Jagode-opšta tema

Koju sortu bi ste mi preporucili za u plastenik i gde uzeti frigo sadnice?

Razmisljamo da je sadimo na prolece, posto je plastenik sada pun..

Inace koji bi bio zadnji rok za sadnju u ovoj godini?

Da li ima ko na prodaju Albe,posto sam podsadjivao nedostaje mi za plastenike,po mogucnosti kontejnerska sadnica.Potrebno mi je oko 3000-4000 sadnica

Meni bi mini tuneli pomogli verovatno dosta u 3-4 reda jer tu su mi takoreci prilicno u senci od komsijskih objekata i par drveta. Dosta kasnije sunce ih hvata takoreci tek od posle-podneva tako da bi tu znacilo. Ali sve ima i prednosti i mane jer dodatnog rada ima svako jutro i uvece ali sta je tu je. Mislim da bih time dobio bolje zagrevanje preko noci pa bi verovatno stigle priblizno sa ostalim jagodama. Ko ima vece povrsine naravno da mu to nece pasti na pamet nego agril ili mikro-rasprskivaci. Mada ja agrilom nisam osobno previse zadovoljan sem ako se skida preko dana i ako je odignut od biljki. Imam i negativnih iskustava sa njime
Тунели неће заштитити јагоду од мраза, Практично велика инвестиција а мала добит. Посла колко хоћеш око мини тунела. Тунели би можда имали смисла за албу у некој много кишној години , ове године то није имало смисла.

Koju sortu bi ste mi preporucili za u plastenik i gde uzeti frigo sadnice?

Razmisljamo da je sadimo na prolece, posto je plastenik sada pun..

Inace koji bi bio zadnji rok za sadnju u ovoj godini?
Posadi Albu sledece godine od polovine avgusta.Svi je hvale u plastenicima se dobro pokazala.Samo ne znam ako si sadio paradajz i papriku kao i krastavce imaces problema sa gljivicnim obolenjima.Jagoda ih ne voli kao predkulture.Na prolece nemoj nikako nista neces dobiti roda a razgulices se od posla i sto u prolece mozes nabaviti samo holandske sorte.

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Posadi Albu sledece godine od polovine avgusta.Svi je hvale u plastenicima se dobro pokazala.Samo neznam ako si sadio paradajz i papriku kao i krastavce imaces problema sa gljivicnim obolenjima.Jagoda ih ne voli kao predkulture.Na prolece nemoj nikako nista neces dobiti roda a razgulices se od posla i sto u prolece mozes nabaviti samo holandske sorte.

Pope Kako do polovine avgusta kada sadnice isporučuju 23 jula. Uvek sam uzimao u Inter Sadu i uvek je tako bilo. Pozdrav.

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Тунели неће заштитити јагоду од мраза, Практично велика инвестиција а мала добит. Посла колко хоћеш око мини тунела. Тунели би можда имали смисла за албу у некој много кишној години , ове године то није имало смисла.
Kako nema zaštite kada je pokrivena najlonom a po njoj se da agril duplo.

Pope Kako do polovine avgusta kada sadnice isporučuju 23 jula. Uvek sam uzimao u Inter Sadu i uvek je tako bilo. Pozdrav.

Neznam kako ovi sto sade u plastenike rade.Znam da je njima rano polovinom jula da sade.Mozda da posade polovinom jula a plastenik da pokriju polovinom septembra.

Prvo, sadnice bi trebalo da preuzmes kad tebi odgovara. Drugo, kad sadis u plastenik, pokrivas tek kasnije ili cak u prolece. Dalje, stvarno ne znam kako se alba pokazala u plasteniku, ali meni je ispod agrila bila jako losa oplodnja, tako da pretpostavljam da bi slicno bilo i u plasteniku. Mozda neko ko je radio moze vise da kaze.

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

Opet moram da kažem da pokrivanje treba raditi selektivno u terminima mraza hladne noći i kiše a u svim drugim se otkriva a drugo i sigurno ima
berba daleko ranije u odnosu na vani.

ajde ovako :

za mini tunele nemas potrebe da ih pomeras oni se postave tako da ima lufta sa obe strane nekih 20 cm tako da cirkulise vetar jedino sklanjas foliju kad hoces da prskas jagodu ,
mada mislim da je to gubljenje vremena ,4 do 5 dobrih prskanja u cvetu protiv trulezi i neces imati nikakvih problema .

masina za postavljanje folije nije losa jedino sto mi se nesvidja jesu ove daske za prikupljanje zemlje ,mnogo bolje resenje jesu mali plugovi koji skupljaju zemlju i prave bolji banak

neznam zasto jos sadite jagodu albu i ko vam je uopste kupuje ona je kod nas izbacena jos pre tri ,cetiri godine jer lose podnosi transport

ajde ovako :

za mini tunele nemas potrebe da ih pomeras oni se postave tako da ima lufta sa obe strane nekih 20 cm tako da cirkulise vetar jedino sklanjas foliju kad hoces da prskas jagodu ,
mada mislim da je to gubljenje vremena ,4 do 5 dobrih prskanja u cvetu protiv trulezi i neces imati nikakvih problema .

masina za postavljanje folije nije losa jedino sto mi se nesvidja jesu ove daske za prikupljanje zemlje ,mnogo bolje resenje jesu mali plugovi koji skupljaju zemlju i prave bolji banak

neznam zasto jos sadite jagodu albu i ko vam je uopste kupuje ona je kod nas izbacena jos pre tri ,cetiri godine jer lose podnosi transport
Kupuju Rusi.A kod nas dobro rađa na alkalnom zemljistu u Vojvodini.Pa Intersad radi Albu i uvek im je najbolji prinos na njoj.

ajde ovako :

Jeste da je ona malo lošija za transport ali ipak ona ima dobru rodnost, krupnoću a isto treba dodavati više kalcija kada zametnu plodovi jer to mi je rekao jedan koji ima 15000 komada Albe. Ako ne Alba koja je to vodeća sorta da li Kvin Eliza? Pozdrav.

Nije svaka sorta za svaku zemlju.Sto kaze ovde jedan covek sto postavlja bankove da meni u Vojvodini rađa Kleri ko u Macvi i Pocerini i ja bih je sadio.Ali covek sadi samo Albu.Probao i Asiju kaže loše se pokazala.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Pocerina, kako bre 35-40 dana?? Ja nisam nikad uspeo sa 3-4 sorte da toliko produzim berbu. A berba klerija kod mene traje taman upola od ovog sto si ti napisao

Poceo da pravim bankove za jagode,da li je ovo odgovarajuca visina?
b11fbdb8eb4beb2e36c09d5ea585bffa.jpg
d444c800aa0a493264794c38083e8e2a.jpg

Pocerina, kako bre 35-40 dana?? Ja nisam nikad uspeo sa 3-4 sorte da toliko produzim berbu. A berba klerija kod mene traje taman upola od ovog sto si ti napisao

Naše podmeblje i zemljište joj odgovara, jesi čuo negde da je jagoda stigla pre nego u Pocerini. Kod mene kukuruz i psenica ne mogu da budu kao u Vojvodini, zato vi ne možete da imate jagodu kao mi.

Ja sam ove godine počeo da berem negde oko 27 aprila, i ušao sam sa branjem u jun.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Moguce da je kod vas tako, ali kod nas berba klerija ne moze da prebaci 3 nedelje. Jedino kombinacija ranih sorti sa agrilom i kasnih sorti moze malo produziti berbu.
Dakle, kolega iz Titela, ne racunaj da ces kleri brati duze od 3 nedelje.

Nazad
Vrh