Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesantna ideja, nema šta. Fora je samo napraviti dobru zaštitu što boljim izolatorom! Posle ima da probamo rakiju od jagoda! :haha: :haha: :haha:

nemojte se muciti samo svratite ja vec imam rakiju od jagode :haha: :haha: :haha: :haha:, jbg prosle god zakacio grad u berbu i ode oko 600kg u rakiju :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: a so se milanove tehnologije tice mislim da ce pre da dobije dzem kad ugreje sunce :D :D mada i to nje losa ideja odmah plasiras na trziste gotov proizvod :haha:

a nece bude dzem cu ja da naprajm mali otvor. nego problem ima jer su ivice ostre pa ce se pocepa foliju pa moracu samo da stajm samo na 5 6 ara sto nema foliju.zezajte ce vimo kad stavim sliku kad stignu jagode ::lose:: ::lose::

@ fruitboy

PA iskreno nije losa, mada sam malo zakasnio sa pecenjem pa je poecla malko da kisi ali ima lep ukus, ona provrela u buretu za max 10 dana a ja ni berbu nisam zavrsio i posle u neki posao uleteo i ispekli je posle skoro 2 meseca ::lose:: ali cisto da kazem da sam pekao rakiju od jagode :D :D :D

@milan
Salim se malo nemoj da se ljutis odmah, ali misli da ti je to samo mucenje, kao prvo to je plastican balon, predpostavljam ni od vode od 5-6l, oni su lagani, mali vetar ima da ih nosi, kao drugo mislim da je to preveliko maltretiranje da seces par 1000 balona a mislim da nece dati neki efekat mada ako imas volje probaj pa nam iznesi tvoje iskustvo, nikad se nezna sta moze tu da ispadne :D a i plasim se da jagoda nece imati dovoljno prostora da se razvija ali o5 ocekujemo u maju tvoje rezultate :D

Pozdrav svima na forumu!!! Interesuje me da li se isplati gajiti jagodu u plasteniku (na supstratu) bez grejanja i kolika je potrebna minimalna povrsina plastenika da bi bilo rentabilno??
Unapred hvala na dgovorima!

mladjoni1982 je napisao(la):
Pozdrav svima na forumu!!! Interesuje me da li se isplati gajiti jagodu u plasteniku (na supstratu) bez grejanja i kolika je potrebna minimalna povrsina plastenika da bi bilo rentabilno??

Ne bih ti to preporučivao da radiš, previše je rizika u samoj proizvodnji, posebno ako misliš da radiš vertikalni uzgoj. Cela ta proizvodnja nosi sa sobom mnogo momenata na koje se mora obratiti pažnja (navodnjavanje, ishrana, zametanje plodova, zaštita). Bolja varijanta bi ti bila da podigneš jagode na foliji, na banku pod plastenikom veličine ne manje od 500kvm. Ja planiram jednu takvu stvar da uradim, samo sa još većim plastenikom.

@mladjoni1982

Zavisi sta je za tebe druze rentabilno, meni se sad guzica otvorila i malo mi sto imam 1,5h nego pokusavam da podignem jos 4h do godine :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:, uzgajanje jagoda u plasteniku zahteva veliko znanje i iskustvo, mala greska moze skupo da te kosta ::lose:: ::lose:: ::lose::, zato ti je moj iskreni savet prvo pocni malo na otvorenoiom10-20ari cisto da se upoznas sa uzgojem jagoda, bolestima, stetocinama i slicno, da upoznas trziste pa ces posle sam videti sta ti je isplatljivo :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

FruitBoy je napisao(la):
mladjoni1982 je napisao(la):

Ne bih ti to preporučivao da radiš, previše je rizika u samoj proizvodnji, posebno ako misliš da radiš vertikalni uzgoj. Cela ta proizvodnja nosi sa sobom mnogo momenata na koje se mora obratiti pažnja (navodnjavanje, ishrana, zametanje plodova, zaštita). Bolja varijanta bi ti bila da podigneš jagode na foliji, na banku pod plastenikom veličine ne manje od 500kvm. Ja planiram jednu takvu stvar da uradim, samo sa još većim plastenikom.

Ne nisam mislio da radim vertikalni uzgoj, mnogo treba da se ulzi a ja nemam iskustva, tako da bi to bila propast. Bas sam tako nesto i mislio, plastenik a jagoda na zemlji.
Post je spojen: [time]1291359673[/time]

ma neljutim se jes :haha: :haha: probacu pa sta bude nemam sta da radim zima je pa cu proam i to.neko cu ih povezem da gi vetar ne duva .valjda cu saberem tolko do mart..

evo malo da se pohvalim. ovo su moje jagode posadjene u oktobru,sorta je arosa .
245erls.jpg

2r7o7sn.jpg

14d108x.jpg

jaojjjj valjda nece da mraz utice na njih, ovo si verovatno rucno postavljao a ako mi se cinu i rupe si busio, ne mogu lepo da procenim ali mislim da su male :sta:

ma kakav mraz :haha: :haha: :haha: u oktobru sam sadio zato sto nisam mogao pre. jeste rucno je postavljena folija ,rucno su izbusene rupe ja mislim da je ovo super , naravno dA moze bolje tome tezim ali za pocetak je dobro . :D :D :ppozdrav: :ppozdrav: ::namigivanje:: ::namigivanje::

@Milane
Po meni kako ja planiram na prolece,pametnije ti je da stavis foliju preko(tunel)nije mnogo skupo,Kao sto kaze Boom to ti je veliki posao prvo prikupiti toliko flasa iseci pa ih fiksirati.Ne dobijas nista s'obzirom da biljka preko zime miruje a na prolece prekrijes sa strecom malo prihrane i eto fine jagode.Pozdrav

Ajde kad svi lepite sličice da lepim i ja...
Slikano 05.12. 2010.

feq81u.jpg

73gtol.jpg

Clery, Arosa, Madlene, 3-5 bokornica, sadnja obavljena 30. 07.
Nebojša je bio na parceli...pozdrav osnivaču teme i Ave Nebojša!!!
Od ove godine još 25000 kom ide u proizvodnju.
Agrotekstil na proleće nakon čišćenja...
Ja mislim da je pristojna šuma do jagoda, ipak je decembar, šta Vi mislite? ::super::

@ Sinisac

Pozdrav druže :cao:
Šta se radi? Ja sam na zimskom raspustu :haha:

Jagode izgledaju odlično, 3-5 izdanaka je ok. Kad su one ovako dobro zatvorile foliju to obećava dobar rod. Agril stavi na kleri, eventualno i na madlen, arosu nemoj pokrivati nema smisla forsirati kasnu sortu da ti stigne ranije. Svaka čast za nove planove. Pozdravi koleginicu. Možda banem za nikoljdan ali malo je verovatno jer idu svi moji pa mora neko da čuva kuću i loži vatru :haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh