Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi al normalno da na poneki struk tek pomalo izbijaju pupoljci.e da nije malo rano ? il mozda je do sortu jagode :sta: :sta:

Sve je moguce vidis da zima uopste nije bila hladna i vrlo lako moze da se desi da po negde krene vegetacija

@ milanmozgovo

Moguće je, svaki topliji period jagoda će iskoristiti da "potera" malo. To po meni i nije baš najbolje ali šta je tu je.

Pa nikako ne može da bude dobro. Može samo lešniku da koristi. Njemu treba par lepih dana u januaru ili februaru, da bi se izvršila oplodnja u zatvorenom pupoljku! :D :D

pozdrav jagodari i sretna nova
imam jedno pitanje dali moze da se koristi crveno ulje za prskanje jagoda? :ppozdrav: :ppozdrav:

milanmozgovo je napisao(la):
pa sta da radim al da sacekam pa da od prvog stavljam tunele?da nije rano :sta: :sta:bice zaje..o
Mislim da ne treba još da stavljaš tunele, da je rano. boomsyte će ti možda najbolji odgovor dati, al skoro sam siguran da će se složiti sa mnom. :ppozdrav:

milanmozgovo je napisao(la):
pa sta da radim al da sacekam pa da od prvog stavljam tunele?da nije rano :sta: :sta:bice zaje..o
2yo785i.jpg
ako mislis na te tunele mislim da se oni postavljaju dosta kasnije , a ako mislis na klasican plastenik na njega folija ide tek krajem februara.

Interesuje me da li je neko imao iskustvo u vezi vremena sadnje jagoda. Konkretno kleri koji je posadjen 24. jula i kleri koji je posadjen 10. avgusta iste godine. Kolika razlika moze biti u rodu prve godine?

opportunityline@gmail.com je napisao(la):
Interesuje me da li je neko imao iskustvo u vezi vremena sadnje jagoda. Konkretno kleri koji je posadjen 24. jula i kleri koji je posadjen 10. avgusta iste godine. Kolika razlika moze biti u rodu prve godine?

Pa ako su gajene u istim uslovima, ne bi trebalo da bude statistički većih razlika. Mada, ova koja je ranije sađena je sigurno bolje razvijena i kod nje bi trebalo da imaš malo više roda. S obzirom da je kleri u pitanju, onda bi taj rod trebao da bude dosta krupan!

@ opportunityline@gmail

Ima tu nekoliko stvari koje su bitne. Da li se radi o frigo sadnicama ili kontejnerskim ili čak zelenim? Ako su frigo sadnice koja je klasa u pitanju i jeli u oba termina ista klasa?

Ako su frigo sadnice, iste klase u oba termina sadnje, te dve nedelje mogu biti vrlo značajne. Pogotovo u ovakvoj jeseni kakva je bila, gde su i septembar i oktobar bili dosta ispod proseka sa temperaturom. E sad ne mogu ti reći koliko % će se razlikovati prinos ali prati pa možeš ti nama reći kolika je bila razlika. Ali biće je sigurno.

ne vidim razlog zasto nebi moglo, mislim da ima sasvim dovoljno prostora da se lepo razvije korenov sistem.

@ milanmozgovo

Ne znam zašto pitaš, da li misliš na ozbiljnu proizvodnju ili ti treba samo za ukras. One saksije od stiropora su mislim 4-5 l a idu 4 biljke tako da je to tu negde. Međutim nije problem samo veličina saksije nego je veći problem što tako posađenu jagodu moraš hraniti "na kapaljku".

vidite nesto se razmisljam da prvo posadim na foliji jagode pa da onda nabavim saksije sa te dimenzije za jednu sadnicu jer mislim da ako stavim 2 nece moz da drzi rod 4 god il koklko vec ide?pa da onda postavim iznad te folije saksije ali da saksije nanizem na zicu na odredjenu duzinu pa kolac pa tako opet .i tako da ispada . da ima duplo redove na foliji 2 i gor na saksije 2 reda.e sad muci me jedno dali da stavljam supstrat da kupim u balama zemlju ? ili da izorem nadjubrim isitnim pa da tu zemlju stavljam u saksije? sta je bolje sta mislite? a sto kazes nebojsa da nemoz kap pokap ? jer saksija do saksiju ide? sta mislite ljudi kako vi izgleda :sta: :sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh