Izdavanje državne zemlje u zakup

Kod nas je covek uzeo 80 hektara po 4500 din po hektaru.A to je slicne zemlja kao i Miloseva.
Je l' neko od Progaraca ili sa strane. Ja drzavnu zemlju u nasem ataru ne bih uzeo ni dzabe. Od kad ja idem u potes, a to je odkad znam za sebe nikad nisam video da je Lestanska bara komplet preorana. Ljudi mi uopste nisu jasni, ocigledno da ja ne znam sta oni znaju, kad se u tako nesto upustaju.

Počelo javno nadmetanje za državno zemljište

Danas je zgradi opštine Pećinci održan prvi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Pećinci, u Katastarskim opštinama Ašanja, Kupinovo i Obrež.
U Ašanji je ponuđeno oko 500 hektara, u Kupinovu oko 2 hektara i u Obrezu oko 154 hektara poljoprivrednog zemljišta.
Prosečne početne cene zakupa oranica u ove tri katastarske opštine su se kretale od 6 hiljada do 10 hiljada, u zavisnosti od kvaliteta zemljišta, a najveća izlicitirana cena je u KO Ašanja 45.000 po hektaru, izjavio je Draško Konjević, predsednik Komisije za sprovodjenje postupka javnog nadmetanja.
„Današnja licitacija je protekla u najboljem redu. Najniža cena je izlicitarana u katastarskoj opštini Obrež. Za drugi krug nadmetanja je ostalo 10 parcela u Ašanji i 5 u Obrežu, dok za zemljište u Kupinovu nije bilo zainteresovanih ponuđača, tako da zemljište u ovoj katastarskoj opštini nije ni bilo predmet javnog nadmetanja“ – izjavio je Draško Konjević.
IZVESTAJ JE OD 27.11.2012

- - - - - - - - - -

[h=2]Nastavljeno nadmetanje za državno zemljište[/h]

Danas je u Pećincima nastavljeno javno nadmetanje za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u katastarskim opštinama Deč, Donji Tovarnik, Pećinci i Ogar. Za razliku od jučerašnjeg dana kada je najveća postignuta cena zakupa dostigla 45 hiljada po hektaru za zemljište u Ašanji, ponuđene površine danas su uzete u zakup po početnim cenama koje su se kretale od 9 do 12.000 hiljada.
„Iz javnog nadmetanja izuzete su tri parcele u Pećincima, koje su u postupku povraćaja crkvenoj pravoslavnoj opštini Pećinci, a za zemljište u Ogaru danas nije bilo zainteresovanih ponuđača” - izjavio je Draško Konjević predsednik Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja.
Poljoprivrednici će sutra, trećeg dana javnog nadmetanja, licitirati za obradive površine u katastarskim opštinama Karlovčić, Sremski Mihaljevci i Prhovo.
IZVESTAJ OD 28.11.2012

tamara1611 Alavi su izlazili za po 2 gazdinstva i uzimali 100+ hektara,i terali na lepe cifre zemlju,ja da nisam mogao po pocetnoj ne bih je ni uzeo,a oni sto su platili videce kako ce izvuci to...Tako da nepricajte,nesto sto ne znate i ne pravite se pametni....:ppozdrav:

a danas cujem da je za sibacku zemlju cifra dogurala do 65000 ::novac:: po hektaru

Opet greska Novice maksimalna cena u Sibacu je bila 24,47 he x 65000,00 po he.
11,84 he x 51500,00 po he.

32,94 he x 49500,00 po he.
11,57 he x 42500,00 po he.
A ko je kupio videcemo uskoro kad dodju traktori da oru jer ovaj koji je licitiro je neciji PIJUN za sebe je nije uzeo sigurno!

Poljoprivredno preduzeće Grmeč iz Krajišnika izdaje u zakup 610ha obradivog zemljišta.Oni su u stečaju pa izdaju svoju zemlju u vlasništvu.Ponude su zatvorene i ne mogu biti manje od 300evra/ha.Nikakvih ograničenja nema kao ni uslova sem depozita od 2mil dinara.Zemlja je bar koliko ja znam jedna od boljih na nivou cele Vojvodine.Oglas je izašao u listu Zrenjanin.
Eto ako ima zainteresovanih neka se prijave.

List Zrenjanin koji izlazi petkom.
Eto da smo neki normalan narod trebalo bi se udružiti nas par i probati uzeti u zakup.

List Zrenjanin koji izlazi petkom.
Eto da smo neki normalan narod trebalo bi se udružiti nas par i probati uzeti u zakup.
Ako se pojave sa ponudama od 450 po ha kao ovi momci iz Vrbasa sto uzese 900ha Melenacku zemlju tesko ce bilo ko tu od manjih imati sta da trazi. Siguno ce doci Mk jer su u Melencima bili i ponudili 430e

evo sada grme traktori sa strane i rade drzavnu zemlju,a za dogovor za licitaciju pricaju posteni ljudi...Sada da ima zakona kao sto nema,odma prijave....

Nazad
Vrh