SasaK
Član
U svakom mestu izgleda ista prica, rade velikani nikome nista ne placaju i drzava ih casti na kraju, e politiko drzave srbije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na isti nacin da udju u posed na svoju imovinu jer eto drzava ne poznaje zakon sem zakon jaceg!
Juce sam dobio informaciju da su se poljoprivrednici u Kuli dogovorili medjusobno podelili drzavnu zemlju i svi slozno je uzurpirali!Kad vec drugacije ne moze onda najbolje tako da se ljudski dogovore i podele ako je istina lep primer i za svaku pohvalu!
A zbog cega su ljudi spavali na toj isoj njivi mesec dana?Jer im se digao ku..rac da pobegnu od zena i da ko pustinjaci uzivaju u najgore doba u njivama?Nego protiv cega su se drugo borili nego protiv nakaradnog zakona donesenog u korist tajkuna?Jbt po tebi bolje zemlju dati nekom olosu i tajkunu nego da tu istu zemlju podele ljudi iz tog sela,opstine koji su na rubu existencije jer drugog nacina za prezivljavanje nema sem zemlje?Vec ako je ova jebena drzava stvorila sve te socijalne slucajeve pozatvaravsi im firme i radna mesta pa bar neka im se oduzi kroz drzavnu zemlju da im da sanse za opstanak,a ujedno legalnim i legitimnim izdavanjem te zemlje da dopune budzet opstine da bi i oni koji ne zive od zemlje imali bar neki vid pomoci?Ako ovo nije nasa dedovina svih nas ja neznam cija je onda za cega su onda koji moj ku..ac nasi pradedovi,dedovi,ocevi i ostala familija ginuli kroz vekove?I nije ovde vise borba za licni interes vec za existenciju da prezivis i prehranis porodicu!Jadan smo mi narod kada se medjusobno koljemo i pljujemo mesto da se slozimo i ujedinimo da bi nam bilo bolje!Mojne se tripujete ljudi. Oni su samo grupa nasilnika koja je pokušala da protivpravno stekne imovinsku korist.
Jeste vlada donela nezakonitu odluku, ali oni nisu ustali protiv nezakonite odluke već su pokušali da je preokrenu u svoju korist što dokazuju i njihove izjave da su hteli da tu zemlju podeli 30ak gazdinstava iz sela, a i novinska pisanja da onaj koji nije osuđen uzurpira ili pokušava da uzurpira državnu zemlju.
@Neco
Hvala za video. Upotpunjuje informaciju o stvarnom zbivanju.
Lepo sam ja rekao da ce Sombor biti presedan i smernica za sva ostala zbivanja oko drzavne zemlje!Mnogo znam ali nesmem mnogo da pricamTo je najbolje i najednostavnije resenje. Ali i veoma retko gde se poljoprivrednici mogu dogovoriti.
Nisu uzurpatori jer nisu nista ni uzorali niti usli u posed parcele. Sto se tice restitucije sigurno je da lokalnim jacim seljacima, a i onim manjim odgovara da se ona sprovede jer ce imati priliku da uzmu tu zemlju u zakup ili da je kupe.Zato sedi 1.A sta su drugo nego uzurpatori? Pa jel to njihova dedovina/nasledstvo da oni zauzimaju? Ocigledno je da je ovde borba za licni interes izmedju odredjenih seljaka i onih koji su ovu zemlju ranije obradjivali.
Po tvojoj logici sta onda treba da rade seljaci kojima dedovina jos nije vracena i koji posmatraju kako iz godine u godinu njihovu zemlju rade i zakupljuju lokalni jaci seljaci i mali stranacki tajkuni?
Ako ti nije jasno ti ljudi su cuvali tu zemlju do licitacije koja je odlagana u nedogled. Oni nisu usli da je oru sto su mogli nego su samo branuli drugima da to rade. Kako nisi komentarisao to sto su MUP na celu sa ministrom i svi mediji objavili da su to ljudi koji se na bave poljoprivredom i nemaju gazdinstva. Zar ti njihova domacinstva ne lice na dvorista obicnih poljoprivrednika ni nalik na tajkune ili tajkuncice???? Najlakse je lupati gluposti i jos se nadju dvojica pametnih koji podrze tvoj post.A sta su drugo nego uzurpatori? Pa jel to njihova dedovina/nasledstvo da oni zauzimaju? Ocigledno je da je ovde borba za licni interes izmedju odredjenih seljaka i onih koji su ovu zemlju ranije obradjivali.
Po tvojoj logici sta onda treba da rade seljaci kojima dedovina jos nije vracena i koji posmatraju kako iz godine u godinu njihovu zemlju rade i zakupljuju lokalni jaci seljaci i mali stranacki tajkuni?
Mi možda nismo pametni i ja ne tvrdim da to nusu domaćini i poljoprivrednici.Ako ti nije jasno ti ljudi su cuvali tu zemlju do licitacije koja je odlagana u nedogled. Oni nisu usli da je oru sto su mogli nego su samo branuli drugima da to rade. Kako nisi komentarisao to sto su MUP na celu sa ministrom i svi mediji objavili da su to ljudi koji se na bave poljoprivredom i nemaju gazdinstva. Zar ti njihova domacinstva ne lice na dvorista obicnih poljoprivrednika ni nalik na tajkune ili tajkuncice???? Najlakse je lupati gluposti i jos se nadju dvojica pametnih koji podrze tvoj post.
Znači,normalno je da se pokoljemo za ono što nije naše.Po jednom jednostavnom osnovu. Ta zemlja je moja isto koliko i tvoja sve do licitacije. Ako licitaciju namerno odlazu, a ja udjem i orem za tebe nece ostati nista jer je postalo jasno da licitacije mozda nece ni biti. Tebi ostaje jedino da mene sprecis da orem, Jer ispostavilo se ko uzore njegova zemlja. Na kraju ju ministarstvo to i legalizovalo, a ove ljude pohapsili.