Izdavanje državne zemlje u zakup

Zasto bih neko, priznao neciju investiciju na drzavnoj zemlji.
Za par godina docicemo da jedni te isti obradjuju zemlju, a ostali ne mogu licitirati istu.

Ako je poenta, zasto se pojedinci bune kada ne izlicitiraju ili kada neki baja uleti pre njih na njivu?
Stigao pre devojci, a dali je on isao precicom,,,, to je druga tema.

Ti se uvek plasis da ti neko nestu oduzima!
Te nisi imao daha od subvencija i bio si protiv skoro svakog vida subvencionisanja, te protiv Pokrajne Vojvodine sto daje povracaje starijim licama koji su dali zemlju u zakup ili bilo kakvog drugog podsticaja a sad i protiv neke investicije na drzavnoj zemlji jer ne mozes licno da je ti licitiras!
Stekne se jak utisak da si "Mrgut" i da ti celo okruzenje smeta! Zar bi bio vise zadovoljan da sutra ulaze neki stranci na toj drzavnoj zemlji koju ce da otkupe za vecnost?!!!

Varas se u proceni. Uvek realno sagledavam situaciju. Pisem ono sto mislim, a mogu ti reci da tako misli bar 3\4 foruma, ali nece
Da iznese svoje neslaganje sa par pojedinaca.
Lepo sam napisao "Kako ce tu zemlju izlicitirati za recimo 4 godine neko drugi, ako neko na toj tudjoj zemlji izbusi bunar?
Valjda treba jos neko da zivi od te zemlje. Niko vam nije kriv sto su vam dedovi bili sleparija i nisu vam ostavili onoliko koliko vam treba.

Varas se u proceni. Uvek realno sagledavam situaciju. Pisem ono sto mislim, a mogu ti reci da tako misli bar 3\4 foruma, ali nece
Da iznese svoje neslaganje sa par pojedinaca.
Lepo sam napisao "Kako ce tu zemlju izlicitirati za recimo 4 godine neko drugi, ako neko na toj tudjoj zemlji izbusi bunar?
Valjda treba jos neko da zivi od te zemlje. Niko vam nije kriv sto su vam dedovi bili sleparija i nisu vam ostavili onoliko koliko vam treba.
Pre svega ja ne radim drzavno zemljiste, a nesto mi ne pada na pamet da obradjujem te teske nase ritove gde je drz. zemlja, a svoju imam hvala Bogu podosta a zakupa od fizckih lica takodje imam dovoljno koliko za sad sa mojim masinerijama mogu da obradim!
To tvoje realno sagledavanje je iz tvoje tacke gledista i nije bas na mestu!
Nisi mi rekao ako uzima zemlju Kostic ili neki nasi drugi veliki igraci, da ih ne nabrojim, ili neki stranci, ko ce njih naterati da izlaze posle 3 ili 4 god???!!!

O tim velikim igracima nije uopste bilo reci. Za to sam da svi budu ravnopravni. Ali kada mali tako vode neku svoju politiku, mogu zamisliti tek velike kako razmisljaju. Nisam licno mislio na tebe, mada se ti uvek nadjes prozvan, verovatno se pronadjes u nekoj recenici. ??????

O tim velikim igracima nije uopste bilo reci. Za to sam da svi budu ravnopravni. Ali kada mali tako vode neku svoju politiku, mogu zamisliti tek velike kako razmisljaju. Nisam licno mislio na tebe, mada se ti uvek nadjes prozvan, verovatno se pronadjes u nekoj recenici. ������
Nasao-sam-se-prozvan-jer-si-se-na-pocetku-recenice-licno-meni-obratio!-Da-nisi-mislio-licno-na-mene-ne-bi-napisao-onda-"ko-vam-je-kriv"-vec-ko-im-je-kriv!!!

Da sam licno na tebe mislio napisao bih KO TI JE KRIV. Mnogo si osetljiv, brzo ti emocije prorade. :osmeh:

Da te podstaknem na "ozbiljno raspitivanje u ministarstvu" navešću ti reči nekog iz stručne službe: "Ljudi, 1 ha voćnjaka je ozbiljna investicija, priprema, sadnice, potpora, zalivni sistem, protivgradna mreža, pesticidi, herbicidi, prihrana, pa to može da ide u 100. 000 EURa !"

Nešta mi se vrti po sećanju da je Miškovića onaj njegov jabučar koštao oko 70.000 po ha iako se po štampi frljaju sa 40 miliona uloženih u 400 hektara.

Poslednja izmena:
Porediti babe i zabe nije isto.Analiza zemlje nije skupa,razmeravanje radim sam,ukoliko treba nekog djubriva dodati ne moze biti Bog zna sta.Obradu cu uraditi sam.Busenje rupa cu uraditi sam jer imamo traktrosku busilicu u lovackom udruzenju.Sadnice lesnika nisu skupe toliko da to ne mogu izfinansirati jer bi se one fakticki dobile zbog ugovaranja prozvodnje.
Sto se bunara tice trebace po meni dva.U selu imam dve firme koje ih buse.To ne izadje skupo jer kamena ovde nema.Ne kazem da je investicija mala ali ne bi sva pala na mene vecdeo preuzima i firma sa kojom bih sklapao ugovor.
Zlo je sto prvo ljudi medju nama odmah traze i likuju da ne uspes vec na pocetku.Ne mogu da docekaju da propadnes pre pocetka.....

diklofen da li je to pametno raditi na drzavnoj zemlji koliko god da je ulog bio 5000din ili 5000000din po meni je jako veliki rizik ipak je to tudja zemlja?I lesnici su dugogodisnje biljke posto sam se i ja zainteresovao za sadnju istih opet raditi na tudjoj zemlji ne znam koliko je pametno pogotovo u ovoj banana drzavi.

Pa u biznis planu se navodi i dokumentuje max eksplatacioni vek odredjene kulture.Na osnovu toga se trazi dugogodisnji zakup.
A sta mislis kako je kad neko na drzavnom zemljistu izgradi farmu sa komplet infrastrukturom?

Pa u biznis planu se navodi i dokumentuje max eksplatacioni vek odredjene kulture.Na osnovu toga se trazi dugogodisnji zakup.
A sta mislis kako je kad neko na drzavnom zemljistu izgradi farmu sa komplet infrastrukturom?

Nemoj ti sa tim da se meriš,taj pere pare i malo je krući igrač.
I ja bih ti preporučio da investiraš na svojoj zemlji ako je imaš.
Sa državne zemlje mogu da te skinu za tren a dok ti dokažeš da nisi zec...

@Diklofen

Dodati đubrivo košta, razmeriti košta, bušiti rupe košta, držati sadnicu dok je drugi gazi oko korena košta.... sve košta i sve ide u biznis plan i sve je to ulaganje !!!

E sad, ako središ da minimalno košta to znači da si dobar "gazda", tj. predzetnik-privrednik, no to se u biznis planu ne pominje.

Predugovor ili ugovorena proizvodnja teraju vodu na tvoju vodenicu. Sasvim svejedno ko tu daje pare ili materijal, ti si onaj koji to može obezbediti i realizovat i koji traži od države zemlju !!!

Mala firma potpiše sa "Termoelektranom Nikola Tesla Obrenovac" ugovor o moleraju. Nema banke koja neće odobriti kredit, na osnovu tog ugovora, za nabavku repromaterijala i alata za taj posao. Tako je i sa državom.

Razlika između "malog" i " velikog" je u pristupu.

Aj sa srećom.

Други круг јавне лицитације државног земљишта на територији општине Кањижа

Расписан је оглас за јавну лицитацију у другом кругу за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у Општини Кањижа по програму 2016. г. у следећим катастарским општинама: Хоргош, Мале Пијаце, Ором, Трешњевац, Велебит, Кањижа, Мартонош, Адорјан.

Услови за пријављивање: правно и физичко лице које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу најмање три године и уплатио је депозит од 20 % почетне цене.

Обилазак пољопривредног земљишта одржаће се:

КО Хоргош, КО Мале Пијаце и КО Мартонош: дана 20.12.2016. г. од 9,00 до 13,00 часова

КО Кањижа, КО Велебит и КО Адорјан: дана 21.12.2016. г. од 9,00 до 13,00 часова

КО Трешњевац и КО Ором: дана 22.12.2016. г. од 9,00 до 13,00 часова

Жељу за обилазак терена обавезно треба пријавити дан раније код Бохата Јожефа на тел. бр. 063-891-5303.

Рок за подношење пријаве са документацијом је до 12.00 часова до 26.12.2016. године.

Јавно надметање одржаће се у згради Општине Кањижа дана 27.12.2016. године са почетком у 10,00 часова за све катастарске општине.

За додатне информације може се обратити млађем Бимбо Михаљу на телефон бр.: 064/8062121 или 024/875-166 локал 242.

Текст огласа и остали документи могу се преузети овде:

Оглас Пријавни формулар Парцеларник

Мапе:

Adorjan Horgos-1 Horgos-2 Horgos-3 Kanjiza-1 Kanjiza-2 Male Pijace-1 Male Pijace-2 Martonos-1 Martonos-2 Martonos-3 Orom-1 Orom-2 Tresnjevac-1 Tresnjevac-2 Velebit

Nazad
Vrh