Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pozdrav. Imam jedno pitanje. Sta se desava kad se izlicitira drzavna parcela koju je komsija ili neko drugi prisvojio i nezakonito na "divlje" koristi vec godinama a i trenutno je izorana?
U nekim mestima ima i situacija da je na karti jedno,a na terenu totalna druga slika...sve se razlikuje...mislim da je BNS dobar primer iz neke price...pa ajde tu premeri...a za ono gore-Racunajte da mozda i "gore" jedan ciko sve to gleda...svako nacinjeno zlo se uz zivotu vrati duplo.kako sejes,tako ces i znjeti...uvek bilo i bice...Zavisi ko je onaj drugi,u susednom selu poznanik platio pretprošle godine 62000 i nikad u posed nije ušao,g.Mića A. je rekao NONO,pa imaj mu...
Komisija koja je vodila licitaciju je dužna po zakonu da vas uvede u posed a ako to nije u njihovoj moći oni obaveštavaju nadležnu inspekciju. Zakupnina vam ide od tada kada službeno budete uvedeni u posed.hmmm...lepo zvuci, ali da li je to tako lako izvodljivo u praksi? Sta ako bude nekog spora pa se oduzi godinama, i necu moci do tad da udjem u parcelu?
Kod nas ima takvih parcela oko stotinu od pola jutra do par jutara,uglavnom su vraćane90-tih ali ih ljudi nisu primili jer im je oduzeta 48 bolja zemlja i tako su ostale u posedu tadašnjeg PIK-a koji nije imao računa da ulazi na te male parcele pa su uglavnom zaposleni ušli bespravno u posed.onaj drugi je obican covek, nije biznismen , samo sto je znao gde se nalazi parcela pa je pre 15god usao i od tad redovno radi. Parcela nije velika oko 2ha.
Da li si pod ovim mislio da uknjizi tu izlicitiranu parcelu u trezoru u svoje gazdinstvo? Ili neko drugo knjizenje?U ugovoru stoji da imas pravo da se uknjizis na izlicitirano zemljiste, naravno i to uradi.
Pa ranije kad to pomenuh jednom, niko se ne javi sa problemom, cak je bilo i tvrdnji samo ti njega pusti da poseje i samo kreni u zetvu ne moze ti nista.Svuda je to problem.
Ovo nije drzavna zemlja nego Grmecova "firma u stecaju" i islo je svih 610Ha odjednom! Sta tu da traze paori???
Ma tih 610ha je u mnogo više od dve parcele.Ali bez obzira na broj parcela uzdavalo se sve u kompletu tj. jednom licu.Ti tu nisi imao šta da tražiš.Da znaš samo kakvi igrači nisu uspeli da uzmu tu zemlju pa bi se začudio.Ne sekirajte se mnogo.Biće sad Deltine (Miškovićeve)zemlje za uzeti bud zašto....Pa zar nije bilo 610 h u 2 parcele?Posto sam i ja nesto bio zainteresovan ali sam odustao iz licnih razloga...
Pa dragane nisu valjda svi Padinci tako vredni da rade nocu,skido si kukuruz u isto vreme kad i ja u prvoj duzi mozda se secas?Toje bilo o pravo podne ,daje bilo problema tacno je al znam neke dasu placali zakup te zemlje nekom vasem koji je radio tu papirologiju u zadruzi tako da bilo je svaceg muckali su svi mada jos se mucka jedan licitira i da drugom u podzakup manje parcele itd..al staces takva su vremenaJa imam pored moje parcele jednu takvu a nisam ni znao daje drzavna samo ove zadnje 3-4god vidim uvek drugi gazda radi17 parcele sto sam prosle godine uzeo od drzave, pola su radili padincani a pola vladimirovcani, naravno na divlje!
izveo geometra (nije bila mala cifra posto se radilo o 17 parcela, al nije bilo drugog izbora) pobo table sa br.tel. kad na prolece poceli da dolaze svaki drugi dan da vide sta je sad to, pa oni to rade 20god. sad je nasao neko da ih dira!!!
lako sam ja to najurio, al ima jedan veci problem?
kad neznas ko ti radi zemlju, ja radim danju oni rade nocu i zna se scenario, ako ne pozuris sa vrsidbom ode sve u pm.