Jagode-opšta tema

Kao sto slike pokazuju na listi mi se pojavljiju blede tackice i poceo je pomalo da se susi po ivici i dosta je bledji od drugog lista koji je zdrav.Ja mislim da je grinja jer nije svuda zahvatilo sam jednu vrstu i to pola.Prskao sam sa armadom pre 10 dana i koristio sam pressing protiv pepelnice.Moze li biti da je previse vlage jer je palo dosta kise ili je mozda od mraza neznam vise sta je.Da napomene jagoda mi je pod agrilom.

Kakva ti je drska lista
Ako je zadebljana i izgleda kao sundjer moze da bude i antrakoza
Po meni se cini da je to stariji list
Odakle si skinuo ovaj list blizu folije

ma otkud kadsmo skidali staro ja sam skido samo ono promrzlo i polomljeno a ono zdravo sam ostavljo i sad izgleda ono napravilo probleme al nije tolko opasno kako sam mislio danas bio da skidam ono zarazeno ostalo mi je jos sutra a posle cuga oprskati staces takoje to kadsamse plasio da skidam sve staro sad imam dupli poso::000::

- - - - - - - - - -

Pozdrav jagodari.skai sto pre cisti ovo lisce.to je zarazeno i ono je dalje izvor bolesti.svakako prskaj sa plavo pa odmah iza toga idinesto za pegavos i pepelnicu
sam sebi uradio poso

ma bice to dobro samo da nam vreme ide na ruku. ja sam moje ocistio kompletno samo bokor ostao.malo vise posla ali nadam se da necu imati problema sa bolestima.ovih dana cu izbaciti slike mojih jagoda.

danas sam primetio na nekih dva metara jagode mi cudno izgledaju.kao da je neko brenerom preso preko njih.ako neko zna da mi pomogne...sta bi moglo biti..dal prskati necim ili da ih povadim i bacim da ne bi zarazili i druge ...evo par slika..
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

@ norboo

Ovo je od mraza i niskih temperatura !! Prskaj Ridomilom odmah, a kada bude krenulo novo lisce ove promrzle listove ocisti sve !!

ovo je novo lisce.vec je jednom sisano ove godine.i prskano ridomilom....da sisam onda opet?il da povadim ?

- - - - - - - - - -

ja danas poprskao karate zeonom i topasom..zavrsio u 6 ....sad je ovog trenutka pocelo kisa da pada...nadam se da mu je bilo dovoljno ovih 3 sata suvog vremena....da nemoram da ponovim prskanje....sta mislite?

Za prskanje je dovoljno od 1.5-2h da bi biljka to upila u sebe, tako da je po meni sasvim dovoljno vremena proslo. Ja narode od ove kise jos nisam ni stigao jagode da ocistim a kamoli da oprskam jagode sa plavim::lose::::lose:: nadam se da cu za vikend moci da krenem da cistim staro lisce

Juce, prve jagode
5ab327248297145.jpg
[/URL] [/IMG]

Sada na internetu imamo vremenske prognoze sa relativno tacnom prognozom, mozemo da se orientisemo prema njih, i mislim da bi nas bar kisa ne bi trebalo iznenediti.

Evo i mojih jagoda. Ovo mi je prva godina sa jagodama
Nov sam u ovome pa bi mi svaka kritika ili sugestija dobro dosla.

Jagode su posadjene: 1.sep.2012.
Proletos sam im ocistio svo suvo lisce i oprskao srestvom na bazi bakra i prihranio 10:40:10
ALI..
Posle toga je opet pao sneg i dugo se zadrzao.
Pa mislim da su zbog toka krajevi listova podgoreli (suvi). Posle snega ih nisam opet cistio.
Da li je rano sad za cvetove(mali pupoljci)?
Posto nalazim u jagodama da ima i zelenih i crnih pupoljaka. (moze se videti na nekim slikama)
Za crne pretpostavljam da su od prosle godine pa su izmrzli zumus.
Ali ovo dobri pupoljci me bune(nisu mi bas najjasniji)?
Sta je u pitanju?

11042013568.jpg
11042013572.jpg
11042013574.jpg
11042013575.jpg
11042013576.jpg
11042013578.jpg
11042013583.jpg
11042013585.jpg
11042013586.jpg

Nazad
Vrh