Jagode-opšta tema

Pa pazi ja to radim u prolece u 2god jer za trecu ne oatavljam jagodu i oatavljam samo po 3 bokora

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Savić može li foto kako to izgleda sa tri bokora ako može. Pozdrav.

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Moze ali tek u prolece kada je budem sredjivao a sada kraj avgusta je samo sisam.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Hvala Savic pa se čujemo abd u proleće jer i ja sada šišam jagodu a imam Cleri i Antea i to ukupno 1200 jagoda pa me zanima kako ostavljaš po tri bokora. Pozdrav.

Zna li neko ,da li je bolje, jagode kontejnerske, da budu u hladu 10ak dana ili staviti pod mrezu za zasjenjivanje na 40 stepeni...tek posadjena jagoda

Zna li neko ,da li je bolje, jagode kontejnerske, da budu u hladu 10ak dana ili staviti pod mrezu za zasjenjivanje na 40 stepeni...tek posadjena jagoda
Nikako u hlad.Zasenči ih i zalivaj rano ujutro i kasno uveče preko lista.Posebno obrati pažnju na krajnje kontejnere oni se mnogo brže suše.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Ljudi sutra mi stižu frigo sadnice, jel problem da se sade sledećih par dana zbog ove suše? I kad je najbolje da se sade rano ujutru ili pred veče? Ili to nema veze?

Ljudi sutra mi stižu frigo sadnice, jel problem da se sade sledećih par dana zbog ove suše? I kad je najbolje da se sade rano ujutru ili pred veče? Ili to nema veze?
Sadi u veče i dobro zali a sutra rano osveži ponovo zali u veče.

Kako vam se drže jagode po ovoj vrucini.Mislim da ce se puno posusiti od toplotnog udara.Da li bi bilo pametno postaviti prskalice pa hladiti zemlju i foliju bar uvece.

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Kako vam se drže jagode po ovoj vrucini.Mislim da ce se puno posusiti od toplotnog udara.Da li bi bilo pametno postaviti prskalice pa hladiti zemlju i foliju bar uvece.

Bolje ih zalivaj sa prskalicama,nego sa KPK, I OVAKO I ONAKO ,budu zalivene ,a ona voli i vlagu u vazduhu...nemoj gledati koje je doba dana...bar ih jednom dnevno osvjezi sa prskalicama

- - - - - - - - - -

Nikako u hlad.Zasenči ih i zalivaj rano ujutro i kasno uveče preko lista.Posebno obrati pažnju na krajnje kontejnere oni se mnogo brže suše.

Zaboravio sam napomenuti ,da su zivici golog korijena.....korijen im je dugacak tek par milimetara...sad je svaki pustio zilice od 2,3 cm...stoje tako u hladu vec 8 dan...da li nih da iznesem pod mrezu...ima li neko iskustva sa tim....jednom sam im sjebo korijen u hladu ali sad su u cistom supstratu pomjesanim sa malo pijeska...znam ja da je bolje da imaju svjetlosti ali se bojim da ce ih visoka temperatura dotuci

Bolje ih zalivaj sa prskalicama,nego sa KPK, I OVAKO I ONAKO ,budu zalivene ,a ona voli i vlagu u vazduhu...nemoj gledati koje je doba dana...bar ih jednom dnevno osvjezi sa prskalicama

- - - - - - - - - -

Zaboravio sam napomenuti ,da su zivici golog korijena.....korijen im je dugacak tek par milimetara...sad je svaki pustio zilice od 2,3 cm...stoje tako u hladu vec 8 dan...da li nih da iznesem pod mrezu...ima li neko iskustva sa tim....jednom sam im sjebo korijen u hladu ali sad su u cistom supstratu pomjesanim sa malo pijeska
Nece ti se oziliti u hladu.Jagoda voli sunce.A kad je zasencis 40% to ti je isto kao da je u hladu stim da ima svetlosti.Mozes samo da popusis poleganje rasada u hladu ako preteras sa zalivanjem.Meni je ostalo 1000 kom za popunu rupa u slucaju da mi se neke posuse i stoje pod zasenom od 5 jula.Nista im ne fali.Izvuci ih na sunce zasenci i zalivaj sa 15-30-15 svaki treci dan ili prskaj preko lista svakih 7 dana i bice one ok veruj mi.Ja ih zalijem svaki drugi dan uvece preko lista i pustile su koren kroz rupe za zemlju nemožeš odvojiti tacne od zemlje.Ostatak sam posadio od 26 jula do 2 avgusta u bankove.

Evo ti slike mojih
b2b3523e5e72d9e9e1188939d29a3e16.jpg
418f0bd0ae602003c4c5dc96a52a7a4b.jpg

Bilo je od matičnih i od jednogodišnjih.Kad me je led potukao ova jednogodisnja je krenula nenormalno da se bokori.Bilo je rasade za ceo hektar da se rasadi.Pikirao sam rasad 4 i 5 jula a mogao sam komotno i 10 dana ranije.Sorta je Rumba holandska a sad sam zasadio nesto frigo italijanskih albe i sibile od intersada.Sadnice su im bile vrhunske.Sledece godine cu imati i njih za prodaju ako nekom bude trebalo.

Nazad
Vrh