetli. Kad se ugasi onda palim, a nakon nekog vremena kad je motor upaljen ona ponovo pocne da sija. To traje 15ak sekundi i posle sve ok. Kako sam shvatio, ako ne upalim auto nakon prvog iskljucenja lampice, kada se upali drugi put brava ne moze da se okrene da pokrene alnaser, vec mora da se okrene kljuc na 0 i ponovo zagreje nakon cega moze da se startuje motor.

Posto prvi put imamo u "dinastiji" dizela u dvoristu jel se ford greje kao ferguson pozicijom kljuca(jer ima neku poziciju kako mi se cini izmedju kontakta i paljenja) ili grejac sam odradi cim se da kontakt?

Imam astru 2.0 dti izgledami da mi se s***o termostat posto sad zimi kad vozim po gradu temperatura se podigne do 75 cim izadjem na otvoren put ona se spusti do kraja.E sad imam pitanje da li ce nesto da fali motoru i ako bih menjao termostat da li bih morao da menjam celo kuciste ili samo termostat?

Imam astru 2.0 dti izgledami da mi se s***o termostat posto sad zimi kad vozim po gradu temperatura se podigne do 75 cim izadjem na otvoren put ona se spusti do kraja.E sad imam pitanje da li ce nesto da fali motoru i ako bih menjao termostat da li bih morao da menjam celo kuciste ili samo termostat?
Takvi simptomi ukazuju da je termostat ostao u otvorenom položaju. Da bi bio siguran upali hladan motor i prati da li se oba creva na hladnjaku zagrevaju istovremeno, jer ako da onda je potvrđeno.
Moraš ga zameniti iz više razloga. Prvi je jer nećeš imati dobro grejanje u autu, drugi jer će ti potrošnja biti nešto veća, a treći i najvažniji je stvaranje kondenza usled nedovoljne radne temperature motora, koji se iz pare pretvara u vodu pa zatim sliva u karter, a na taj način bukvalno razblažuje ulje.
Sama zamena termostata ili samo (uloška), zavisi od modela na tom motoru.
... :ppozdrav: ...

Da li ce nesto da fali motoru ne bi trebalo za kratko vreme ali u svakom slucaju nije dobro vozit podhladjen motor,za motor (dizel) je najidealnije da je radna temp.90 stepeni a sto se tice termostata sve zavisi od auta do auta,nekad sam imao Alfu 1,9 JTD i kod njih je termostat bila standardna boljka stim sto sam morao kupovat celo kuciste a to i nije bilo jeftino,kupuj termostat sto pre

U potrazi sam za jeep patriot 2.o crd ako neko zna gde ima dobar neka javi.Inače sada vozim golf 4 karavan 1.9 tdi 2005 god

Kad vec pisete o termostatu , da li neko zna na fiatovom 1.9D motoru , da li se menja komplet kuciste ili samo ulozak termostata, nasao sam samo sa kucistem na netu , cena 6800din.. nigde ne nalazim samo termostat bez kucista

Svetli. Kad se ugasi onda palim, a nakon nekog vremena kad je motor upaljen ona ponovo pocne da sija. To traje 15ak sekundi i posle sve ok. Kako sam shvatio, ako ne upalim auto nakon prvog iskljucenja lampice, kada se upali drugi put brava ne moze da se okrene da pokrene alnaser, vec mora da se okrene kljuc na 0 i ponovo zagreje nakon cega moze da se startuje motor.

Ako se upali lampica grejaca,kad je upaljem motor,to je znak da je neki grejac crkao...posle svakog startovanja moras da vratis na nulu kljuc,to je kao zastita da ne ukljucis slucajno anlaser,kad je motor u radu...tako radi i 190 ,123,124

Ako se upali lampica grejaca,kad je upaljem motor,to je znak da je neki grejac crkao...posle svakog startovanja moras da vratis na nulu kljuc,to je kao zastita da ne ukljucis slucajno anlaser,kad je motor u radu...tako radi i 190 ,123,124
Znaci da je 1 crkao. Moram proveriti, ma da je kum proveravao i kaze da su svi ispravni. Cudi me da je na nizim temperaturama palio ko mina a sad nece.

Nazad
Vrh