Jagode-opšta tema

Da li kontejnerske zivice treba presaditi (jer su poprilicno izrasli) u vece casice ili ih odmah saditi na foliji.

Pozdrav jagodari uradio sam analizu zemlje pa bih ispisao rezultate ko se razumije a da mu nije mrsko neka prokomentariše šta treba dodati a šta oduzeti ph-(h2o 5,6-kci 4,7) (humus 5,7%) , ( p2o5 mg/100g 20 i više)(k2omg/100g 20 i više)

Pozdrav svima,
moze li mi neko reci da li je potrebno sisanje frigo sadnica koje su posadjene u prolece?
Inace jagode su pod plastenikom.
Unapred hvala

ja sam sadio u prolece,honeoye kupljenu u atp-u i sisacu ih ali malo kasnije kad prodju vrucine,vidim da boomsyte tako radi, a i iz atp-a su pisali da se sisa jagoda prve godina.doduse moje su na otvorenom

- - - - - - - - - -

ja sam cuo da ne treba sisati trimerom jer se jagoda kida,dosta se osteti

Pozdrav jagodari uradio sam analizu zemlje pa bih ispisao rezultate ko se razumije a da mu nije mrsko neka prokomentariše šta treba dodati a šta oduzeti ph-(h2o 5,6-kci 4,7) (humus 5,7%) , ( p2o5 mg/100g 20 i više)(k2omg/100g 20 i više)

Koliko vidim, tebi je sve kako treba. Mozda malo da smanjis kiselost i to je to. Ovde nemas podatke za azot.

JOKER Hvala na komentaru a za azoz ništa nepiše tj piše da treba nađubriti vještačkim 10:12:26 i imam još jedan problem kako mi se zemlja sliježe na gredicama tako se korijen pojavljuje iznad zemlje .Dali bi bilo dobro da uzmem humusa pa da bacim po jednu šaku okolo sadnice da sakrijem korijen kakva su vaša iskusta sa tim?

Pa eto ti si dobio savet cime da djubris, zasto onda uopste i pitas nas ovde sta bi trebalo da popravis? To su ti napisali strucnjaci i to trebas da ispostujes. Inace, cim su ti napisali to djubrivo, znaci da imas dovoljno i azota sto znaci da ti je zemljiste odlicnog kvaliteta.
Nemam iskustva sa golim korenom, ali pretpostavljam da humus ne bi skodio.

Hvala Darko
interesuje me da li se posle sisanja jagode tretiraju sa necim...tipa bakar i sl...

Шта мислиш како је јагодама кад их ошишаш а оне на црнОј малч фолији, а темпертура напољу од :cool: , 40... То ти је како кад би ти сушио косу, уместо феном, а бренером.:haha:
Неко сад шиша,е неко кад прође лето, ајд сад буд паметан.

ево видиш шта ће ти се десити::vadjenje_repe::

:osmeh:

Jagode koje su sadjene u prolece ne treba sisati sad nego sledece godine u prolece ocistiti stari list, bar sam ja tako radio:ppozdrav:

Jagode treba da se šišaju koje su posađenu u proleće iz razloga da bi ojačale korenov sistem,naravno ako su ostavljene da rode. Ukoliko nisu onda ne treba.:bravo:

Nista se ne dobija ako se ne sisaju posto list i onako propada. Po meni bolje je da se osisaju.

Dali je malo 0,5l vode po sadnici dnevno po ovim vrućinama inače sadnice su posađene prije nekih desetak dana i lijepo su se primile a meni je ovo prvi put da sadim pa možda postavljam i malo smiješna pitanja?

Кога су змије уједале и гуштера се плаши

Nista se ne dobija ako se ne sisaju posto list i onako propada. Po meni bolje je da se osisaju.
У четвртак јављају +40... сачекајте бар неколико дана да прође овај тропски талас. Није ваљда стала крава на ногу? Усред тропских врућина и прејаког сунца ЛИСТ чува корен, стабљику од прегрејавања, као сунцобран у подне вама када сте у башти кафића. Сунце спичи корен тек тако, како је мени уништило 50 посто садница.. То је моје мишљење, може бити погрешно, но тога се држим..ви радите како мислите да је најбоље и желим вам срећу.

Nazad
Vrh