Korica
Član
I mene zanima isto. Da li je neko radio pivarski ove godine? Ako može ukratko da podeli iskustvo?
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam imao taj Salamandre i nisam baš zadovoljan pa rek'o da čujem druga iskustva, tu je oko 5 tona po hektaru doduše i miševi su uzeli deo prinosa na nekim parcelama...I mene zanima isto. Da li je neko radio pivarski ove godine? Ako može ukratko da podeli iskustvo?
U principu sve me interesuje, a najviše đubrenje kako naterati prinos a da proteini ostanu u granicama dozvoljenog...Mogu da se raspitam kod kolega koji su sejali pivarski ječam, samo recite šta da ih pitam.
Onda to nije jari nego ozimi pivarac,Kod nas od jarog (proljetnog jecma) koji sijemo krajem 10. Ali najcesce pocetkom 11. Mj imamo sorte: planet, laureat, i quench. Od ozimog cassanova monroe i neznam sto jos s time da su jari pivarci pun pogodak, na nasem terenu kad se siju u tom periodu jer cure svega par % manje od zita a nemaju toliku potrebu za N gnojivom kao, sto psenica ima.
Kod nas je axxereal (francuzi) jedini glavni otkupljivac neznam tko je za Srbiju ali kako sam nacuo mislim, da su isto Francuzi samo im se valjda tvrtka drukcije zove.
Po datumu sjetve mozda a po genetici je jari jecam.Onda to nije jari nego ozimi pivarac,
Po svoj prilici to je neki fakultativni ječam.Po datumu sjetve mozda a po genetici je jari jecam.
RWA Sandra, sve friško sjeme, 350 kg/ha osnovne gnojidbe, kalcifikacija prije oranja, i dvije prihrane 200 i 100kg/ha, zaštita Falcon, Cyclone, Moddus, na kraju ispalo malo preko 6t/ha, i HL 66-67.
Prilično razočaran.
Pola parcela jeste bila lošija zemlja, a na boljoj zemlji je do prskanja regulatorom bio već prevelik radi visokih temperatura tokom zime pa je bilo i puno pologa. Cijena se ne zna ali bit će oko 130e/t tako da kad se sve zbroji i oduzme, plati usluga kombajna i prijevoza ostane nula. Subvencije i odšteta za sušu i oluju će samo malo popraviti stvar.
Lani nikad lošija godina što se tiče vremenskih uvjeta, ječam bio jako ružan i na izgled, manje gnojiva sam mu dao, a bilo je 5t/ha.
140€ kod nas . Svake godine se isto radi prošle godine nam je ječam bil prosijek 5t/ha . Svaka godina je za sebe . Ova je odlična s prinosom . Tko hoće nek vjeruje tko neće ne mora . Ali ove godina bude odlična s urodom pšenice , ječma , uljane repice , kukuruzi za sad izgledaju jako dobro . Suše trenutno za sad nema .
Sent from my iPhone using Tapatalk