Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U BiH je 750KM, dakle oko 375E. Na jesen mijenjam auto, gotovo sigurno idem ja Jeep, omišljam se oko motora. Dizel neću jer dosta troše (10-15l) a dizel nije nimalo jeftin a i nezgodni su za održavanje jer su svi preuzeti od drugih proizvodjača (Renault, VM, Mercedes) pa preuredjivani pa nisu ni tamo ni ovamo. Originalni 4.0 (redni, 6 klipova), 4.7 (redni, 6 klipova), 5.2 (Vsu mnogo lakši za održavanje jer su originalni dijelovi u USA banalno jeftini. Npr. 8 klipova sa karikama, osovinicama i ležajevima za 5.2 košta 130 dolara a poštarina na to je 100 dolara (donesu ti do pred kućna vrata), set za remont mjenjača je 180 dolara i 60 dolara poštarina...kad se dijelovi tako nabavljaju održavanje nije nikakav problem. Potrošnja kod ovih velikih benzinaca nagore praktično da nema ograničenja, znam za slučajeve da je prelazila i 60-90l plina na terenskoj vožnji ali na otvorenoj cesti pri 60-80km i samo zadnjoj vuči spada ispod 15l, što su provjereni podaci koje sam dobio od dugogodišnjih vozača. Ako ja uzmem Jeep Grand Cherokee, on teren nikad neće vidjeti svakako a najveća brzina kretanja će mu biti 60km/h, rijetko 80 pošto su kazne drakonske. Zato ću biti siguran od degenerika koji divljaju po ulicama. Nek me i udari ako hoće, zna se ko će da nagrabusi u tom slučaju. Sigurnost porodice je na prvom mjestu.
Pa zombie kad se ima moze se lapo bogami .
Kojom logikom?Povećava se potrošnja dosta.