Jagode-opšta tema

DANAS I KOD MENE BILA BERBA NA OTVORENOM.ALBA JE U PITANJU.OVE DRUGE SLIKE SU OD JEDNE NOVE SORTE KASNA JE ALI PREBACICE KILO PO
004.jpg
008.jpg
016.jpg
014.jpg
011.jpg
012.jpg

Сад сам убрао једну од већих Клери и вага показује 45 грама. Има мало зрелих, можда 5 посто, али полако биће ускоро много више како дани одмичу. Клери је по мени једна од најукуснијих, а како видим, осим што је веома рана сорта, и крупна је. Ја сам Клери прекрстио у име "Ђурђевданка":osmeh: Јер стижу прве јагоде за Св. Ђорђа. :ppozdrav:

Свим професионалним јагодарима желим да вам година буде успешна, да свој велики труд овенчате добрим профитом. А пре свега желим вам добро здравље, која је полазна тачка за све у животу. Живели :ppozdrav:

Ja u plasteniku tek sad necu da radim, javio mi prijatelj da su jagode iz grcke kao pesnica 1000 dinara gajbica od 6kg neto a to mu dodje 150-160dinara i oni ubijaju ovu ranu jagodu tj nasu domacu, a meni jagoda jos na pola cvetanja, pa cu ja njima da saljem kad sve prodaju po 3e kilo:haha::haha::haha: da im naplatim svu stetu sto nam prodaju jeftinu jagodu:haha:

meni stigla clary na otvorenom ali sam je danas opicio switch-om ko šiša još par dana kad rokne kiša može da bude belaja..

edit: juce gledao prognozu bili crni oblaci i kisa za vikend, a sad suncano sa kišom za vikend.. :) prskanje gotovo, ko ga j..

Danas primetio da mi pocinju cvetati jagode koje sam posadio pre 20 dana i sto je najgore imaju tek 3 lista i isto toliko cvetova, do pre par dana dok su bile one visoke temperatire nisam primetio cak ni da su se primile kako treba i sad par dana kasnije vidi se da su porasle nekih 10-tak cm i ja se obradovao sto su pocele rasti kad ono ima i cveta samo sto se na tako maloj sadnici ove god bas necu najesti jagoda ali sta sad da radim.
Deo sadnica sam posadio bez folije i mogu reci da su one u znatnom zaostatku za onima na foliji prvenstveno mislim da je zbog vlage koja je bila bolja pod folijom

Deo sadnica sam posadio bez folije i mogu reci da su one u znatnom zaostatku za onima na foliji prvenstveno mislim da je zbog vlage koja je bila bolja pod folijom
Не само влаге већ првенствено због температуре. Сунце кроз црну малч фолију пријатно греје земљу у ова прохладна пролетња јутра. Корен ужива.

rekreativac, ja sam bas hteo to da napisem na temi o prolecnoj sadnji. Meni, tacno posle 15 dana od sadnje, jedno 10% jagoda (medena) ima preko 2 cveta, a skoro polovina otvorila bar po neki cvet. Zbunio sam se kad sam posle 3 dana otisao da pregledam, a one procvetale. Isto kao sto kazes, po par listova samo imaju, ali gledao sam i kod kozlice nisu imale mnogo vise listova kad su cvetale. Rumba je juce izbacila one cvetne pupoljke, tako da ce i ona za par dana da otvori cvetove.

Jagoda otvara cvet posle 700 sati hladnog vremena. Stavi je u frizider mesec dana i kada izvadis napolje procvetace ti. Nema veze kada je sadis jer to su proslogodisnje sadnice.
Nije posle 15 dana sadnja nego posle 15 dana nakon rasadjivanja :). Tu je caka.
@sasko Super ti izgledaju jagode. Koja je to nova sorta koja prebaci 1,5kg? Hoces li prodavati sadnice?

Nije posle 15 dana sadnja nego posle 15 dana nakon rasadjivanja :). Tu je caka.
Slazem se sa ovim.

E sad, mozda je to normalno kod njih, ali se ja nisam nadao da ce tako brzo da krenu sa cvetovima. Pa nije valjda da ovi koji sade u julu/avgustu frigo sadnice posle 15 dana imaju cvetove?! Ako su sad kad su hladnije noci isterali cvetove tako brzo, pa sta se onda desava jula meseca kad se sade frigo sadnice?

Srecna vam berba jagodari. Da nas vreme sluzi i da dobro udomimo nasu jagodu. Evo za koji dan krecem i ja sa berbom. Da nam svima ova berba 2013 bude bericetna. Veliki pozdrav iz Zrenjanina!

Moja "Honey" ( medena ili kako je ja zovem " Kraljevska sorta " )

Auu ala cena pada ja danas dao po 130din prvu turu 100kg lepu jagodu... Nije dobro krenulo...
Ostali kako ide koliko je kod vas???

@kozlica
Aj molim te slikaj celu foliju da vidim kako sadnice izgledaju u red, po ovim slikama se i ne vidi da su bas nesto mnogo ponele, sobzirom da trebaju da imaju mnogo veci rod:sta:

@joker. Da, frigo sadnice mogu da imaju cvetove posle 15 dana nakon rasadjivanja a za jedno 35 dana pocinju prvi plodovi.

Kozlice , jel ti to imas biljnih usi na stabkama listova , pogledaj drugu sliku koju si stavila , da ti ne naprave stetu taman kada stigne rod , sada jos stignes mazniti laser (3 dana karenca)

Nazad
Vrh