Kada niste u traktoru, vozite

Ja sam nekada vozio MB124 sa tim 2.0 motorom od 72ks.
Potrosnja je bila oko 5l/100km, i to je stvarno smesno, udobnost voznje vrhunska, ali dinamaika auta definitivno nije za ovo vreme.
Nema preticanja sa njim, brdo vidi i gde ga nema(tu ide 2 i 3 brzina jedva), jednostavno treba imati stomak za takvu voznju.
Nije za mene, pa je otisao penzioneru, koji je prezadovoljan sa njim..
I meni se nekako cini da je malo (vise) mrtav. Oce malo veci gas u brdu i kad se uporedi sa novijim autima, nije uopste zivaahan. Po putu takoreci pliva i mogu reci da je bas udoban. 124 je jos teza od 190ke, te je verovatno jos tromija. Oni 2.5 Dizeli idu dosta bolje od 2.0, ali je registracija veca.

Ne malo nego je taj motor jedan, ako ne i najmrtviji. Ja kad sam iz G II 1.6 D odmah seo u 190 D 2.0 imao sam utisak da G II osetno bolje ide iako je i on trom samo tako.

Lako je moderatoru da maze i polira da mi je je njegovih godina rado bih probao ali .. . .

Jedno pitanje. Kakva je procedura kad vas zausravi presretač tj. radarska kontrola. Da li moraju dati neki zapisnik ili pozvati da se pogleda snimak ili nisu u obavezi ništa da daju nego pošalju čestitku kuči ?

Mogu ti poslati i cestitku kuci sa slikom ili bez nje svejedno jer kod sudije ces videti sliku ako se trazi. Rodjaka je slikao presretac i dobio je samo poziv od suda mada srecom nije mnogo prekoracio brzinu. Za vece prekoracenje ili nasilnicku voznju mislim da bi sigurno bilo momentalno zaustavljanje i oduzimanje dozvole uz prikaz prekrsaja.

@worm
Ja sam imao tu sreću da me zastave na auto putu bg-niš,svetlo plavi audi a6 ,prvo me je pustio da ga obidjem snimio me je zatim upalio blinkere i sirenu obišao me i sa strane puta smo stali dao mu dokumenta i izveo me iz kola pokazao mi snimak ,drugi pandur je sedeo na suvozacevom mestu upisao u rokovnik moje podatke i to je to nikakva papir nisam dobio i posle 11 meseci mi stigne poziv da dam izjavu.

Pozdrav ljudi doslo je vreme da zamenim moju mazdu 626 sluzila me je super odan auto .

Razmisljam se trenutno samo o jednom autu toliko sam se zaljubio u taj auto a nznm bas nesto o njemu ,radi se o alfi 166 2.4 jtd ?? Motori su extra ali me zanjima ostalo ,registracija jeste malo skuplja mada sam procito da se menja zakon od nove godine i da resavaju taj problem oko poreza na luksuz da ce ga poprilicno smanjiti .
Kakva su Vam iskustva da li neko zna nesto oko ovog automobilla ??

Ja kad sam gledao auto jedan od prvih izborabio mi je alfa 156 1.9 jtd ili 166 2.4 jtd... Po mom skromnom mišljenju nema boljeg auta sa tom opremom za te pare od 166. :osmeh: Mene je majstor odvratio zbog trapova, limarije i kome je posle prodati, uzeo sam bmw-a e46, al mislim da ne bih pogrešio ni sa alfom pogrešio. Inače restajl varijantu sam gledao, oko 2004. godišta oko 5000e su bile odlične, sad vrv ispod te cene. Velika im je mana što ih kod nas ne vole i postavlja se pitanje kome i za koje pare ćeš je prodati kad rešiš da je menjaš. Majstor i drugar mi je rekao:" Kod alfe se dva puta raduješ, kad je kupiš i kad je prodaš". :osmeh:Inače taj motor je zver, petak sa fantastičnim zvukom, performansama i generalno svi hvale alfine tj fiatove dizel motore, pa čak i moj majstor.

Ma za prodaju manje vise nek izvucem pola para nikad nisam zaradio na autu . To mi se najvise svidja toliki paket opreme za te pare treba se zapitati koliko je taj auto kostao kad je bio nov. Trapovi su svugde boljka na renoima ,cak se zali drugar na pasata b5 itd ima tu i dosta do nasih puteva ,a zar nije pocinkovana limarija na 166 ????

1.9 da 2.4 ne.petak kad pocne da zeza nemozes ga vratiti (popraviti) na ono kako je radio dok je bio ispravan

Imam problem sa Mercedesom. Motor 2.0 Dizel ima problem sa jutarnjim paljenjem. Zagrejem ga, cak i 2 puta, alnaser vitla kao lud a on nece da upali. Ponasa se kao da nema goriva u diznama. Posle duzeg verglanja pocne da se javlja i na kraju upali. Tokom dana nema nikakvih problema(cak i kada se motor ohladi u potpunosti). Ima li kakve veze sto tata izvlaci gorivo iz rezervoara pre paljenja, pa se smanji pritisak u cevima za dovod goriva? Nisam se setio da ga probam upaliti pre praznjrnja rezervoara.
Da napomenem. Problem je od pre 3 dana. Na onim manjim mrazevima (-3C) je palio odlicno (a sada je temp. oko 0, ali u +). Motor je dobar i na ove 3-4000km nisam prometio potrosnu ulja. Zagrejan na leru drzi pritisak ulja izmedju 1.5 i 2 bar. Cadi samo kada se doda gas.

Nazad
Vrh