Izdavanje državne zemlje u zakup

U svakom mestu izgleda ista prica, rade velikani nikome nista ne placaju i drzava ih casti na kraju, e politiko drzave srbije.

Mojne se tripujete ljudi. Oni su samo grupa nasilnika koja je pokušala da protivpravno stekne imovinsku korist.

Jeste vlada donela nezakonitu odluku, ali oni nisu ustali protiv nezakonite odluke već su pokušali da je preokrenu u svoju korist što dokazuju i njihove izjave da su hteli da tu zemlju podeli 30ak gazdinstava iz sela, a i novinska pisanja da onaj koji nije osuđen uzurpira ili pokušava da uzurpira državnu zemlju.

@Neco

Hvala za video. Upotpunjuje informaciju o stvarnom zbivanju.

A sta su drugo nego uzurpatori? Pa jel to njihova dedovina/nasledstvo da oni zauzimaju? Ocigledno je da je ovde borba za licni interes izmedju odredjenih seljaka i onih koji su ovu zemlju ranije obradjivali.

Po tvojoj logici sta onda treba da rade seljaci kojima dedovina jos nije vracena i koji posmatraju kako iz godine u godinu njihovu zemlju rade i zakupljuju lokalni jaci seljaci i mali stranacki tajkuni?

Na isti nacin da udju u posed na svoju imovinu jer eto drzava ne poznaje zakon sem zakon jaceg!
Juce sam dobio informaciju da su se poljoprivrednici u Kuli dogovorili medjusobno podelili drzavnu zemlju i svi slozno je uzurpirali!Kad vec drugacije ne moze onda najbolje tako da se ljudski dogovore i podele ako je istina lep primer i za svaku pohvalu!:bravo:

Na isti nacin da udju u posed na svoju imovinu jer eto drzava ne poznaje zakon sem zakon jaceg!
Juce sam dobio informaciju da su se poljoprivrednici u Kuli dogovorili medjusobno podelili drzavnu zemlju i svi slozno je uzurpirali!Kad vec drugacije ne moze onda najbolje tako da se ljudski dogovore i podele ako je istina lep primer i za svaku pohvalu!:bravo:

To je najbolje i najednostavnije resenje. Ali i veoma retko gde se poljoprivrednici mogu dogovoriti.

Mojne se tripujete ljudi. Oni su samo grupa nasilnika koja je pokušala da protivpravno stekne imovinsku korist.

Jeste vlada donela nezakonitu odluku, ali oni nisu ustali protiv nezakonite odluke već su pokušali da je preokrenu u svoju korist što dokazuju i njihove izjave da su hteli da tu zemlju podeli 30ak gazdinstava iz sela, a i novinska pisanja da onaj koji nije osuđen uzurpira ili pokušava da uzurpira državnu zemlju.

@Neco

Hvala za video. Upotpunjuje informaciju o stvarnom zbivanju.
A zbog cega su ljudi spavali na toj isoj njivi mesec dana?Jer im se digao ku..rac da pobegnu od zena i da ko pustinjaci uzivaju u najgore doba u njivama?Nego protiv cega su se drugo borili nego protiv nakaradnog zakona donesenog u korist tajkuna?Jbt po tebi bolje zemlju dati nekom olosu i tajkunu nego da tu istu zemlju podele ljudi iz tog sela,opstine koji su na rubu existencije jer drugog nacina za prezivljavanje nema sem zemlje?Vec ako je ova jebena drzava stvorila sve te socijalne slucajeve pozatvaravsi im firme i radna mesta pa bar neka im se oduzi kroz drzavnu zemlju da im da sanse za opstanak,a ujedno legalnim i legitimnim izdavanjem te zemlje da dopune budzet opstine da bi i oni koji ne zive od zemlje imali bar neki vid pomoci?Ako ovo nije nasa dedovina svih nas ja neznam cija je onda za cega su onda koji moj ku..ac nasi pradedovi,dedovi,ocevi i ostala familija ginuli kroz vekove?I nije ovde vise borba za licni interes vec za existenciju da prezivis i prehranis porodicu!Jadan smo mi narod kada se medjusobno koljemo i pljujemo mesto da se slozimo i ujedinimo da bi nam bilo bolje!

- - - - - - - - - -

To je najbolje i najednostavnije resenje. Ali i veoma retko gde se poljoprivrednici mogu dogovoriti.
Lepo sam ja rekao da ce Sombor biti presedan i smernica za sva ostala zbivanja oko drzavne zemlje!Mnogo znam ali nesmem mnogo da pricam:osmeh:

A sta su drugo nego uzurpatori? Pa jel to njihova dedovina/nasledstvo da oni zauzimaju? Ocigledno je da je ovde borba za licni interes izmedju odredjenih seljaka i onih koji su ovu zemlju ranije obradjivali.

Po tvojoj logici sta onda treba da rade seljaci kojima dedovina jos nije vracena i koji posmatraju kako iz godine u godinu njihovu zemlju rade i zakupljuju lokalni jaci seljaci i mali stranacki tajkuni?
Nisu uzurpatori jer nisu nista ni uzorali niti usli u posed parcele. Sto se tice restitucije sigurno je da lokalnim jacim seljacima, a i onim manjim odgovara da se ona sprovede jer ce imati priliku da uzmu tu zemlju u zakup ili da je kupe.Zato sedi 1.

Za ovo "preko" osuđivanje i klevetu naših kolega treba odmah da se organizuju protesti

Poslednja izmena:

Ako ti nije jasno ti ljudi su cuvali tu zemlju do licitacije koja je odlagana u nedogled. Oni nisu usli da je oru sto su mogli nego su samo branuli drugima da to rade. Kako nisi komentarisao to sto su MUP na celu sa ministrom i svi mediji objavili da su to ljudi koji se na bave poljoprivredom i nemaju gazdinstva. Zar ti njihova domacinstva ne lice na dvorista obicnih poljoprivrednika ni nalik na tajkune ili tajkuncice???? Najlakse je lupati gluposti i jos se nadju dvojica pametnih koji podrze tvoj post.

Sta ce bit sa kucom.

Brate mili malo se osilili ,pa svi ti takvi imaju politicku podrsku u i placaju danak politicarima.Nevezano za pricu oko uzurpacije zasigurno zanam da se namesta zemlja za novac svugde i komisija debele pare uzima kao mito greska to je LEP GEST a ne mito kako sam rekao .
Pa zasto se ne sprovede restitucija da nebi ostali bez zemlje nego sad gde god se moze radi se komasacija da namaknu jos zemlje sebi posto arondaciju nemogu da rade vise jer nema kombinata da kradu.Vise fabrika i puteva nema pa sada zemlju da prodaju MATRE im .
Sta sad Kostic ,Matijevic Todoric , i ostali treba njima a i za Tenis treba da ostane sve bre spekulativni kapital.
Ma ogranicio bi ja svima na 30h drzavne zemlje zabranio traktore preko 100kv uveo osmocasovno radno vreme i po tim velikim imanjima i davidis kako bi svi imali posla i bili namireni i ko god radi drzavnu zemlju da prijavi jednog zaposlenog i dao bi paorima sa troje dece pravo preceg.A ne bre ljudi bez posla ostaju nemaju od cega da zive a na drugu stranu se bahati ja sam paor pa mi dodje be krivo .
Zemlju mi nevracaju restituciom a dedove pobili davno nekada a vlast je vlas koja god daje i snosi krivicu, sta su se trpali tu ako nisu znali za breme koje ce nositi ,i krivicu nekada nanetu ispraviti

- - - - - - - - - -

tu kod mene uzeli neki kombajne traktore krediti bre preko glave pa sad vicu "meni treba ja moram da se cupam ",a bre nema 50kj svoje zemlje .Alo bre sta su ovi manji paori sugavi nego banda i baraba pa sad kad vide da je gusto samo prelecu iz stranke u stranku gledaju gde mogu da se ogrebu i to je nasa slika Srbije Vojvodine nekom majka nekom maceha zar nije sramota .
Ej bre pa radikali 90 g vikali kao ce mazati sendvice svima koji nisu srbi a Vucic bio tada u radikalima a sad sve nacionalne manjine u naprednjake Ma o cemu mi razgovaramo nego ko ce vece parce hleba da namakne sebi.

Teba svima da je za nauk kako dalje i koga za gazdu treba staviti taj ko se vruc nije ladne vode napio nezna sta je muka.

A sta za subvencije sa 12000 na 4000 din pa bre ko stok jos na klanje da nas vode, Pa de su sada ti veliki sto su blokirali puteve sto se bunili kupila im dzava traktor dala subvencije i povracaje za masine takvi isti su i do zemlje dosli drzavne pa sada se dogovaraju izmedju sebe kome koliko treba ko je koliko duzan pa toliko i zemlje mu treba da radi, zapusila im bre usta i sad im je dobro pa gde im je sada obraz opank sta vec imaju pa ko koga laze ovde ljudi ocemu mi raspravljamo

- - - - - - - - - -

NEGO SVIMA BRE ISTO PA KAO BUDE

Poslednja izmena:
Ako ti nije jasno ti ljudi su cuvali tu zemlju do licitacije koja je odlagana u nedogled. Oni nisu usli da je oru sto su mogli nego su samo branuli drugima da to rade. Kako nisi komentarisao to sto su MUP na celu sa ministrom i svi mediji objavili da su to ljudi koji se na bave poljoprivredom i nemaju gazdinstva. Zar ti njihova domacinstva ne lice na dvorista obicnih poljoprivrednika ni nalik na tajkune ili tajkuncice???? Najlakse je lupati gluposti i jos se nadju dvojica pametnih koji podrze tvoj post.
Mi možda nismo pametni i ja ne tvrdim da to nusu domaćini i poljoprivrednici.
Da li bih ja bio u pravu kada bih stao ispred tih Ha državne zemlje koje ti radiš i ne dam tebi da uđeš u njivu i po kom osnovu imam to pravo.Nismo platili ni ti ni ja.

Po jednom jednostavnom osnovu. Ta zemlja je moja isto koliko i tvoja sve do licitacije. Ako licitaciju namerno odlazu, a ja udjem i orem za tebe nece ostati nista jer je postalo jasno da licitacije mozda nece ni biti. Tebi ostaje jedino da mene sprecis da orem, Jer ispostavilo se ko uzore njegova zemlja. Na kraju ju ministarstvo to i legalizovalo, a ove ljude pohapsili.

Po jednom jednostavnom osnovu. Ta zemlja je moja isto koliko i tvoja sve do licitacije. Ako licitaciju namerno odlazu, a ja udjem i orem za tebe nece ostati nista jer je postalo jasno da licitacije mozda nece ni biti. Tebi ostaje jedino da mene sprecis da orem, Jer ispostavilo se ko uzore njegova zemlja. Na kraju ju ministarstvo to i legalizovalo, a ove ljude pohapsili.
Znači,normalno je da se pokoljemo za ono što nije naše.:sta:

Nazad
Vrh