Jagode-opšta tema

слабо је то за 14 август, ниси ти то довољно ђубрила а можда ни наводњавала за ову сушу. требало би да су много боље.
4 puta pustao ksc 1. U proseku sada imaju 3 korenova vrata.

Послато са GT-I9060I уз помоћ Тапатока

4 puta pustao ksc 1. U proseku sada imaju 3 korenova vrata.

Po cemu se gleda da li je jagoda jaka i dobra? Po gori tj po krupnoci i velicini listova ili po tim korenovim vratovima?

mica@ :

Moglo je to i bolje ali posto si pocetnik u proizvodnji jagoda ,odlicne su ,ako bude lepog vremena nije lose da jos pustis jos 2 puta ksc 1 i to je to za jesen ,u prolece isto nastavi sa ksc djubrivima i bice tu oko 800 gr po zivicu uzivaj :)

mica@ :

Moglo je to i bolje ali posto si pocetnik u proizvodnji jagoda ,odlicne su ,ako bude lepog vremena nije lose da jos pustis jos 2 puta ksc 1 i to je to za jesen ,u prolece isto nastavi sa ksc djubrivima i bice tu oko 800 gr po zivicu uzivaj :)
Ako bude 800gr to je vrh vrhova. Jos da je sacuvam od mraza na prolece i puska. Moram nabavljati agril.

Mica,bitna je lisna masa kao i korenovi vratovi.Jedno bez drugog ne ide.Sto jaci korenov vrat vise krupnih jagoda.Najbolje je kad bi u berbi imao 4 korenova vrata u berbi sa po 10 jagoda.4*10=40*25gr=1kg.To ti je osnova svega. Sto jaci korenov sistem vise jagoda.Nađes u prolece nekog za tvoj reon iz ksc-a i docekas ga sa analizom zemljista i kazes da ti napravi program prihrane i gotova stvar. Mozes uzeti uzorke i sad iz bankova i to ti je najbolja stvar. Jagoda je jbn-a imaš samo nekih 45 dana do branja od kretanja vegetacije do branja. Nema vremena da se isprave greske.Ja sam ove godine se dogovorio sa covekom iz Ksc-a da odradim tako dosta mi je mog pametovanja.Posle dve proizvodne sezone vise ti niko i netreba jer ces sve skapirati kad i zasto se pusta.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Mica,bitna je lisna masa kao i korenovi vratovi.Jedno bez drugog ne ide.Sto jaci korenov vrat vise krupnih jagoda.Najbolje je kad bi u berbi imao 4 korenova vrata u berbi sa po 10 jagoda.4*10=40*25gr=1kg.To ti je osnova svega. Sto jaci korenov sistem vise jagoda.Nađes u prolece nekog za tvoj reon iz ksc-a i docekas ga sa analizom zemljista i kazes da ti napravi program prihrane i gotova stvar. Mozes uzeti uzorke i sad iz bankova i to ti je najbolja stvar. Jagoda je jbn-a imaš samo nekih 45 dana do branja od kretanja vegetacije do branja. Nema vremena da se isprave greske.Ja sam ove godine se dogovorio sa covekom iz Ksc-a da odradim tako dosta mi je mog pametovanja.Posle dve proizvodne sezone vise ti niko i netreba jer ces sve skapirati kad i zasto se pusta.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
Pa da. Lepo receno. Hvala ti puno. Neka bar bude da pokrijem troskove i posadim novi zasad. Moracu tako da uradim.

Ja danas moju poprskao sa fargom za usku travu,e sad me muci imam dosta cebaste trave nzm sta bi nju unistilo..??

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Alba posadjena 14.08.2017. Da li ovo valja cemu inace prva mi je godina rada sa njima?
1d512ead14231fb93288b68283283f28.jpg

Ehtra izgleda

Sony xperia

Ja sam to isto pitanje hteo da postavim, jer sam kupio Nordox i ne znam da li je pravo vreme za prskanje njime???

- - - - - - - - - -

Takodje imam problem sa neki insektom koji šiša samo mlado lišće tek posađene jegode. Da li je neko imao problema sa time i da li će se ta biljka oporaviti za proleće ili da je podsadim. 2x sam prskao Karate Zeonom i ništa. Stanje na slikama ...
IMG_20171118_103535.jpg
[/URL][/IMG]
IMG_20171118_103847.jpg
[/URL][/IMG]

Jagode ispred vocnjaka su moje 30 ari Albe, i imam jednu njivu u Backom Dobrom Polju sa Klerijem oko 60 ari, druga njiva je jednog drugara iz Novog Sada, ima oko 60 ari Klerija..sadnice od Intersada pa cemo videti kako radjaju :)

Jel su vase jagode u Sirigu,pored puta? Danas prosao tuda i vidim dve parcele sa jagodama. @Balsa Samac

Kasno vi to posadiste Balsa.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ove moje su 15og Avgusta posadjenje, to je kraj optimalnog roka za frigo sadnice, bar tako rekose radnici Intersada, drugar je 3 nedelje posle toga, medjutim ovako laicki fino su se i njegove razvile :)

Prolazim ja tuda cesto on je bas bas zakasnio. Jesu se one primile ali tesko ce dati svoj maksimum u prvoj god. A to se zbog visoke cene frigo sadnica od nje ocekuje.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Takva godina naopaka, bio sam u Rumenci i oni su tamo posadili sve u optimalnom roku, pa kazu da su imali delova gde su morali da dosadjuju zbog vrucina + ove godine svrake su pravile problem kao nikada pre :) ovo je pocetak tako da se ucimo za ubuduce, nazalost na svojim greskma :)

Nazad
Vrh