John Deere

Jes' samo da zavrse zetvu! Onda ce naci izgovor, ovo nevalja, ono nije dobro...

4.2 m . To ti je kombajn koji je prost kao pasulj. Isto kao kod 1177 i 1075,ali apsolutno sve isto. Samo sto ova dva,a pogotovo 1177,imaju po koji davac i imaju SG2 kabinu koju ja planiram da stavim kod mene. U bunker stane oko 3700 kg psenice. Motor je 155 konja, a kod 1177 je 170 konja.

koliko je grlo?? na sirinu mislim jeste da su malo stariji kombajni kao i moj ali jeste da prase encuju se u radu samo se cuje fijuk koji jednim tempom radi! :ppozdrav:

Grlo je 130 cm. Ja planiram da ga mebjam za godinu-dve i menjacu ga samo za 1085 ili 1177,jer su po meni to ubedljivo najbolji kombajni za licnu upotrebu i jos koje jutro usluge. Na mom kombajnu jos stoje originalni lezajevi doba,bitera,grla,i jos ko zna koliko i svi su perfektni jer svake godine vrsim merenje kompletnih lezajeva.

Zato ja cenim JD. Mozda ne radi najbrze,ali zato je najpouzdaniji definitivno. I to sto Claas radi MOZDA brze izgubi i vise ko zna koliko na raznim kvarovima. Jednostavno Claas je prefina masina. JD je priznao da su serije kombajna 2xxx promasaj bas zbok komplikovanog prenosa. I danas JD se u svojoj seriji 1175 koja je izasla ove ili prosle godine vratio na varijatorski prenos i cistu mehaniku posto su uvideli da je sto jednostavniji kombajn to bolji. Taj novi 1175 je takodje isti kao 1177,1188,1075,1175,985,975 sa par sminkerskih promena kod izgleda i komfora kabine.

skoro sam sedeo u 1177,jedna zadruga prodala klasa pa uzela 1177,nesvidja mi se jer je nabijen izmedju sita i slamotresa dok na klasu mozes igrati stoni tenis,onda kabina nepregledna totalno,sednes na sediste i nevidis heder u sredini,za zito i ajd al soja.....mora da se nagnes napred do sajbe da vidis prste i koliko nisko ides a ceo dan tako uffff odose ledja,nema brzinomer.....nisam imao vise vremena da ga zagledam al meni se nikako nesvidja kao i kombajnerima pomenutog,al njih se nepita pa moraju da cute,al......nekazem da kombaj nevalja i da neradi lepo

Stavicu u temi Claas kako izgleda pogled iz kabine mege 208,pa da vidis kako se naginje. A za to ti neverujem jer je grlo kod 1177 duze nego na mom,a ja kod mene se uopste ne naginjem,a i vozio sam se u 1177,imao je jedan kod nas u selu.

eto sad,ja sedeo u 1177 a i malo pre mi bio taj kombajner koji tera 1177 i isto se zali gde su polegnuta zita i sad kad dodje soja kaze bice otpadanje ledja od naginjanja napred,i totalno su nezadovoljni pocevsi od potrosnje goriva po cemu su jd poznati pa dalje,kod mene na klasu je prednja sajba ravna stim sto je gornji deo istureniji od donjeg i zato se ima dobar pregled na heder,dok na tom 1177 je sajba u luku zaobljena a ravna tako da od donjeg dela kabine ili patosa ispred volana se nevidi heder nista a krajevi jedva,ako neverujes dodji pa te vodim da vidis a usput i :ppozdrav:,pricam o necem u cemu sam sedeo a usput to sve o cemu se ja i ti prepiremo nije uopste bitno a ni presudno o kvalitetu jednog kombaja,ono sto znam je da ce posle soje da prodaju taj 1177 i uzmu klasa 88,jer danas mi prica da ih ladno sije u njivi zmaj 143 koji ima 4 slamotresa a ovaj 5 a isti heder i nemoze da guta,e sad zasto neznam.....

Evo i moje ergele:
upych.jpg

joni je moj a merkur je drugarov
Ako ima zainteresovanih za kupovinu, neka se jave...
Post je spojen: [time]1248641546[/time]

Ima toga kod nas jos

Kod mene su skidali zito uporedo JD 1450cws i Claas Dominator 130, sirina kose gotovo identicna!
JD je imao veci ucinak 30%, a potorsnju je imao gotovo u gram istu kao Class... Po recima vlasnika,
posto su oba od istog coveka, Class eventualno ima prednost u kukuruzu, dok ga JD sije u svemu
ostalom... Meni licno, je JD daleko ispred Claas-a, s obzirom da sam probao oba kombajna, znaci
od izgleda do ucinka sve je na strani Jony-ja, ali svako ima svoje favorite, ja samo znam sta sam
video i meni je to dosta da JD, bude moj prvi izbor kad budem skupio dovoljno kesa za nov kombajn,
a do tad ce mi i Fahr lepo sluziti...

sviki je napisao(la):
Kod mene su skidali zito uporedo JD 1450cws i Claas Dominator 130, sirina kose gotovo identicna!
JD je imao veci ucinak 30%, a potorsnju je imao gotovo u gram istu kao Class... Po recima vlasnika,
posto su oba od istog coveka, Class eventualno ima prednost u kukuruzu, dok ga JD sije u svemu
ostalom... Meni licno, je JD daleko ispred Claas-a, s obzirom da sam probao oba kombajna, znaci
od izgleda do ucinka sve je na strani Jony-ja, ali svako ima svoje favorite, ja samo znam sta sam
video i meni je to dosta da JD, bude moj prvi izbor kad budem skupio dovoljno kesa za nov kombajn,
a do tad ce mi i Fahr lepo sluziti...

Uporediti ova dva kombajnda po ucinku stvarno nema smila. JD 1450cws ima 5 slamotresa i motor jacine 215 KS, dok Claas dominator 130 ima 4 slamotresa i motor jacine 136 KS. JD 1450 je moderan kombajn sa svom mogucom elektronikom, a Claas dominator 130 po resenjima je starinski kombajn sa nekom minimalnom elektronikom.

sviki je napisao(la):
JD je imao veci ucinak 30%..

To su potpuno različita kombajna-koja ne možeš uspoređivati!

Ali ako se ne varam, cenovno se ta dva modela mogu uporediti, ali to cu jos proveriti, a ako je
tako onda stvarno nema veze, da li su po snazi u istoj klasi ako po ceni igraju u istoj klasi...

Nazad
Vrh