Kada niste u traktoru, vozite

Bas me cudi za Mecku 190 sto nece,a tako mlad auto...
A kako objasnjavas onda da Yugo koji inace nije nemac,ali jeste benzinac sa akumulatorom od 45Ah pali na -17,a isto godiste.
Inace ne volim stare dizele(ni nove bas nesto),niti plin u kolima i vozim iskljucivo benzince.
Na plin se kuva,na dizel ore,a na benzin se vozi.

Odavno ja pricam da je jugo auto nad autima,ali me niko ne slusa. :osmeh:
Da sam Bosanac rek'o bih ti da se na benzin pilaju trupci,to znaju reci ovi koji su dosli iz Bosne pa najvolijedu Golfa dizela i onda u odbranu kazu da se na benzin pilaju trupci...

Moram da priznam da sam se iznenadio kad sam pogledao pod haubu drugarovog citroena saxo 1.5D 2001 godiste i video aku od 45Ah,a pali kao mina i to jos francuz.Ali sve perfektno,od grejaca,dizni,PVP pa do motora i naravno euro dizel.

Imam dva auta, dizelaša i 2u1 i mogu reći da se ne oseti razlika u vožnji na gas i benzin, čak mi se čini da lepše radi motor na gas nego na benzin(domaći)

Ljetos smo u očev VW Passat 1.8 iz 1989. s sa 74kW ugradili plin. Motor je dosta tiši i ima mirnijii rad na plin, potrošnja plina je 10L/100km kad ja vozim i 12-13L/100km kad otac vozi, plin inače košta 1KM/L tj. oko 0.5 evra za litar. Ugradnja sa atestom (ugradjen je Lovato sa toroidnom bocom) i upisivanjem u saobraćajnu je koštala 400E a da se isplati, isplati se.S obzirom da motor lako srkne 9-10l benzina, što sad izadje 22-23KM na 100km tj. 11 evra a sa plinom potrošim 5-6 evra. na 100km - štedim 4-5 evra na svakih 100km koje predjem. Da napomenem da se radi o laganoj vožnji, uglavnom ga ja vozim a imam naviku da vrlo štedljivo dajem gas.

- - - - - - - - - -

Moram da priznam da sam se iznenadio kad sam pogledao pod haubu drugarovog citroena saxo 1.5D 2001 godiste i video aku od 45Ah,a pali kao mina i to jos francuz.Ali sve perfektno,od grejaca,dizni,PVP pa do motora i naravno euro dizel.

Kad sam kupio prošli traktor (Hurliman) u njemu sam dobio suvu bateriju od 55Ah. 7 mjeseci je palila traktor bez ikakvih problema, posle sam kupio veliki akomulator od 110Ah a ovu bateriju (inače je nevjerovatno lagana) sam stavio u auto (Fiat Bravo 1.2) i evo je već radi 2 godine, ljeti i zimi, nebitno od temperature. Kad zavergla, hoće motor da iskoči iz auta. NIje toliko bitna amperaža, važno je da je prava marka i kvalitet.

:haha::haha: шта је ово дан наркомана ?? ха ха ха .. продали све из своје па кренули по комшијским кућама ..

BANJALUKA, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić smatra da je nedostajući novac u zdravstvu moguće obezbijediti uštedama pri nabavci lijekova koji se izdaju na recept, te uvođenjem dodatne akcize na duvan, alkohol i autoodgovornost.
„To bi bilo, recimo, pola marke po kutiji cigareta ili dodatne naknade vozačima za osiguranje u saobraćaju i tim parama bilo bi moguće obezbijediti 70 do 100 miliona KM za zdravstvo Srpske“, pojasnio je Stanić i naveo i da je ovakav prijedlog sa urađenim analizama već spreman, ali da je neophodno da dobije i političku podršku na nivou BiH.

http://www.capital.ba/stanic-ustedama-i-akcizama-nabaviti-potreban-novac/

Nazad
Vrh