Jagode-opšta tema

A sto bi ih drzao.Sve pripremis i sadis.Ako mora da stoje onda izmesaj glistenjak sa vodom i drzi ih u tome malo ih ovlazis od gore i to je to.Ali najbolje je da ih odmah posadiš.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
Ma zato sto cu sve jako kasno uraditi,tj vec kasnim sa sadnjom...a narucio sam masinu za postavljanje folije,koja ce tek biti gotova u petak. A frka mi je da se sadnice ne rasprodaju kod te zene,a rekao sam joj da mi sacuva sadnice...do kada najkasnije mora da se zasadi,ja gde god sam citao pise da sve kasnije od 10. Avgusta vec moze da ima posledice sledece godine sa rodom,mada mi to nije vas logicno. Inace od ove godine i ja cu vam biti kolega sa jagodama.

Vidi, kod mene na 1027 m.n.v. svaka sadnja poslije 20.07. je uzaludan rad, jer prve godine nema roda... Kod tebe ne bi trebalo biti problema, nemoj da joj fali vode i hrane, pripremi je dobro za zimu...

LJudi jel bilo grada kod vas kod mene (okolina Petrovca na Mlavi) bilo malo grada sa kisom malo mi ostetilo listove jagoda.

Evo i ja sam odlucio malo jagoda posaditi za pocetak pa me interesuje dal se moze Mankosavom 80 potopiti koren umesto ridomila posto ga trenutno nema u okolini za nabaviti u ove dve apoteke. U pitanju je kleri jagoda za pocetak i oko 2000 sadnice. Pozdrav za jagodare i sve najbolje

Evo i ja sam odlucio malo jagoda posaditi za pocetak pa me interesuje dal se moze Mankosavom 80 potopiti koren umesto ridomila posto ga trenutno nema u okolini za nabaviti u ove dve apoteke. U pitanju je kleri jagoda za pocetak i oko 2000 sadnice. Pozdrav za jagodare i sve najbolje
Vica što nisi uzeo Albu jer mislim da je rodnija u odnosu na Kleri. Prvu godinu je kleri ekstra već sledeće nije tako dobra rodnost a i krupnoća. Što se tiče potapanja ja mislim da sam potapao u Previcur a isto ima još jedan preparat ali sam zaboravio a odeš u apoteku i oni će ti reći. Gde si uzeo sadnice i je li frigo. Dogodine abd mislim da uzmem u Inter Sadu Albu frigo 600 kom. Pozdrav i srećna sadnja.

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Sadnice su iz jednogodisnje jagode posto je covek prosle godine rasadjivao frigo zivice pa od njih proizveo rasad sad ali su jako dobro odrzavane. Dobro razvijen koren ima i jos jedno pitanje jer secete iznad zemlje sad onaj list po rasadjivanju ili da ostavim kompletno , pa u prolece da sklonim i ocupam suve listove. Sad je idealno vreme se potrefilo za saditi i tako smo se dogovorili da ih danas pocupa i sutra rasadjujem odmah. Mislim da ima i albe nesto sadnice ali manje pa cu videti i nesto nje da uzmem

Mozes previcur energy a mozes i fosetil-aluminijum (aliet fles ili fostonic)
Te stare, suve listove mozes malo kasnije, po prijemu sadnica, poskidati. Nemas puno sadnica pa nije neki posao

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

Imam vec duze problema sa kompom ali valjda ce se resiti i to da mogu slike postaviti . Trebao sam oko 8000 rasada posaditi ali jednostavno jako lose sam prosao sa vre,menom i stetocinama ove godine tako da se nije moglo vise a preterano velike povrsine i nemam da bih mogao tek tako se osloniti na jednu kulturu vec u etapama koliko mogu da postignem

Ko i u svemu sve sorte imaju neki svoj minus i plus i nista nije savrseno. Da je savrseno postojala bi samo jedna sorta a opet ni onda nebismo znali dal ima nesto bolje. Problem su po meni ovakve takoreci nepogode koje idu iz krajnosti u krajnost

Kod nas je dvoredna folija od 37 mikrona 8250 din kotur od 25kg. E sad koliko metara tacno ima neznam ali koliko sam cuo oko 500m je otprilike. Prodavnica Metalko kod nas ima najpristupacnije cene skoro svih potrepstina sirokog spektra.

Oko 18m u kg 50 mikronske folije, znaci da bi te od 37 mikrona trebalo biti nesto manje od 25m

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh