Već sam oričao kako je kolega od nakupca kupio JD iz uvoza. Traktor je imao oko 9000 sati, sve 4 nove radijalne gume, prednji hidraulik i onako za svoje godine uredan traktor. Odmah mu je rečeno da je mjenjač sumnjiv i da je cjena takva kakva je zbog radnih sati, godišta i stanja mjenjača. Kolega je taj traktor svjesno kupio, orao s njim takav kakav je prvu jesen i osjetio je da zbilja nije to TO da je mjenjač načet. Zvao je servis, došli, odradili mjenjač, vratili na traktor i po priči je to koštalo oko 6000€. Kolega se s tim servisom mjenjača uklopio u konačnu cjenu traktora i još ima nove gume na njemu.
Ne znam koliko su točne sve ove priče ali znam da je nekako sigurnije kupiti polovno, gdje ne sakrivaju stanje stroja, da znaš na čemu si. odradi se remont u ovlaštenom servisu s original djelovima (I vani se krpari s polovnim zupčanicima, ne samo ovdje) tako makar znaš da nije plaćena nečija farba nego si siguran što je unutra ugrađeno.
Polovna roba kao takva ni jedna nema garanciju nikakvu, kupuje se po sistemu viđeno/kupljeno i mislim da nitko od vas nije u stanju da da garanciju od pola godine na bilo koji traktor iz vašeg dvorišta.
Tako je s kupovinom polovnog stroja, ili nešto na poznato pa fino plati ili iz vana kod prekupca "na blef" pa šta se kome utrefi...