Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

A ti Aco, očisti sneg pa oprskaj, ima da budu ko bombona![]()

E svaka ti dala za ovo
Ovako moje iskustvo sa zengom je bilo: Prva moja parcela sa jagodama je bila na 55 ari, od toga na polovini su bile Selena i Edi, a na drugoj polovini Zenga. Kada je stiglo na berbu, isti broj radnika je Selenu i Edi obrao do dorucka, da kazemo nekih 3h branja, a ostatak dana su provodili u zengi i nisu uspevali da zavrse tih 25 ari, nego su i sutrasnji dan dovrsavali redove. Selenu i edi sam prodavao po 60-70 dinara, a zengu po 40, i onda me razumete sto sam alergican i na samu pomisao na zengu. Zenga je veoma rodna sorta, lagano izbaca po 1kg, u nekim uslovima i vise, ali poenta je berba jer su plodovi 10-ak grama, mozda 1berba ima malo krupnije plodove ali na kraju su plovi kao sumska jagoda. Dobra njena strana je sto nemas klasiranja, pustis radnike da beru bez peteljke i ne razmisljas. Tu mozes da das i po kg berbu, nekih 30-ak dinara. Da izuzezmemo proslu godinu gde je cena konzumne jagode druge klase bila i 25dinara, A cena konzuma i 40-50, sve prethodne godine cena konzumen se kretala oko 1e, i sa tom cenom sam ja prezadovoljan i nikad ne bi krenuo da radim Zengu. ALi ako se to nastavi i naredne 2-3godine, plantaza se stalno sire, kupaca sve manje, necemo ni imati gde da prodamo jagodu, onda se terba okrenuti Zengi, posto pocinje da raste traznja za njom.Vidim da trazite firmu koja je davala 0,85 evra za Senganu, ja sam sa njima sklopio ugovor. Radi se o 2 firme, jedna iz Beograda, druga iz Ratine, inace francuska firma, rade zajedno na ugovaranju proizvodnje Sengane i otkupu iste. Do sada sam sa njima radio sumsku jagodu Reginu i bio sam zadovoljan cenom i uslovima. Ukoliko nekoga detaljnije zanimaju uslovi i kontakti, moze da me kontaktira preko privatne poruke (koliko razumem da ne bi bilo da nekog reklamiram).
Dobro, a ostali uslovi kakvi su, oni placaju sadnice i ostali materijal, pa sam vracas kroz robu, ili sve sam finansiras, potrebne kolicine ? Na koliko se vezuje ugovor? Da li je 0.85e zagarantovana cena ili minimalna cena koju ce placati a pratiti trzisnu cenu ako bude veca.