Dođi,dođi taman mi treba jedan traktorista...Prvi vikend kad ostanem u NSu dolazim u Srbobran
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dođi,dođi taman mi treba jedan traktorista...Prvi vikend kad ostanem u NSu dolazim u Srbobran
Dođi,dođi taman mi treba jedan traktorista...
Kod nas je stigo jucer novi 6630 premium s kašikom u firmu, nista posebno, i kad netko kaze jd ima ono nešto, ne znam samo šta osim što popije dosta vise od traktora marke zetor 120ks forterre, nista bolju kabinu nema niti bolji hidraulik mjenjac je bolji od jd tu nema price al da je nama to potrebno i nije, što jednostavnije to bolje, a vecina vlasnika jd traktora kod mene šuti kad se nesta pokid pitam sta je ma nije nista, ja sam uvijek reko kad god se sta desi nemam sta krit tako da nije jd nista savrseno niti posebno traktor ko traktor, samo što ima jaču cijenu a da ima nesta opravdat tu cijenu pa baš i nema
Zasto izgleda ocajno? Zato sto nema originalne nalepnice? Ma dajjj...
Možeš ti meni prićat šta hoćeš ti si i sam platio 6630 std 73 000€ kolko se sjecam, traktor slicnih karakteristika sam ja platio 50k € evo 5 godina danasnji dan 5400 radnih sati mozda malo višem traktor je full iskorišten, a nikakvih problema, a za 23 000€ ja jos kupim svega i svačega ako prikljucke imam kupim zemlje, to ja samo kazem, a sta 6630 std ima da ovaj nema ne znam, samo kazem da ovaj premium sto je stigo nije sigurno s original kašikom ispod 100k€uspoređuješ opela i mercedesa, i jedan i drugi imaju 4kotača, motor i mjenjač, da li moram postaviti slijedeće pitanje ili si shvatio šta sam želio reći?
Pitanje za @Panonstiba , ili nekog drugog : Kod komšije stao jd 8270 , valjda otkazala pumpa goriva , a to im se i dešavalo već . Došli su kod mene u radnju (autodijelovi) i sami rekli da im odgovara el. ac pumpa od nekih auta (Bosch 0580464070 ) . Pumpa pravi 3-3.5 bara .Stavili su i navodno sve funkcioniše. Čudno mi je da improvizuju na tako skupoj mašini , ali pitam se koji pritisak treba da pravi originalna pumpa , i dali može biti problema
Ko ne razume nek procita jos jednom,malo razmisli,ako i dalje nije jasno nek pita sta nije jasno. Nije mi jasno sta ima da Vas ogovaraju. Tako je kako je. Znanje se ne moze improvizovati.Nadam se da će nekim članovima biti jasno ili da pišem još jednostavnije mada od ovoga to ne može biti jednostavnije.Zato što me ogovaraju zbog načina pisanja na drugom forumu.
Na starijim traktorima pumpa niskog pritiska (AC pumpa) sa snažnijim motorima pritisak pumpe je bio od 2 do 3,5 bara.Kod novijih se ubacuju električne pumpe koje neprekidno rade ili se preko kompijutera odredjuje njen režim rada.Pošto su kod nas uglavnom ove koje se nalaze van rezervoara potrebno je da se i one hlade sa gorivom kao one u rezervoaru.Zato neprekidno rade dok ne naguraju pritisak i onda im opada režim rada dok se ne potroši gorivo u sistemu i onda se povećava režim rada i tako u krug.
Nadam se da će nekim članovima biti jasno ili da pišem još jednostavnije mada od ovoga to ne može biti jednostavnije.Zato što me ogovaraju zbog načina pisanja na drugom forumu.