Jagode-opšta tema

ovo je druga godina jagodama ovo je povrsina od 30 ari .sutra cu izbaciti slike mladix jagoda sadjenih krajem novembra na povrsini od 1 hektar.ove jagode imaju cak 4 prskanja....................

- - - - - - - - - -

052-copy.jpg
054.jpg
055.jpg
057.jpg

- - - - - - - - - -

057.jpg

Poslednja izmena:
Kako bre izmrzli, nije bila hladno.
Al je moguce izgoreti cvet prihranom, pa da tako izgleda..?
Jeste alba, kako si znao?

Шашковарварин, екстра банкови, затекнута фолија. Свака част. Од колико микрона је фолија? Која јој је година, јел друга?

Sta je u pitanju, sta moze da bude?
Zadnjih 10 dana temperatura preko noci nije bila u minus pa ne verujem da je izmrzo.
14042013652.jpg
14042013656.jpg

http://postimg.org/gallery/3gj9o59c/53d78252/
Ako su to novi cvetovi onda je izmrzlo!!
A ako su stari jesenji cvetovi nije strasno.. pusti ce nove.
Meni vise lice na stare jesenje cvetove.

- - - - - - - - - -

ma kaki eksta ovo je nista kako treba da bude.da ovo je druga godina .folija je od 2o mikrona .

Mogu biti bolji bankovi ali za to treba masina koju u Srbiji niko nema. A ovi tvoji bankovi su stvarno extra uradjeni, svaka cast.

EVO OVO SU MOJE JAGODE NA OTVORENOM U PITANJU JE SORTA ALBA I KLERI [ IMAM I JA PO NEKI CVET KOJI JE CRN KAO STO IMA I GENCA ALI TO JE OD PROSLE GODINE

Ja nikako da slikam moje jagode. Vrlo su slicne kao kod branko dj, samo sto su malo manje razvijene jer su kasnije sadjene. Trava izmedju redova je bila jos veca, pa sam isprskao totalom, za neki dan stavljam slamu. Na nekih 20% jagoda se otvorili cvetovi. Neke su mi se posusile zbog preduboke sadnje. Inace, juce sam prihranio sa Fitofert 20 20 20, a stavio sam i slavol za probu. Pre par dana sam isprskao borom.

problem sa strukturom zemlje

prijatelji moze savet? imam problem sa strukturom tla na jednoj parceli na kojoj su bile razne povrtarske kulture ranijih godina a na kojoj planiram da posadim zivice u leto/jesen, Naime, zemlja je crnica izuzetno izuzetno tvrda nastala ili usled zalivanja ili je prirodno takva kao sasuena glina! Ph vrednost joj je zadovoljavajuca kao I ostale vrednosti. Jesenje dubrenje stajnjakom daje male rezultate. Mozda sam trebao da bacim vecu kolicinu al sad mi je kasni. Da bacim pesak opet bojim se da se jos vise zacementira. Kultiviranjem I kopanjem dobijam rastresitost koja traje svega do prve kise. Molim vas za neki predlog sve one koji su imali ovak ili slican problem I one koji smatraju da postoji brzo resenje da se poboljsa struktura do leta (avgusta). Radi se o parceli od 20 ari, znacajnih zbog elektrifikacije I blizine. Mozda bacanje sasusenog/izradjenog stajnjaka??? dajte predlog!!!

Ja bi na tvome mjestu bacio bar 15 do 20 tona stajnjaka govedjeg , starog najmanje 3 godine , zatanjurao u zemlju i neka ceka do pripreme tla , nemas humusa u zemlji jer vjerovatno nisi redovno bacao govedji stajnjak.

Ljudi imam problem sa listom vise neznam sta da radim prskao sam protiv grinja ima blede fleke i uvija se primetio sam i novi list koji krece svetlo zelene boje i dosta je nezan.
39edfb249422855.jpg
[/URL] pomagajte mozda je i zbog ovih kisa sto je padala kao luda.hvala unapred

Ja bi na tvome mjestu bacio bar 15 do 20 tona stajnjaka govedjeg , starog najmanje 3 godine , zatanjurao u zemlju i neka ceka do pripreme tla , nemas humusa u zemlji jer vjerovatno nisi redovno bacao govedji stajnjak.
mislim da je dobra ideja da bacim sto stariji stajnjak, toliko starog govedjeg nemam, imam svinjskog. Sobzirom na njegovu starost mislim da ce i on odraditi posao!

Ljudi imam problem sa listom vise neznam sta da radim prskao sam protiv grinja ima blede fleke i uvija se primetio sam i novi list koji krece svetlo zelene boje i dosta je nezan.
39edfb249422855.jpg
[/URL] pomagajte mozda je i zbog ovih kisa sto je padala kao luda.hvala unapred

Iz neke moje literature sto sma procitao kovrdjavost lista moze da se javi i usled nedostatka kalcijuma a zuti listovi usled nedostatka gvozda...

@ sergi
Nemoj nikako bacati svinjski stanjak. Govedji stanjak ne mora biti tri godine star, moze biti i dve, posto ces ga ti baciti sada a do sadnje ima cetiri meseca tako da ce se on fino pomesati sa zemljom i nece biti nikakvih problema. Svinjski stanjak ti moze doneti samo probleme u daljem razvoju jagoda.

Pozdrav za sve clanove foruma,
Imam nekoliko pitanja za iskusnije clanove foruma posto sma u ovome pocetnik.Posadio sam 3000 sadnica na nekih 9-10 ari zemlje i odlucio sma se za prolecnu sadnju,prvenstveno zbog preporuka ljudi iz ATP-A a i iz jos nekih komentara sa neta i ljudi iz moje okoline.Posto sma primetio da malo ljudi ovde pominje sortu queen elissa,osim clana mojalovaa,zna li neko nesto vise o ovoj sorti?Napomenuo bih da sam sadio zelene zivice,posadjeni su krajem marta,i do sada su se lepo primili pruzili su dva nova lista.Sadnju sam obavio na otvorenom polju na bankovima i foliji i naravno sistemom kpk.Jedino sto me malo zabrinjava je da su na pojednim sadnicama,pocelo da se primecuje da se list malo uvrce unutra i da se samo obod lista susi,sad neznam dal je to od ovih mrazova i kisa koji su bili krajem marta i pocetkom aprila ili je mozda nedostatak nekog mikroelementa,recimo magnezijuma?SVi koji imaju bilo kakve informacije bice od velike pomoci.

Nazad
Vrh