Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I od mene sve najbolje, :ppozdrav:
Sve najlepše u Novoj ::namigivanje::

Prvo zelim svima srecu jer oni na titaniku su imali i zdravlje i para pa im to nije nista pomoglo ( :haha: :haha: :haha: :haha:) pa onda zdravlja i para i naravno najbolji, najveci i najkrupniji rod jagoda u 2011. puno pozdrava i zelim Vam svima da se veceras provedete kao nikad do sada. ::vino:: ::vino:: ::vino:: ::vino:: ::vino:: ::vino:: ::vino:: ::vino:: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Sve najbolje u Novoj godini i da Vam jagode budu kao kruske i da kostaju bar 200 din/kg. :ppozdrav: :ppozdrav:

SRECNA SVIMA NOVA GODINA I PREDSTOJECI PRAZNICI !!! I da jagodu malo izvozimo na strano trziste, a cena da bude neki euro :)

Pozdrav ljudi.vidite dizu voce. dali ce i nasu jagodu da neki ceni na otkup 100 din.juzno je juzno. a nase je nase :D :D :D

Pozdrav jagodari i srećna vam Nova :ppozdrav:, puno sreće i da godina bude mnogo bolja nego prošla, i za jagodu i za sve ostalo!

Vidite, ja imam strogog ćaleta koji nije birao sredstva da me nauči redu (
s3j5mp.gif
) pa sam tako prvo pročitao celu temu :D. Odmah da vas pitam, da nije možda bio otvoren neki nagradni konkurs pa ko napravi najdužu temu dobije gratis tastaturu? Malo humora ne škodi, jeste se raspisali za medalju ali je tema ekstra, svaka vam čast :bravo:

Pošto su mi od čitanja skoro pobelele i zenice možda mi je promaklo ali nisam shvatio kako nameštate da, prilikom postavljanja folije, rupe na traci za navodnjavanje dođu tačno ispod otvora na foliji :sta:
Ako ne grešim, na nekom linku koji je postavljen u temi vidi se postavljanje traka istovremeno sa folijom, ali nemaju svi tako složene mašine.

Da li neko od vas ima iskustva sa reflektivnim folijama, znam da su pretežno pravljene za plastenički uzgoj ali možda je neko koristio pa je voljan da podeli utiske? Takođe, bio je i klip sa postavljanjem providne folije umesto crne a ne kapiram koja bi bila prednost takve :sta:

Posebno pitanje ću postaviti u temi o azotnoj kiselini. (Još jednom da vas pohvalim, imao sam brdo pitanja ali za 99% sam našao odgovore ::svaka cast:spavam:

@futurefarming
Evo druze ja cu ti odgovoriti, sto se masine tice, imas i par klipova sasvim prosta masina. Imam na masini http://www.youtube.com/watch?v=6grB_TUgH6s,a na ovom snimku kako postavlja http://www.youtube.com/watch?v=bJkA1qb6qrw skoro sve objasnjeno, imam kao neke male kruzice koji se steluju za razlicite folije, jer kako god okrenes ima neki standard a to je 30-40cm red od reda tako da sam i ja na masini napravio to pomeranje, a sto se tice providne folije mislim da nisi video dobro, to su nove silver folije, mada sad kao izbacili i neku novu crvenkastu (to sam nasao negde na netu kad sam spartao po italijanskim zasadima) ali za sada je ipak najprakticnija crna i perforirana (izbusena) od 50-70 mikrona. A sto se tice azotne kiseline nisam strucan da odgovorim tako da se nadam da ce neko ko je bolje upoznat sa tim, odgovoriti. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Hvala boom :ppozdrav:

Mislim da je bila providna ali možda je u pitanju demonstracija da se vidi kako se postavlja ili nešto, nije ni bitno. U z. hitu imaju tu crvenu za paradajz, njemu crvena boja godi, ne znam da li utiče na jagodu a tamo sam pročitao da imaju i ovakvu:

Srebrno/braon, termičke, malč folije, za gajenje krastavca i jagode, debljine 25 mic. širine 1m, 1,2m,1,4m. Srebrno/braon folija zadržava sve osobine provodljivosti, zahvaljujući braon boji naličja, dok srebrna boja lica, osim refleksije svetlosti, doprinosi i smanjneju napada lisnih vaši, bele mušice i crvenog pauka. U prirodi reflektovane difuzne svetlosti nalazi se ključ repelentnog efekta prema insektima, što je i iskorišćeno u sistemima integralne zaštite bilja (IPM).

Tanka je za jagodu ali bi za krastavac mogla biti ok.

Ja sam sa prof. Bajkinom sa NS fak. pričao na temu crna ili srebrna folija i čovek mi do slovce kaže da kad sve druge stvari u proizvodnji dovedem do maksimuma tek onda razmišljam o tome. Dakle dosta drugih stvari mnogo više utiče na prinos i kvalitet od boje folije.

nebojsa je napisao(la):
Ja sam sa prof. Bajkinom sa NS fak. pričao na temu crna ili srebrna folija i čovek mi do slovce kaže da kad sve druge stvari u proizvodnji dovedem do maksimuma tek onda razmišljam o tome. Dakle dosta drugih stvari mnogo više utiče na prinos i kvalitet od boje folije.

Potpisujem! :D

Usput srećan Badnji dan svi Pravoslavnim vernicima! :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh