Cortan, pop je 100% u pravu. Ja sam pre nekih 5 godina krenuo sa 500 kom. (hteo sam i manje al to je bio minimum za narucivanje) i onda ove godine kad sam dosao do malo love prosirio se na 25 ari iliti 10000 kom. Za tih 5 godina su me upoznale musterije, naucio sam puno o samom uzgoju jagoda,upoznao bolesti i stetocine, i sto je najbitnije mogao sam da vidim da li se uopste isplati uzgajati jagode, tako da ti iskreno preporucujem da uradis isto. Posto si rekao da imas 40ari zemlje kreni sa nekom malom kolicinom na toj parceli pa ces videti dalje. Isto imaj u vidu da do 25 - 30 ari mozes odraditi sam sa porodicom, rodjacima prijateljima itd., sve preko toga zahteva angazovanje radne snage.
Na tih 40 ari mi se nalaze kuca 30m2 u osnovi, stale, garaze, pekara, supe, sljivik, 150 cokota vinograd, drugo voce - ne mnogo, ne vise od 5 po vrsti dunje, smokve, visnje, tresnja, kajije, breskve, jabuka (njih imam svakakvih), orasi, leska, badem, kupina, ribizla, aronija, kruske itd itd...
Jos imamo i malu bastu koju odrzava majka, ja tu samo izasovim, oplevim al to je smesno nema 2 ara ukupno. Jednostavno nemam prostora gde bih smestio jagode, a vec ionako svastarim previse, a jos da dodam trosim dosta vremena radeci za druge, jeste da se fino zaradjuje, ali ipak uvek sam hteo da kupim zemlju, sto sada prvi put u zivotu mogu.
Sve sam otprilike shvatio, jedino sto se jos nisam odlucio gde da uzmem zemlju ... 1-2 jutra pod jagodama ostatak neka kultura za koju mi ne trebaju radnici toliko ali otom potom.
Zasad gledam nesto u mom kraju ali gde manje biju vetrovi... Zasad gledam Beska, vrdnik, grgeteg, remeta... Ako neko ima drugaciji predlog, hvala.
Послато са ifive mini 4S уз помоћ Тапатока