Vulkan
Član
Ja sam već odavno pošišao moju kleri na otvorenom a bez folije.Počeo trimerom pa kad sam video kako mi busee krljaju nož (a kosio skroz do zemlje da istovremeno uništim i izdanke) nastavio ručnom kosom. Vidim da sam ovde to napisao 28.6. Pa se onda uplašio jer sam ovde pročitao da će se osušiti. Posle toga nisam ništa prskao ni zalivao ali je bilo par dana kišovitih. Sva je ponovo olistala i poterala izdanke i ima pomalo i koje su procvetale. E juče ujutro primetim da na nekoliko počinje da izgoreva list. Valjda od vrućine, nadam se da nije neka bolest. Inače sam između redova jagode izfrezirao i posadio kupus i njega zalivam sa kpk. Sad ne znam da li da kad prođu ove vrućine šišam još jednom ili da ne diram ne bih gnjavio kupus. Vidim na tv As neku emisiju u kojoj su gostovali neki iz Agromarketa i kažu da su nabavili i pustili u prodaju neko sredstvo i da se jagode ovih dana poprskaju sa tim i dogodine su minimalne šanse da imaju nekih bolesti. Planiram da svratim jedno jutro da vidim pošto je i možda kupim. Jel čuo još ko za tako nešto, da se sad prska protiv bolesti za sledeću godinu? Šta mislite ako budem kupio to i prskao da li da dodajem i neke prihrane i da li na jesen i kad otprilike da šišam? Jagodi je ovo bila druga godina roda a presađivana je živićima (izdancima).