mladen87
Član
i meni su tako objasnili!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tacno tako,nema nacina,ja nisam imao zemlje na svom imenu a nosilac sam poljop.gazdinstva i uplacujem Pio,jer imam ugovor o zakupu,u poreskoj mi je receno kada sam isao da se prijavim da sam automatski usao u sistem kada sam sklopio prvi ugovor,a da ce se on prekinuti kada mi svi ugovori isteknu(ako u mejuvremenu ne budem imao zemlju na svom imenu)a sada posto je imam jedini nacin je,da li da je prodam,ili prepisem nekom,(ugovor o poklonu)a ako to ne uradim i zaposlim se,pa dobijem(dam) otkaz,automatski me opet vracaju u sistem preko zemlje.Tako da je najbezbedniji nacin da se izadje iz sistema,da se ode kod Kiss Roberta u komsilukBio sam u ZR u PIO fondu kod pravnika i ovako mi je rečeno:Iz PIO preko poljoprivrede se može izaći samo na dva načina.Jedan je da umreš ,a drugi je da nađeš posao i da te prijave na puno radno vreme.Kada doneseš prijavu od neke firme da te zapošljava odmah popunjavaš odjavu sa PIO preko zemlje.
Ja sam lepo pitao i rekao da supruga nema zemlje u vlasništvu i da je ugovor o zakupu sa kojim je pokrenut PIO istekao.Pokazali su mi papir sa članovima zakona po kojem to nije osnov gašenja PIO.Još mi je napomenuo da tog momenta kada joj istekne ugovor sa firmom PIO preko zemlje se automatski nastavlja i važi za najstariji osnov osiguranja.
E sad ti načini koje vi znate....
Apsolutno tako i nikako drugačije.Ako imam prava na 150ha(sa tri gazdinstva) ,a tražim 50ha mogu se nečemu i nadati.Ukoliko se prijavim samo sa jednim gazdinstvom i pravom na 50 ha šta da očekujem?U svakom slučaju sa tri gazdinstva ima mesta i da se teraju cene i zbog tog se uvek nudi neki sporazum.Ako sam te shvatio , hoces da sa 3 aktivna gazdinstva imas bolju poziciju u dogovorima pre licitacije sa lokalnim mocnicima?