Jagode-opšta tema

Svakako da cu uslikati i postaviti,mada mislim da nije pepelnica,jer su ovde listovi previse uvijeni a citajuci forum kod pepelnice sa druge strane lista ima kao neki beli prah a kod mene toga nema .U svakom slucaju slikacu pa cemo razmeniti misljenja.

Колико отприлике воде дајете по садници кад су велике врућине? Свако колико дана и по колико угрубо?

Ovciji je jak, a kokosiji jos jaci.
Ja sam imao cak problema i sa zgorelim govedjim stajnjakom. Koji svakako preporucujem.
Kod mene je jedan deo jagode prosle god podgorevao, i daleko brze isusivao, imao je govedji stajnjak.

Napravio sam gresku jer nisam na vreme poslao na analizu zemljiste, vec sam osrednje nadjubrio jedan manji deo povrsine.
Na tom delu jeranije uzgajano povrce i verovatno je zemljiste bilo vec prezasiceno.
Prvenstveno azotom

sadnice upravo stigle,e jesu ih upakovali svaka im cast jednu sortu kao nogama da su nabacali a druga super, nego jel neko dobio manji broj sadnica? ili sam ja to kod sebe nesto pomesao posto jednu sortu nisam brojao a u drugoj mi fali 16 kom ali sam jedan bunt nasao na podu kad sam gledao prvu sortu pa bi onda to bilo to otprilike.
a ovi kuriri aks-a su posebna prica i na njih necu trositi tastatiru

- - - - - - - - - -

Ne mogu da verujem! sad gledam racun koji sam dobio uz sadnice i pise da su mi isporucili salsu a ja platio florence(tako stoji i u predracunu) verovatno je toga imao visak jer nikak nije mogao da uveze sadnice ako nije puna paleta pa onda onima "manjima" utrapi sta stigne. koliko ja vidim zavrsio sam saradnju sa atp i miletom u ovih par dana su se dosta zahebavali

Poslednja izmena:
Ovciji je jak, a kokosiji jos jaci.
Ja sam imao cak problema i sa zgorelim govedjim stajnjakom. Koji svakako preporucujem.
Kod mene je jedan deo jagode prosle god podgorevao, i daleko brze isusivao, imao je govedji stajnjak.

Napravio sam gresku jer nisam na vreme poslao na analizu zemljiste, vec sam osrednje nadjubrio jedan manji deo povrsine.
Na tom delu jeranije uzgajano povrce i verovatno je zemljiste bilo vec prezasiceno.
Prvenstveno azotom

Otprilike treba 3 godine da stajnjak ispusti azot iz sebe (govedji stajnjak) kako bi bio ispod kolicine koja moze da osteti korjen jagode , zbog toga sam vam rekao 3 ili vise godina star , ali dobro , nekada ne poslusas pa se opeces , poslje slusas i sta nebi trebao.

Ljudi da li mrav moze da nacini veliku stetu jagodama kada su u fazu cvetanja nema ih dosta ali ipak ih ima.ako su stetocina sa cime da ih poprasim :sta:.

Sa jagodom nemam nikakva iskustva gledam ove vase jagode sve su na lepim ravnim njivama. Kako uspeva Jagoda na losijoj zemlji i parcelama pod kosinom? Ima li neko takva iskustva? :ppozdrav:

Da li neko moze da mi kaze sta se desava sa ovim jagodama.Zelene zivice sam posadio krajem marta meseca,sorta queen elisa,3000 zivica.Pre sadnje sam razbacao stajnjak koji doduse nije bio bas zgoreo,kao i malu kolicinu vestackog djubriva 8-16-24.Sve sam to izorao i izfrezao,zatim rucno postavio bankove i kpk.Zemlje je doduse malo teska onako zbijena ilovaca ona smonica,ph zemlje je negde oko 5.5,procenat humusa 2.72.Zasto mi se sadnice suse na krajevima i ovo mi je uhvatilo najveci deo sadnica.Da li je to zbog hladnog vremena koje je bilo krajem marta(dosta kisa a i bio je i sneg par dana i temperatura oko 0)ili je neka bolest?Po upustvu coveka u koga sam uzeo sadnice i koji ima jako dobru i razvijenu jagodu na velikoj povrsini dobio sam upustvo za prihranu vodotopivim djubrivima i prskanjima.DO sada sam pustio djubrivo za pojacanim fosforom kroz kpk,u formulaciji 10-40-10,a kad sam primetio ovu pojavu pre 3-4 dana sam sadnice poprskao sa ridomil gold mz68 wg i dimetogalom.Mislio sam sutra pustiti prihranu 20-20-20.Da li iko zna kako da resim ovaj problem i zbog cega se suse ovi listovi?

edward79 to je mlad list i sigurno ga je zakacila hladnoca i dosta kise i samim tim i previse vlage sto ne ne ide bas u prilog jagodama.Ja sam sadio prosle godine pocetkom septembra.I kada mi je krenuo novi list udario minus sve se posusili vrhovi isto kao tebi taj list se osusi ali izadje novi.

Da li neko moze da mi kaze sta se desava sa ovim jagodama.Zelene zivice sam posadio krajem marta meseca,sorta queen elisa,3000 zivica.Pre sadnje sam razbacao stajnjak koji doduse nije bio bas zgoreo,kao i malu kolicinu vestackog djubriva 8-16-24.Sve sam to izorao i izfrezao,zatim rucno postavio bankove i kpk.Zemlje je doduse malo teska onako zbijena ilovaca ona smonica,ph zemlje je negde oko 5.5,procenat humusa 2.72.Zasto mi se sadnice suse na krajevima i ovo mi je uhvatilo najveci deo sadnica.Da li je to zbog hladnog vremena koje je bilo krajem marta(dosta kisa a i bio je i sneg par dana i temperatura oko 0)ili je neka bolest?Po upustvu coveka u koga sam uzeo sadnice i koji ima jako dobru i razvijenu jagodu na velikoj povrsini dobio sam upustvo za prihranu vodotopivim djubrivima i prskanjima.DO sada sam pustio djubrivo za pojacanim fosforom kroz kpk,u formulaciji 10-40-10,a kad sam primetio ovu pojavu pre 3-4 dana sam sadnice poprskao sa ridomil gold mz68 wg i dimetogalom.Mislio sam sutra pustiti prihranu 20-20-20.Da li iko zna kako da resim ovaj problem i zbog cega se suse ovi listovi?
Da li se suše novi listovi ili samo stari na jednoj slici vidim da imaš pegavos lista možeš prskati sa CAPTANOM i on uvek ide sam.

Ne ovo su novi listovi,stari listovi su se osusili pa sam ih pokidao,to me brine.Ne verujem da je ovo pepelnica jer nema belog praha u nalicju lista,e sad moze biti da je od hladnog vremena i obilnih kisa tokom marta i pocetka aprila,stvarno neznam.Bas bih voleo da mi napisu nesto iskusni jagodari.

Moje jagode, slikane danas.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Kako se izboriti sa stetocinama kada su jagode u fazi cvetanja???Skakavci,mravi,rutava buba,cvetojed...kada nesme da se prska insekticidima?????

Nazad
Vrh