Izdavanje državne zemlje u zakup

Pa nasilan nisam,a sad glup mozda malo i jesam.
Mrksic iz Itebeja i Stupar iz BG znaju kako je kad im gore njive.I to table od 50-70ha.
Ponekad se prosto zacudim kako nekome kad prekipi menja narav i cud.
Takvih cuda i sranja ce biti sve vise jer je egzistencija malih ratara, kojima se proizvodnja delom oslanjala na posteno placen drzavni zakup,ugrozena.Kada se pomisli na svoju decu i da su ona u bilo cemu ugrozena tudja deca se ne gledaju.

Jeste tako, ali vise postizes ako uspes da uplatis depozit za sve parcele da dobijes nesto po pocetnoj ceni tj. da te "puste" ,nego da im nabijas ili uzimas tolike table da bi ih na kraju radio za dz ili minus.

U celoj toj prici sam ja sto bi rekli nebitan lik.Njih vise boli jedna crvena nego mene.Pre se i moglo tako kako ti kazes ali vise ne.Stocari uzeli zemlju.Ostao vrlo malo.Gazde u kreditima i moraju da uposle radnike i masine.Joj ima tu svasta.
Ej evo sad cekam da mi dodje Uros Davidovic da dam izjavu.Bas na ovu temu: Tenis+pravo preceg=ratari duplo golo.

North, nisi u pravu, nije to dobar pristup, oni biju, a ja molim prestanite...

Jednom kad im se nabije cena, sledeći put se neće kačiti... Naročito je dobro vreme sada za taj vid borbe, jer su zakupi na godinu dana.

A paljivine mi se baš i ne sviđaju, lako se otmu kontroli pa stradaju i kakvi siromašni nesretnici. Ono armiranje mi daleko gotivnije haha...

Ja mislim da tudja ruka svrab ne češe, dotični uspešni ,veliki -profi poljoprivrednici su se prožgadili , zinulo im **greška , pokvarili su se i kao ljudi , ali nije to samo sa njima slučaj, tako je i sa biznismenima ,tajkunima, mafijašima, .reciti mi ko je sam stao i rekao dosta mi je.sad ću malo da uživam i pustim druge .......1 od 1000, to je ljudska proroda a to se rešava samo kad mora glava da padne.a pošto živimo u tkz civilizacijiskom i zakonom uredjenom svetu mi po prirodi obični seljaci smo bojažljivi, obazrivi , i mislimo na posledice, inače kod nekog drugog bi odavno pala glava sa ramena , e kad to dodje na red biće promena , znači divlji zapad .ali hoće li to ili ne......znači novac i moć čine čuda, ko zna kakvi bi mi bili da imamo tu moć .ko zna!?

Poslednja izmena:
Sta reci pa nije tesko biti pametan u ovom slucaju.Moramo prvo da znamo od koga je dobio ogroman kredit odnosno ko ima deo vlasnostva njegove firme.

Kod nas opet nema zemlje za licitaciju, malo nasi stocari, a sve ostalo pokupio pilicar iz Dobrice koji daje u pod zakup i opet veci igraci u igri...Ovo pravo preceg zakupa ce stvarno unaprediti nase stocarstvo i nase seljake :bravo:

cast izuzecima. trebala bi drzava malo da poradi na tome kako neko moze na papirima da nekom plati usluge za sve operacije i da mu se to isplati... malo je naivno...

Koja drzava ?! :haha: Nije naivno nego je namerno tako, i nije namesteno za lokalnog pilicara nego za Matijevica i td. podugacka je lista tih koji ih placaju da preve to sto prave, a ovi lokalni samo koriste...To bi se lako resilo limitom lupam 50-100h kad bi bila stvarna namera da se unapredi stocarstvo u porodicnim gazdinstvima, al to nije poenta nego je poenta Matijevic, Almex!!!
Nema ko da se buni protiv ove masinerije, a bice nam i gore za koju godinu :ppozdrav:
Ova drzava nikad nije bila na nasu stranu niti ce ikad biti, jer kad se menja vlast neko tu opoziciju mora da finansira, a kad dodju na vlast kroz zakone se vreca finansijerima.

Nazad
Vrh