Kada niste u traktoru, vozite

Marko lepo ga cuvas ,jel dizelas ??

Ako vam je sigurnost vas i vaše porodice na prvom mestu onda taj Jeep Grand Cherokee preskočite i uzmite Saab ili Volvo_Oni su neprikosnoveni na polju bezbednosti.

U BiH je 750KM, dakle oko 375E. Na jesen mijenjam auto, gotovo sigurno idem ja Jeep, omišljam se oko motora. Dizel neću jer dosta troše (10-15l) a dizel nije nimalo jeftin a i nezgodni su za održavanje jer su svi preuzeti od drugih proizvodjača (Renault, VM, Mercedes) pa preuredjivani pa nisu ni tamo ni ovamo. Originalni 4.0 (redni, 6 klipova), 4.7 (redni, 6 klipova), 5.2 (V:cool: su mnogo lakši za održavanje jer su originalni dijelovi u USA banalno jeftini. Npr. 8 klipova sa karikama, osovinicama i ležajevima za 5.2 košta 130 dolara a poštarina na to je 100 dolara (donesu ti do pred kućna vrata), set za remont mjenjača je 180 dolara i 60 dolara poštarina...kad se dijelovi tako nabavljaju održavanje nije nikakav problem. Potrošnja kod ovih velikih benzinaca nagore praktično da nema ograničenja, znam za slučajeve da je prelazila i 60-90l plina na terenskoj vožnji ali na otvorenoj cesti pri 60-80km i samo zadnjoj vuči spada ispod 15l, što su provjereni podaci koje sam dobio od dugogodišnjih vozača. Ako ja uzmem Jeep Grand Cherokee, on teren nikad neće vidjeti svakako a najveća brzina kretanja će mu biti 60km/h, rijetko 80 pošto su kazne drakonske. Zato ću biti siguran od degenerika koji divljaju po ulicama. Nek me i udari ako hoće, zna se ko će da nagrabusi u tom slučaju. Sigurnost porodice je na prvom mjestu.

Slazem se sa tobom ali kod nas podivljali sa registracijama!!!!!!!!!!!!! I ja bi kupio nesto novije sa vecom kubikazom ali ko to da registruje!!

imao sam grand ciroki 4.0 95.god, imao je plin, ispod 20l na 100 nije trosio zato sam ga i dao,inace je sila,da je imao poteznice mogao je i privredjivati, inace je bio reg.na invalida

Ima jedan lik uzo od firme tj preuzeo lizing a firma propala i cao zdravo nemoze da ga registruje .

Današnji posao na Autu,zamena ulja i filtera ulja i ajd da bacimo i pogled na vazdušni filter kad ono imamo šta videti Mišika izbušio zimus vazdušni filter i naravno zamenut je i taj filter.

Evo slike Mišikinog dela:

img3248.jpg

img3250.jpg

img3280.jpg

img3281.jpg

img3282.jpg

Jedno pitanje kakvo vam je misljenje o poduhvatu izbacivanja turbine na turbo motorima starije proizvodnje gde je to moguce ??

To je poduhvat ravan ugradnji hho uređaja, o kojem je pisano i na ovom forumu.
A zašto bi "izbacivao" turbinu?

Ne nego dosta likova kad im na starijim automobilima prosvira turbina oni je izbace . Pa me zato zanima kako se posle toga ponasa motor ,iz sledecih razloga posto td motori imaju veci kompresioni prostor imaju kariku vise i sad ti njemu izbacis turbinu ,jel mu smanjis sa time radni vek kako se nakon toga ponasa motor ?

Au,brate,dobije se jedna teska lenstina,vozio sam vita 108 cdi 1998 godiste,posle izbacivanja turba je bio lenj katastrofa,nisam smeo u obilazak slepera,i povecao je drasticno potrosnju.

Nazad
Vrh