Jagode-opšta tema

Mogu zamjeniti za capin 15 cm 3.7 l il pesten na 20 cm 5l

- - - - - - - - - -

Sta mislite za pluvio creva za nagnuti teren dal ce biti ok

Sta mislite da li ce ovaj minus uticati na jagodu sto najavljuju i da li bi bilo pametno pokriti agrilom.Danas sam gledao jagodu i ne izgleda mi da je krenula nimalo.

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Šta da utiče, nije ni krenula jagoda. Kalendarski ovo i jeste vreme kada treba da budu mrazevi. Nema potrebe za agrilom, samo pravite posao bez posla.

Послато са C1905 уз помоћ Тапатока

Sta mislite da li ce ovaj minus uticati na jagodu sto najavljuju i da li bi bilo pametno pokriti agrilom.Danas sam gledao jagodu i ne izgleda mi da je krenula nimalo.

Kod mene snijeg pokrio jagodu ( to je umjesto agrila ). Nisam ni ošišao jagodu, ni poprskao bakrom, sve čeka toplije dane.

Zasto sluzi venturi i zna li neko kako to namontirati
Za povlacenje prihrane u sistem kpk. Ako se ne varam on povlaci prihranu pri odredjenom pritisku tj. protoku. Evo kako sam ja napravio "venturi".
IMG_20170719_095920.jpg

- - - - - - - - - -

Danas na e-mail dobio analizu zemljista:
ph - 6,3
CaCO3 - 0,83
humus - 2,8
azot - 0,14
fosfor - 42,91
kalijum - 67,1
Uzorak sam uzeo direktno iz banka na 15cm dubine.
U analizi pise da mi je fosfor na granici (40-50mg - veoma visok) a da je sadrzaj kalijuma cak stetan (>50mg). Da li je neko imao slicnu situaciju i da li ce ovaj visak kalijuma praviti problem.

Ovako imam u jednoj njivi malinu na deset ari a ispod isto na deset ari jagodu . Planiram se snadbjevati iz graskog rezervoara koji je uradjen bas za nvodnjvanje . Pritisak ce biti veoma jak . Mogu li povezati nekako sa jednim venturijem i jagodu i malinu il moram odvojeno

Ovako imam u jednoj njivi malinu na deset ari a ispod isto na deset ari jagodu . Planiram se snadbjevati iz graskog rezervoara koji je uradjen bas za nvodnjvanje . Pritisak ce biti veoma jak . Mogu li povezati nekako sa jednim venturijem i jagodu i malinu il moram odvojeno
Mozes ako imas ventile da odvojis prihranu jagoda od maline. Iz gradskog vodovoda imas vodu ili sta ne kontam.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

na podrucju opstine radi se se vodovod za snadbjevanje njiva za navodnjavanje . Ne znam dal sam jasan . Svako selo i svaka parcela ce dobiti tehnicku vodu u svrhu navodnjavanja maline jagode i drugog voca .

Da li ko zna sta o izvozu za rusiju? I sta vi kazete na sve to? Citam razne postove izgleda da nam se lose sprema za jagode!

Послато са HTC Desire 650 уз помоћ Тапатока

Bez brige sto se tice izvoza samo vi spremite dobru robu .Nije ovo malina ili kupina pa da se izvozi zamrznuta,svaka roba koja ide za svezu potrosnju uvek ima dobru cenu .Tako da bez panike pustite sta drugi pricaju .

Znaci da radimo? Ako je to prava informacija onda mi je laknulo... Ako sta saznate pisite.

Послато са HTC Desire 650 уз помоћ Тапатока

Guglo sam i otprilike sam skontao kako i sta samo mi nije jasno oko ovakvog sistema kako i gdje se odvodi visak vode iz creva ako pumpa nabije veliku kolicinu u cjevi . Logicno mi je da mora negdje izaci visak vode inace bi cjevi popucale

Pretpostavljam da brines koliki ce ti biti pritisak u crevima kap po kap iz tehnickog vodovoda.To mozes da resis sa kugla ventilom na dolazu ako ti pritisak bude jak u crevima.Jednostavno ga samo prigušiš.

Da to me brine posto vicu da ce biti bas jak pritisak a i zanima me kako cu odrediti koji mi treba venturi crevo . Imam recimo 500 metara creva ili ti 2,500 hiljade kapaljki koje na sat izbace po 2 l vode . Koji bi vi uzeli venturi cjev

Kolege, koliko pratite prognozu. Priče su o veoma nestabilnim i temperaturama i padavinama ovog proljeća. Na koji način da se štitimo, kako male parcele a kako veće? ja sam za prošlu godinu uzimao agril i imam ga skoro za ukupnu površinu, nešto ću i dokupiti. Čak razmišljam da uložim u foliju i da postavim male tunele bez pokrivanja do zemlje, nego samo da postavim kao kišobra kao da kada prodjem izmedju sa ledjnim atomizerom odradim zaštitu bez podizanja i spuštanja. Samim tim i oprašivanje će ići dobro a napraviću pokrivač koji će štiti od mraza i viška kiše ako je bude bilo previše.

Samo da se ova zima izduva sad,pa posle da ne bude mraza.Gledao sam neku dugorocnu prognozu gde kazu da ce maj biti suv sa manje padavina.
I ja imam agril od prosle godine za 2/3 zasada,a za ovo ostalo cu da pozajmim, ako bude bilo potrebe.

Nazad
Vrh