Jagode-opšta tema

Sta da radim sa korovom iz ČaŠica? Prskanje (ako ima neki preparat, napisati koji), plevljenje ili ce mozda ovaj korov da izmrzne u toku zime?
EezRit.jpg
Pa ako imas kao na slici samo uskolisne korove mozes slobodno da poprskas sa Rafal-om, a za sirokolisne samo cupanje.

Samo ovaj korov je krenuo i to na 3-4 reda ... Nadam se da Rafal nece skoditi jagodi, jer tu ima i sadnica koje su sadjene ove godine ..

Samo ovaj korov je krenuo i to na 3-4 reda ... Nadam se da Rafal nece skoditi jagodi, jer tu ima i sadnica koje su sadjene ove godine ..
Ja sam imao isti problem posadio sam sredinom jula i dva puta sam cupao travu jer sam imao dosta sirokolisnih korova ali sam na jednom delu probao Rafal i ne skodi jagodama.

Jel ovo neki mutant ili je to normalno u jagodama?
c9e6425655a4075222842a71c1cfc09d.jpg
4f0818cca6d4da12bb2729dbdd3ca678.jpg

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Jbt Glavonja pa ti ces imati dupli rod na prolece ako ti se cvetne grane budu delile na dva dela.

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka
Zezaj te,zezaj te...
Jbg ja stvarno ne znam nista o jagodama,a kuci imamo one obicne seljacke mesecarke,koje nikada nisu dobile nikakvu paznju od nas...e sad,ja kao mlad decko od 23 godina sam krenuo ovo kao za ozbiljno,jeste da nisam uzeo frigo sadnice vec preko Kupujem Prodajem,pa pre postavljanja folije baceno je domace stajsko djubrivo i preko njega Ureu da bih se brze djubre razlagalo,i onda posle sadnje sam isao malo sa 3x20 a malo sa 15x30x15 ali nisam zadovoljan sa lisnom masom...kad medjutim posle ovih kisa kad sam usao vidim da je svaka druga sadnica pocela da cveta i onda sam zatrazio pomoc od naseg clana,koji mi je i pomogao... uglavnom su ovakvi cvetovi...
ef8e2fc0e09015ef0869d22affffc06b.jpg
82bf0f1d8d1bc7c270cf5fb7edee5a44.jpg
9a8abe5a781a883b1518bea460b784ee.jpg

Zezaj te,zezaj te...
Jbg ja stvarno ne znam nista o jagodama,a kuci imamo one obicne seljacke mesecarke,koje nikada nisu dobile nikakvu paznju od nas...e sad,ja kao mlad decko od 23 godina sam krenuo ovo kao za ozbiljno,jeste da nisam uzeo frigo sadnice vec preko Kupujem Prodajem,pa pre postavljanja folije baceno je domace stajsko djubrivo i preko njega Ureu da bih se brze djubre razlagalo,i onda posle sadnje sam isao malo sa 3x20 a malo sa 15x30x15 ali nisam zadovoljan sa lisnom masom...kad medjutim posle ovih kisa kad sam usao vidim da je svaka druga sadnica pocela da cveta i onda sam zatrazio pomoc od naseg clana,koji mi je i pomogao... uglavnom su ovakvi cvetovi...
ef8e2fc0e09015ef0869d22affffc06b.jpg
82bf0f1d8d1bc7c270cf5fb7edee5a44.jpg
9a8abe5a781a883b1518bea460b784ee.jpg

Trebao si po rasadjivanju da ides sa formulacijom sa pojacanim fosforom npr. 11-35-11 i to nekih 2 grama po sadnici kao i neke aminokiseline pa onda ujednaceno 20-20-20.

Trebao si po rasadjivanju da ides sa formulacijom sa pojacanim fosforom npr. 11-35-11 i to nekih 2 grama po sadnici kao i neke aminokiseline pa onda ujednaceno 20-20-20.
Pogresi konj,a ne magarac...zato sam i posadio prvo 1300 zivica,a ako da Bog na leto cu prosiriti sa vise...sve zavisi sta ispadne od ovih sa slika.

Pogresi konj,a ne magarac...zato sam i posadio prvo 1300 zivica,a ako da Bog na leto cu prosiriti sa vise...sve zavisi sta ispadne od ovih sa slika.

Glavonja Sve je to super kako reče Pop samo kidaj cvetne grane i stolone i spremaj je za proleće a tada ako budu i tri cvetne još bolje.

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

@Glavonja103, Jesu to te "mesečarke" na foliji? Ja sam nabavio 100tinjak komada i smestio pozadi u baštu da vidim kako će se pokazati... Jesu one u fazonu imaju striktno 2 roda ili od prvog cvetanja cvetaju i radjaju konstantno kao maline do kasno u jesen? I koliko u nekim prosečnim vrednostima može da se ubere sa njih?

@Glavonja103, Jesu to te "mesečarke" na foliji? Ja sam nabavio 100tinjak komada i smestio pozadi u baštu da vidim kako će se pokazati... Jesu one u fazonu imaju striktno 2 roda ili od prvog cvetanja cvetaju i radjaju konstantno kao maline do kasno u jesen? I koliko u nekim prosečnim vrednostima može da se ubere sa njih?
Meene si nasao da pitas
Vidis po mojim postovima da sam pocetnik sa jagodama
Elem,ja sam porucio sortu Kleri,koja se berem otprilike pocetkom-sredinom Maja meseca,a Mesecarke imamo kuci koje su bas kao maline(one o kojima smo caskali po inbox-u) bere se do prvog mraza,ali njih nit zalivamo nit prihranjujemo...
Na leto cu prosiriti zasad,ali cu uzeti iz Intersad-a zivice (kad smo vec tu,koja je cena zivica bila ove godine?)jer vidim da su uglavnom svi jako zadovoljni sa njihovim zasadom. Pozz

Nazad
Vrh