Jagode-opšta tema

Како се јагода бере правилно да дуже буде свежија? Јесте спорије али шта мислите неким маказицама да остане" петељке" бар 1 цм? Кад чупам иде брже али зна онда да јагода буде шупља.

Jagoda se bere sa peteljkom. U protivnom vrlo brzo propada. Berem bez peteljke samo kad ostanu sitne i to odma ide na trziste. Za te se i tako ne dobije neka cena

Јасно је да прстима неће ногама. Човек пита јел чупаш, ломиш, закидаш..

Јасно је да прстима неће ногама. Човек пита јел чупаш, ломиш, закидаш..

Је л' се ви то људи зајебавате, или шта!? Шта бре, како, шта ЛОМИШ!? Береш јагоду ломљењем!? Закинеш је и трпај у гајбу! Немој је чупати без петељке, пропашће ти за кратко време. Уф!

Добро, Радашине. Само питамо. Можда неко има посебну технику брања. Схватили смо. поззз

^^brate ako si toliko pametan nemoj gubiti vreme sa poljoprivredom postoje daleko laksi nacini da se zarade pare.. meni su jagode hobi a na kraju sam lepo napisao da mi to deluje mnogo sporo i bas me zanima koliko vremena ti berac tim nacinom nabere 100kg jagode, bilo da je zakine noktom ili je prelomi..

нисам ја један од ликова који паметују нешто. постоје неке ствари које много боље познајем од воћарства, па и ту, ако ме не питају - не мудрујем, а камоли овде. да се разумемо. али људи, то је страшно једноставна ствар, тако да ја заиста нисам схватио да неко то не зна. али, ако не зна - o.k., сада би требало да зна. поздрав.

^^brate ako si toliko pametan nemoj gubiti vreme sa poljoprivredom postoje daleko laksi nacini da se zarade pare.. meni su jagode hobi a na kraju sam lepo napisao da mi to deluje mnogo sporo i bas me zanima koliko vremena ti berac tim nacinom nabere 100kg jagode, bilo da je zakine noktom ili je prelomi..

За цео дан (07-17) од 150 до 200кг, у зависности од квалитета и количине зрелих јагода.

Сумњам да столоне закидају профи јагодари јер довољно им је и превише преко главе што плаћају надничаре за бербу.:haha: Ја сам све исекао да ми не црпи јагоде зато што немам много.
........
Синоћ смо брали јагоде, неке у пластичне гајбице, а неке у кесе. Јутрос ове што су биле у кеси сачувај боже, све влажне,::lose:: а ове у гајбици суве и тврде ко барут. Сад нека ми је за наук.
Данас попаковали јагоде у замрзивач, нешто поклонили комшијама, а нешто у соковник. Сок кашаст и мммм укусан. :ppozdrav:

ljudi jagodu mi napala pegavost i trulez korenovog vrata a u sred branja sam.da li ima neko sredstvo sa kratkom karencom da isprskam ili da pustim kroz sistem.

Сумњам да столоне закидају профи јагодари јер довољно им је и превише преко главе што плаћају надничаре за бербу.:haha: Ја сам све исекао да ми не црпи јагоде зато што немам много.
........
Синоћ смо брали јагоде, неке у пластичне гајбице, а неке у кесе. Јутрос ове што су биле у кеси сачувај боже, све влажне,::lose:: а ове у гајбици суве и тврде ко барут. Сад нека ми је за наук.
Данас попаковали јагоде у замрзивач, нешто поклонили комшијама, а нешто у соковник. Сок кашаст и мммм укусан. :ppozdrav:
znaci da treba da se seku??

За цео дан (07-17) од 150 до 200кг, у зависности од квалитета и количине зрелих јагода.
Ceo dan nije od 07-17, recimo kod boomsyte beru od 07-19h.

Dakle, jos 2 sata preko i moguce je nabrati i preko 200kg?! Tek sad vidim koliko sam ja lenjav i kilav :osmeh:

ja ako racunam i ono sto pojedem jedva predjem 15 gajbica ako berem recimo od 8 ujutru do 2 poslepodne.Da berem za pare morao bi ja njima da platim koliko pojedem hahahaha.

Hvala. A kada si ih sadio, tj. koliko su tačno stare na slikama (od sadnje).
SAdio sma ih krajem marta,doduse imao sam problema na pocetku,hladno vreme jednom cak i slab sneg,zatim su mi se sadnice stalno podvlacile pod foliju od vetra pa su se listovi susili,tek posle ovih obilnih kisa u maju su se oporavile,i kao sto vidis nemaju neku bujnu lisnu masu,a dosta sadnica i nemaju ploda uopste...ali nema veze,neka se one razviju dovoljno za sledecu godinu da daju pun rod i ja cu biti zadovoljan.Sorta je queen elisa.Danas sam probao prvu jagodu stvarno je ukusna,perfektna.

Nazad
Vrh