Jecam 2015-2016

Da li neko seje, i kakva su iskustva sa prolecnom setvom jecma? Mislim na stocni jecam.

Jari stočni ječam stiže kad i pšenica, ili malo posle. Rod je malo manji nego jesenji.

A koji je neki zadnji rok za setvu otprilike? Na jednoj parceli je bio kukuruz kokicar, pa kada je skinut bilo je kasno za setvu psenice, bacen je stajnjak jesenas.

20160123_085838.jpg

20160123_085847.jpg

Danas prihranio jecam.Planirao 170kg po ha na kraju ispalo 205kg po h.Sitnija urea Kutina od Ruske pa brzo curi.

Mislim da je rano. Jecam je osetljiviji na mraz od psenice ( iz licnog iskustva ) , ako se ovako rano isprovocira da krene i ako ga uhvati golomrazica moze da budne svasta a opet moze biti i dobro. Molim Nikolu da nam sa vremena na vreme javi kako se ponasa jecam. Unapred hvala.

Nikola mogao si preskočiti prvu prihranu jer je ječam baš bujan.Hoćeš ići sa regulatorom rasta?
Mislim dva puta da ce ici regulator

- - - - - - - - - -

Nekola, jel ces posle bacati jos nesto od djubriva?
Ako bude trebalo.

- - - - - - - - - -

Mislim dva puta da ce ici regulator barem su mi tako rekli.U jecam i zito se ama bas nista nerazumem zadnji put su sejani pre jedno desetak godina

- - - - - - - - - -

Ako bude trebalo.Mozda kise speru azot:osmeh:

Regulator rasta koristi se samo jednom. Ako se koriste jeftiniji preparati mora da se prska izmedju dva kolenca. Ako se ide regulatorom rasta onda moze da se forsira max sa vestackim djubrivom al onda ako je pivarac odu proteini i p.m. i ondak ovi iz B.Palanke zajebavaju na otkupu. To sve pricam iz licnog iskustva. Ako imaju puno jecma zajebavaju na proteine ako nemaju onda moze malte ne i stocni jecam. jbg

Moj ječam je fino ošuren golomrazicom.
Samo čekam prvi mraz pa da ga prehranim jer čini mi se, nema šta da se čeka. Planiram urea

Moj ječam je fino ošuren golomrazicom.
Samo čekam prvi mraz pa da ga prehranim jer čini mi se, nema šta da se čeka. Planiram urea
Sad citam agroupozorenje da treba prehranjivati urejom polovinom februara ili an,kan polovinom marta kad pocne vegetacija.Sta mislite?::prica:: Ja sam moj sejao tek u novembru,jos je mali pa neznam sta dalje?

Najavljivane temperature su oko 10tak stepeni. Već polako vegetacija ima da krene na tim temperaturama. Računam tri nedelje dok urea ne proradi do kraja...
Moj je sejan 8.10

ZP-ov pivarac odlicno napreduje,posejan isti dan kad i psenica ali je dosta veci. Omasena setvena norma,pa je posejano nesto ispod 100kg/kj.

Nazad
Vrh