Izdavanje državne zemlje u zakup

Nemamo mi Milosa Obilica, koji bi upalio zrtvovao se za narod. Taj Milos bi otisao u zatvor i niko ga nebi branio. Prosla su ta vremena, ovo je vreme sibicera, prevaranata i kukavica. Par sela koja se naseljena licanima Backi Brestovac, Prigrevica, Kljajicevo jako ih postujem sto su slozni i sto to kod njih ne bi proslo. Kod nas lala sve moze, samo nemoj jako udariti da nas ne boli bas puno, a po malo mozes trpicemo.

Nemamo mi Milosa Obilica, koji bi upalio zrtvovao se za narod. Taj Milos bi otisao u zatvor i niko ga nebi branio. Prosla su ta vremena, ovo je vreme sibicera, prevaranata i kukavica. Par sela koja se naseljena licanima Backi Brestovac, Prigrevica, Kljajicevo jako ih postujem sto su slozni i sto to kod njih ne bi proslo. Kod nas lala sve moze, samo nemoj jako udariti da nas ne boli bas puno, a po malo mozes trpicemo.

Slažem se sa svim izrečenim ali ... Na svu sreću Ličanima i Kordunašima posle rata nisu oduzimali imovinu, ljude terali u zatvor i smrt a decu ostavljali gladnu. Veliki broj Lala još uvek pamti teror i represiju kojem su posle rata bili izloženi i zato puštaju i trpe da ih po malo udaraju. Računaju samo da glava ostane na ramenu i to sve u svojoj rodjenoj državi. Moje babe i dede na žalost više nisu živi ali ja nikada neću zaboraviti njihove priče o prinudnom otkupu i obavezi, umrli su a nisu se oslobodili tih strahova. Na sreću otac mi je još uvek živ i često nam iznova govori o tom vremenu.

Ne zaboravite da uvek jaci ker je**. Samo sto vise nisu jaci oni koji su to bili do pre par godina, a secam se dosta ljudi i uzivo i po forumu koji su se busali na fazon kako su oni superiorni kad rade drzavnu zemlju(govorim o ljudima koji su olako dosli do te zemlje i sebe nazivali sposobnima i kako znaju rupe u zakonu i muljali na sve strane), sad kad su potisnuti sad bi na pravdu da se ide.
Cast izuzecima. :ppozdrav:

DR.I
Ono vreme je bilo tesko, ali ljudi su imali volju,zelju i motov da nastave dalje i dignu domacinstvo iz pepela
ali sad nama sleduje jos gore....
deca ce nam pobeci odavde, ostace ognjista pusta

Baš tako, jasno mi je ali osim žaljenja teško da nešto više može da se učini. Odavno sam objasnio roditeljima da se samnom naše 200+ godina staro gazdinstvo završava i pomirili su se s tim. Moj sin će na žalost sasvim izvesno stvarati porodicu u nekoj drugoj državi i baviti se ko zna čim.

Pa sto onda svi kukate kako nam otese zemlju svi bi nesto ali niko guzicom da mrdne i da uvek neko drugi to uradi da se neki nebi ukaljali i da bi Boze zdravlja licitirali tu zemlju kada bi oterali te tajkune?Koliko vidim ovde ima dosta njih kojima ovako stanje odgovara pa nemojte ljudi onda ni pisati eto bolje da predjemo tamo na temu ''otvaranje i zatvaranje brazde u 4 prohoda'' nego ovde da mlatimo praznu slamu!Otpor treba pruziti pa makar im i gume izduvavali ali otpor je otpor bitno je da vide i uvide da ih narod ne podrzava,a svako cutanje i branjenje istih je znak da nam je sve potaman i da ih podrzavamo u njihovom delu!
A sto se tice osiguranja od paljevine pa ni to ne ide do veka posle dve tri paljevine ni osiguravajuce kuce nece vise da osiguravaju jel niko nije lud da gubi pare!Bilo je kod nas jedno vreme moda kupe auto osiguraju kasko pa onda ga potpali i naplate osiguranje i kupe drugi bolji. I tako dodje jedan lik kupio na nekoj licitaciji neki direktorski auto ali dusa mu u nosu i osigura ga on i tako jednu noc ga potpalio u nadi jel te da uzme te puste novce od osiguranja i dodju neke cike inspektori iz NS sreza pregledaju islikaju i na kraju vele oni njemu jeli momak pa sta ti mislis da smo mi ovce pa vas grad je po broju paljevina br.1 u Srbiji i tako osta on i bez auta i bez kola i evo od kad je to bilo ima 7-8g od tada samo je jedan auto zapaljen ali to u vidu neke osvete!Tako da to tako ide svi bi osiguravali psenice i kukuruze od paljevine i sami ih palili pa naplacivali osiguranja sto bi ove godine bilo mnogo isplativije od kosenja ove bede sto smo imali!
Aj vidimo se u drugoj temi pametnijoj od ove!:ppozdrav:

Mnogi svašta pišu ovde a prvi bi da imaju mogućnost uzeli neku zemlju u zakup samo za SEBE,gazili bi komšiju malog sa IMT-Om...uzeli bi po svaku cenu samo da neko od komšija ne bi.Da vidim ovde na forumu kad bi neko imao mogućnost da uzme 100kj u zakup dali bi u selu zvao ljude i rekao ajde da podelimo???

Naravno da ne bi zvao kao ni svako iole normalan.Drugo je državna zemlja.Ona je svih nas i svi imamo isto pravo na nju.Što lepo nisu podelili po 20-30ha svakom gazdinstvu koje je zainteresovano i to na 30 god uz određene uslove?Sve što preostane nek daju i Turcinu Muratu ili Svabi Hitleru.

Ma u suštini najteže će biti velikim gazdama koji su mnogo državne radili.Onda će oni krenuti na preotimanje privatnih zakupa pa će onda biti teško i malima.Sve je to jedno kolo gde veći gazi manjeg.

Jeste ali da ce goreti nesto to je sigurno... Makar kaljeva u srednjoj sobi... Ljudi ako ste svesni sebe trgnite se i dajte da se bagra skida sa nasih ledja ili paliti useve kad bude kasno ili necije kravate navreme... Kolko god da je narod ovaki ili onaki na moze zato vlast da si da za pravo da nas sve osisa kao ovce i na zemlji koja je tu vekovima i zbog koje su nasi stari dosli ovamo o svasta trpili fa se nas sas odstrani. To se mora resavati. Pa ako mi sa zenama i decom u ovim selima nismo najbolji investitori onda niko nikad biti nece.

Sve cemo mi resiti tek kada ode sva zemlja a dotle mozemo smo da sedimo i pisemo po forumu sta bi bilo kad bi bilo a vreme prolazi zemlja odlazi.Nema to vise ko da krene i pokrene sve velikima je dobro malog ko pita itd nemam vise zivaca da pisem i gledam propast svakog od nas

Šta vam je ljudi državnu zemlju posle izbora preuzli naprednjaci,a do tada radili žuti i šta se promenilo ma kako ko glasao,ja nisam ni za jedne.Nisu je naprednjaci na licitaciji ponudili pod fer uslovima običnom paoru nego su nastaviloi praksu Žutih sjaši kurta uzjaši murta i naravno naplaćivanje starih dugova...smeće obično i ona i ova vlast SMEĆE...Ovo pišem jer sam hteo da uzmem nekih 12 kj uz mene tj moju njivu pa da spojim hteo sam na licitaciju itd raspitivao se u opštini i uvek sam nailazio... znate nema još licitacije,cene su astronomske itd a zemlju stalno neko radio...

Za vreme zutih kada su kupovani PIK-ovi od strane tajkuna (naravno nelegalno) I neka drzavna zemlja je preimenovana uz tu pikovu zemlju pa je presla u privatno vlasnistvo, tu se i mnogi direktori tih firmi oparili i odskocili, ima i na ovom forumu takvih samo pametno cute :ppozdrav: Ali to je sve normalno kod nas!
Ma Stambolic je kriv za sve, jebo ga Milosevic, bili bi mala Svajcarska.

Nazad
Vrh