Izdavanje državne zemlje u zakup

Kada je prva licitacija bila dotični je u ime agroživa uzeo svu zemlju u našem ataru na pravo preče.
Sada me baš zanima šta je naumoi ispašće da su njegovi predhodnici na mestu predsednika komisije bili amateri.

to je njegovo maslo da nam pocetna cena 350e, al eto nije uspeo, mada je i ovo jedna od vecih cena u srbiji, sobzirom na klasu zemlje, ova nasa je 5-6-7klase a nije malo 26 000din

Kako citam prethodne postove onda su poljoprivrednici u vecini sela Zrenjainske opstine dobro prosli, vecina parcela je uzeta po pocetnoj ceni , gde se za prvu klasu zemlje placalo 25000din. Ali naravno muka je velika bila dogovoriti se sa nekim usijanim glavama. Konkretno svaki ucesnik je odprilike dobio 12ha po gazdinstvu ( bilo je i onih koji su bili i sa vise gazdinstava pa su dobili 50 ha zemlje na ime 4 gazdinstva ali mislim da cemo sledeci put i to resiti pa nece vise ni toga biti). Mada evo juce cujem da su neki Vrbascani uzeli zemlju prosle nedelje po 451e po ha u ataru sela Melence ,pri cemu od 900 i kusur ha, nista nije uzorano, zele da seju repu, a samo 350 ha je u tablama , ostalo su njive po ataru koje su poprlicno usitnjene. Srecnom im bilo!!!!

Danas izlicitirao 62hektra na tri godine po 11000din,4,5,6,7 klasa s tim da sedme klase ima 15hektara .....Inace cene na licitaciji su isle za istu ovakvu zemlju od 11000 do 44500,alavost ne prestaje .....

Možda su kod njih tolike table koje idu na licitaciju. Ne razumem zašto se etiketiraju ljudi pre nego što se saznaju sve činjenice...

NEMOJTE da pricate (S....E) nepoznajete coveka a i ne znate o kakvoj se alavosti prica.Covek se genaracijama bavi poljoprivradom i pati se.Sada je dosao do tog trenutka kada moze da izlicitira tu kolicinu zemlje od jednom.Lopovi i prevaranti sve uzmu.

mislis da je malo 62ha?

Ne, ali ne znam ni kako su isparcelisane table kod njih. Kod nas je državna zemlja bila izdeljena na parcele prosečne veličine 35-40 ha, ali bilo je i većih, čak i većih od 100 ha. Otkud ja znam da i kod njega nisu parcele tolike veličine i da je čovek redovno izlicitirao parcelu. Možda jeste, a možda i nije, uglavnom dok ne znam sve činjenice neću nikog unapred osuđivati!

nije mnogo ni 100h ako je sporazumno...
a ako neko kaze ja hocu 40h i ne interesuje me za ostale, e to je za osudu i takvi ljudi su neizmerljivo poremeceni...

a ovi 62h mi ne ulivaju neko poverenje sto se tice kvaliteta, jel je uzeo po pocetnoj ceni od 11 000din, sto je u ovom trenutku jako niska cena,a na ostalim parcelama je bilo nagurivanje preko 40 000din...

Nazad
Vrh