Jagode-opšta tema

Prodajem vec poduze vreme jagodu. Trenutna cena je 150 din i to potesko.
Jagoda je kvaliteta kakvog nema u Sabackom kraju.

pozdrav jagodarima evo par slika i jucerasnje delovanje onog odozgo.....
dscn9238.jpg
dscn9213.jpg
dscn9269.jpg

pozdrav svima evo i kod mene pocela berba sorte marmolada alba i elsanta juce nabrao 18 gajbica otisle po 150 din nesto malo i na 170,jagode koliko hoces na kvantasu u krusevcu.

Čuo sam se sa prijateljem koji radi na kvantašu u Beogradu jagoda koju su ljudi juče plaćali 150 danas 175 radi se o dobroj jagodi.

Čuo sam se sa prijateljem koji radi na kvantašu u Beogradu jagoda koju su ljudi juče plaćali 150 danas 175 radi se o dobroj jagodi.

Ма како год, да Бог да сви ове године пазарили 2 евра по живићу, па нек иде живот ;)
Шала на страну, све је изгледа добро, само ако се извуче из њиве и уновчи! Видите ли ви ове катастрофе - страшно!
Најискреније ми је жао свих вас које је закачило невреме. :(

Drugari,sta kada je palo puno kise i zemljiste je vlazno a trebalo bi da prehranim,da li da sacekam par dana da se ocedi ili da idem folijarno?I da koja je konc za folijarnu prehranu?

Darko, zavisi sta prskas preko lista, ja koristim agroleaf od scotsa za preko lista i koncetracija je 800g na 100l vode

Ja sam do sada uvek prehranjivao preko sistema kpk,tako i sada imam Fitofert 16'11'24 koji sam pustio vec 0,5 grama po zivicu pa bi sada trebalo da dam jos 0,5 grama pa ne znam sta da radim posto je dosta kise palo.Da li moze ovo djubrivo da se daje folijarno?

16'11'24 koji sam pustio vec 0,5 grama po zivicu pa bi sada trebalo da dam jos 0,5 grama pa ne znam sta da radim posto je dosta kise palo.Da li moze ovo djubrivo da se daje folijarno?
Не знам шта ће ти сад та формулација ја сличну дајем кад је цветање и заметање плодова.. Сад дајем нешто са више калијума типа 10 5 26.

Елем, имам питање за искусне јагодаре. Кад берем по киши јагоде брзо труну. Шта мислите да ли ја могу брати по сувом времену кад јагоде нису још потпуно зреле, ако одстоје у кући хоће ли добити шећера и боју?

Ja sam do sada uvek prehranjivao preko sistema kpk,tako i sada imam Fitofert 16'11'24 koji sam pustio vec 0,5 grama po zivicu pa bi sada trebalo da dam jos 0,5 grama pa ne znam sta da radim posto je dosta kise palo.Da li moze ovo djubrivo da se daje folijarno?

Ја сада идем наизменично калијум па калцијум, ништа друго.

Не знам шта ће ти сад та формулација ја сличну дајем кад је цветање и заметање плодова.. Сад дајем нешто са више калијума типа 10 5 26.

Елем, имам питање за искусне јагодаре. Кад берем по киши јагоде брзо труну. Шта мислите да ли ја могу брати по сувом времену кад јагоде нису још потпуно зреле, ако одстоје у кући хоће ли добити шећера и боју?

Колико пута си их и чиме прскао?

Никад не прскам јагоде зреле, ако мислиш Свич и слично против труљења зрелог плода.

Никад не прскам јагоде зреле, ако мислиш Свич и слично против труљења зрелог плода.

Не, него мислим баш оно што сам написао, колико си их пута и чиме прскао?
Не штите се јагоде (и остало воће) од труљења тако што их прскаш када су зреле...

Nazad
Vrh