Jagode-opšta tema

A jel zna neko kolko je taj Switch pouzdan ,tacnije koliko ce da zastiti jagodu od trulezi?
Jedino s njim mozes da efikasno zastitis jagodu,ima i drugih (signum...) ali je nekako switch najjaci,sa najmanjom karencom.

Ja danas nosio jagodu na pijac u S.Palanku,cena 250 i 200,uspeo sam da prodam,ali se nanelo strasno.

Gde to prodajete ljudi po 200 250 300, ajde ja cu da vam dam pa zaradite 50 din po kilu???? jel zna neko koliko je na kvantasu?

E ja jutros moju dao po 150 a prekjuce po 200 strasno.Kada ih vidim kakve su lepe dusa me boli sto ih dajem toliko jeftino

ako gi dajes onom sto ce zaradi. tako to ide ,probaj da se organizujes i sam prodavaj ako imas veliku porodicu.to ti je moj savet nemoj onima sto nisu se zamucili na teb da zaradjuju.

Kod mene je preksinoć dolazio lik koji planira u ponedeljak da krene da radi za Ruse. Ako Rusi počnu da izvlače, cena neće više padati, po mojoj proceni.

@nebojsa druže, kako si ti sinoć prošao sa kišom i, ne daj Bože, nečim još?

jutros dao po 150din.. kazu niko ne kupuje (oni na tezgi 200din) i deluje mi da niko ne kupuje, mozda lose vreme mozda besparica..

@ radashin

Ja, za ovu godinu, nemam više brige oko cene, nakupaca, berača... Čekam samo da izadju iz DDOR-a i da malo poslikaju
Biće slike kad prebacim sa telefona

@ nebojsa

Sta je bilo druze ????
Sta se desilo?? Da te nije mozda tuca zahvatila ???

- - - - - - - - - -

Ja sam skoro zavrsio berbu u plasteniku. Sa tim jagodama sam dobro prosao i pored grckih koje kod nas ima na preteku. Do pre dva dana isle su kod nas u Makedoniji po 2EUR> na veliko. Pre dva dana sam poceo da berem sa otvorenog polja ali cena je naglo pala ! 1 EUR.

@ nebojsa

Sta je bilo druze ????
Sta se desilo?? Da te nije mozda tuca zahvatila ???

- - - - - - - - - -

Ja sam skoro zavrsio berbu u plasteniku. Sa tim jagodama sam dobro prosao i pored grckih koje kod nas ima na preteku. Do pre dva dana isle su kod nas u Makedoniji po 2EUR> na veliko. Pre dva dana sam poceo da berem sa otvorenog polja ali cena je naglo pala ! 1 EUR.
Колико ја знам Кулу је јуче опасно лед (туча, град..) саставио. Кажу било је катастрофа. Небојша ће нам најбоље рећи.

Тони, јутрос код нас у самоуслузи македонске јагоде по 248 динара.

Ja sam dogovorio sa jednom ozbiljmo hladnjacom cenu po 1.20e od prve do poslednje ,njihova ambalaza.Mislim da je to ok.Inace nudili su mi prvo 1e ,moj odgovor je bio da cu sve ostavinti na njivi da istruli i tako bih i bilo.Da prodajem po tezgama ili kako vidim vecina da radi sad ove prve ne bih dao ispod 250din ili bih ostavio da istruli.
Niko nam nije kriv sto dajemo tako jeftino_Oni se sve dogovore ,a mi proizvodjaci nista.Pre cu pobacati 1h jagode nego da je dajem u bescenje ,uradite to svi pa da vidim kolko ce onda da bude cena.Ako sam ne cenim sebe i svoj rad nece niko.NE DAM DZABE!!!!

e moji prijatelji kod mene je izgleda najgore.kod mene ide od 100 do 120 ni dinar vise.sverceri nas ubise sa cenu.rus tek pocinje da uzima krajem nedelje ceka da stigne MARMELADA.JEBIGA STA DA SE RADI .KO CE DA KRCMI 2 3 GAJBE NA PIJACI A SVAKI DAN PO 100 GAJBE. KRCMA IDE 150 DO 170 .RUS CE IH SVE PRESISA KUPICE POSLE SVERCERI KLIKERE

@kuuree
Druze sa kojom si se to hladnjacom dogovorio ? Pazi ja 10godina trazim cenu od 1e i relativno svake god je ostarim i ja sam presrecan sa tom cenom, a sad dal bi ostavio jagodu da istruli to se ne bi slozio sa tobom, jer ipak su velika ulaganja i mora se prodati pa cena kakva bude. Jeste da ima dogovor oko hladnjacara ali to puca posle 2 dana jer su svi nezasiti kad je velika potraznja a moras malo i gledati konkurenciju. Do pre 20 dana, moji kupci su od marta kupovali u grckoj jagodu, pakovanu u cancice od 500g po ceni od 0.8e kilogram. Ponuda i traznja diktiraju cenu, da npr malo objasnim kroz situaciju sa jabukom u prosloj godini. Za ajdared je nudjena cena oko 45-50centi ali nasim proizbodjacima je to bilo veoma nisko i nisu hteli da daju ni 1 kg za ruse, onda je odjednom krenula jabuka iz MKD i poljske koja se u Moskvi i Sank petesburgu prodavala na 35centi, i onda je nasim proizvodjacima ostalo skoro 80% jabuke u hladnjacama a mnogi su veci deo i bacili. Treba naci neku realnu saradnju na relaciji proizvodjac-kupac da bi svi bili zadovoljni a to je po meni ako ti neko ispuni cenu od 1e od pocetka do kraja, ja bi ga pozlatio:ppozdrav:

@saskovarvarin

Idi kod mikija zabca i trazi mu vecu cenu, slobodno kazi da te je preporucio debeljko:haha::haha::haha:

Iso bi ja al jos nije poceo ni kod mikija otkup.snalazimo se kako znamo.ali i evro po kilu dobra cena na kolicinu.ja sam amater ali mislim da je tako.svi bi mi voleli da se ponovi prosla godina ali ni dan za danom cena nije ista a kamoli godina za godinu.pozdrav .

Nazad
Vrh