Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega,jel ti se desava da ti zimi nanese sneg unutra?
Ево да ти кажем нешто из мог искуства.Ја сам козарник(комплетан од дрвета) покрио даскама па преко тога поставио дебљи најлон и на крају старо сено.Ево већ 2 године немам никаквих проблема.Када год имам вишка траве или лошег сена ја га набацам на кров.Добра изолација,нарочито се осети лети када су врућине у козарнику је пријатно.Е,да,кров је на једној води(само иманагоб на једну страну)ne zna msta da radim u krovistu imam sad udarene gredice 5x8 i da li da podaskam to pa na dasku letvu 3x5 i crijep ili da udarim odozdo prvo dasku a na gredice 5x8 da ide letva i crijep buni me smo netiliranje topli vazduh hladni vazduh kondenz
ja sam danas počeo da radim kozarnik od drveta mislio sam betonski d zidam ali posto mi je opterecenje tla veliko onda sa mdrveni..postavio sam danas 6 stubova dimenzije su 3,80 x 3,10 m ..STubovi su hrastovi,daska nesto hrastova nesto bukova pa cu vidjeti kako da kujem mozda neke kosnike da ubacim za krov i pod još nisa mnista skontao koji pokrivač da li crijep ili lim ako ima neko nekih savjeta za drveni objekat da mi kaze dok nisam započeo dalje radit
Ako ima dovoljno visine i dovoljno strujanja vazduha ispod lima ne bi trebalo da bude problema, nadam se.
I ja sam planirao da objekat za ovce pokrijem limom ali ih neću ušuškavati, južna strana će biti uvek otvorena, samo ću deo gde se zimi jagnje malo zatvoriti.
Da li ima neko iskustva sa onim talasastim plocama, salonit mislim da se zovu?
Da li je tu moguce da se stvara kondenz, cena je isto kao i lim a slicno se postavlja?
Znaci opet isto, da bude veca visina krova i da se ostave otvori, samo da se stavi salonit.
Znaci ni za hranu (detelina) nije pametno da se stavi lim...
Kod mene je lim isto ali je objekat pravljen pre 15 god pa je mala visina, nisam ja pravio bilo bi drugacije...
Evo vec dva jutra unutra voda dole, silnu slamu sam stavljao i ne vredi. A ne smem puno da otvaram zbog promaje .