Izdavanje državne zemlje u zakup

Joj ovde svasta cuti mozes,uzimaju jedni rade drugi i sta nista ,eto sta ,zemlja je uzeta date pare i drzavu nista vise ne zanima ni ko je uzeo ni ko radi ili ne,samo da je placeno.

A sta cemo sa lokalnim alavim ratarima koji imaju korumpirane ljude u komisiji za podelu zemlje,znam dosta ljudi koji su morali tim istim ratarima da daju na koriscenje 50% zemlje koja im sleduje na farmu i da biraju parcele gde zele dobiti. A mi koji nismo usli u dil sa njima,bili smo pokradeni u kolicini dobijenih ha i baceni na najdalje moguce parcele po mogucstvu spiceve ,klinove i raznih oblika njive.

Poslednja izmena:
Kod nas je bilo doduse na 2013.god da na laznu adresu idu na licitaciju i to im se prizna,a inspektorka se pravi luda kao ona je uradila sta treba nego ovi sto su vise od nje ne rade nista.

A sta cemo sa lokalnim alavim ratarima koji imaju korumpirane ljude u komisiji za podelu zemlje,znam dosta ljudi koji su morali tim istim ratarima da daju na koriscenje 50% zemlje koja im sleduje na farmu i da biraju parcele gde zele dobiti. A mi koji nismo usli u dil sa njima,bili smo pokradeni u kolicini dobijenih ha i baceni na najdalje moguce parcele po mogucstvu spiceve ,klinove i raznih oblika njive.
nemoj vise da brines.pravo preceg po novom nece niko ispuniti pa tako ni lokalni prevaranti nemogu tlaciti i otimati od stocara.sve na licitaciju pa oci u oci.ko da vise neka radi.to je i posteno.

Kod nas mnogi ispusili po pravu precega dobili zemlju kada su otisli da je geometrisu i oru ono vec uzorano dosle neke baje sa strane i uzurpirale pola zemlje.

Tomo zna li se kad će kod nas nadmetanje za onu crkavicu što je preostala

Pre januara nece posto tek sada stizu ugovori stocarima,a odma su pocele i zalbe od istih da pristizu dok se to sa njima resi onda tek mi dolazimo ratari na red za licitaciju.Posto ide nova godina i praznici znaci tek u februaru mozes ocekivati mada mi iz Vrbasa imamo pusionu od jedva 270ha 130ha je uzurpirano i o tome svi cute i zato odugovlace sa licitacijom da bi prikrili to.I ako bude u februaru vredi li je u opste uzeti kada su svi sejali repu i kukuruz sta onda sejati jos u pitanju proletnje oranje?

Moze li neko ko radi u zakup odredjenu drzavnu parcelu da na njoj izbusi bunar i trazi da je od tad radi po pravu preceg na osnovu tog bunara tj. sistema za navodnjavanje?
Dajte nesto konkretno.Nemojte te rekla kazala u onom selu.

Kad sam pitao odgovor je bio da ne moze bez saglasnosti Ministarstva da bilo sta menjas na parceli, a posle nisam ulazio dalje da li moze i kako se dobija ta saglasnost...

A da bi dobio tu saglasnost potreban ti je ugovor o višegodišnjem zakupu.

Ako imaš dobru poslovnu ideju, osnuj doo i traži zemlju kao investitor.

Ti si ozbiljan privrednik, što da ne, pogazi bandite prevarantske.

Pa da bi bio investitor ulaganje mora biti odredjena cifra koju ja nemam niti mogu imati.Ja sam mislio da sadim 7ha lesnika.To izgleda nas obicne nece da dohvati.

Nazad
Vrh