John Deere

Jel operacija uspela ?
I ja sam imao jednu intervenciju. Menjao sam el. kotvu za gasenje i paljenje. Nije bas pristupacno, ali sam uspeo nekako.
[video]
29nilch.jpg
[/video]

- - - - - - - - - -

atokr5.jpg
[/IMG]
2q07wh5.jpg
[/IMG]
 
Jes,nisi me pitao. :osmeh: Meni stoji i skuplja prašinu.Ko zna možda nekad zatreba.
Jqy40ir.jpg

Evo ga.Ima i jabučicu.
 
Poslednja izmena:
Na njivu se ne ide bez čekića,žice i uzice. :haha: Čuvam ga,hleba ne traži,možda se nekad ponovim gvožđem kome ovo odgovara.
 
@Paore i ostali.Dobro proverite snagu akumulatora pre nego sto promenite taj deo sledeći put.Čim akumulator pocne da slabi taj deo ne radi dobro.Meni su taj deo premotali u el.mehanicarskoj radionici za 30 eur,da bi opet isto radio.Taj deo kod mene na kombajnu radi tako sto svo vreme dok motor radi taj deo je pod naponom i drzi povucenu polugu da bi motor radio.Kada okrenete kljuc za gasenje ta špulna ostaje bez napona i opruga gurne polugu u polozaj gašenja.Ja sam ga malo prepravio tako da sada dobija napon samo pri gasenju a opruga ga drzi u radnom polozaju.
 
Cim napon padne ispod propisanog upali se upozorenje (ahtung). Jacinu struje, to jest napon, regulise altenator (generator), ustvari on proizvodi struju i napaja ceo sistem. Ako on neradi napon brzo padne ispod propisanog.
Kod mene je ta kotva naprosto oslabila i nije vise mogla da drzi dovoljnom snagom. Citao sam po stranim forumima i svi kazu da to ne vredi popravljati. E sad da li je tako to nisam utvrdio.
 
Da li pre njega imaš i neko čudo u koje ulaze dve žice a iz njega izlaze i idu u tu "kotvu" tri zice?Vidjao sam i uspešne prepravke ovog uredjaja sa automatom od anlasera.
 
Operacija je delimicno uspela... eno smo ga opet otvorili. Mislim da ce brzo biti ponovo u jednoj celini...
 
Menjac radi bez zamerke, nego za pola dana 6 lit. ulja iz trans. zavrsilo u engine.

- - - - - - - - - -

Danas je sastavljen ali nemam gde da probam dok ne prosusi, mislim da sam resio problem.
 
cd76853388a07a7e95bd43296ed84a66.jpg
20da57a53a0d19fca88c1ea3b58b6d5c.jpg
Slicnosti i razlike,razlicite cene, razlicita oprema, ista marka. Reklama u novinama ista i u UK i kod nas.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nazad
Vrh