Paracinac83
Član
Koju to subvenciju odbijas?
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pravo preceg ne znaci da ces je i dobiti.Ja sam uzeo prosle godine 110 ha i niko nije pominjao otkup, samo da cemo nakon 15 godina imati pravo preceg zakupa na jos 15.
Jel tek posle desete godine moze da se menja cena? Jel tako nesto pise u zakonu o poljoprivrednom zemljistu?Imamo zemjiste na visegodisnjem zakupu, gde se cena nije menjala godinama.. Prosle god, nam je drzava poslala aneks ugovora, na dupliranu cenu po ha, jer je umedjuvremenu cena po ha dostigla taj nivo u jednogodisnjim zakupima...Pitam se hoce li je isto tako i spustiti.. ukoliko ikad dodje do obaranja cena... u sta cisto sumnjam ...
A dal sa time stices uslov o raskidu ugovora?U ugovoru o zakupu drzavnog pise da ukoliko na trzistu dodje do promene cene zakupa zemljista moze doci do promene cene i zakupa cene u ugovoru
Ne znaci ali je veca verovatnoca... Pritom imam pravo i na oko 150ha drzavne zemlje na osnovu stocarstva koje nisam koristio... Tako da sam poprilicno siguran da cu je raditi dok budem imao volje za tim... Jedino ako ne rese da je prodaju...Pravo preceg ne znaci da ces je i dobiti.
Ima 900 ha drzavne zemlje u selu... Da celo selo podnese zahteve nema 900 uslovnih grla... Zemlja nam je losa stoci niko nece da robija, Beograd blizu svi se pozaposljavali ovo nece vise niko da radi... Ima 4 poljoprivrednika mladja od 40 godina u selu... Od tog samo ja profi, ostali su hobi jer su zaposleni...Ima pravo,al je pitanje koliko zemlje ima.
Da do 1945. Posle nacionalizovano i dato PKB-u na koriscenje, pa posle radio BD Agro i sad daju na licitaciju...Surdonja jesu li tu nekada bili pašnjaci?